agula30 Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 MalibuUSA - te podane kody są dla banku PEKAO SA. Upewnij się czy masz konto w PKO BP SA czy PEKAO SA, bo często te 2 banki są mylone.
sly6 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 to tez racja PKO BP ma taki numer- BIC Code (Swift): BPKOPLPW
MalibuUSA Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Niestety dalej nie działa. Mój bank to PKO SA. Co do Bank Routing Number to w Ameryce jest on 9-cio cyfrowy i tylko tyle miejsc jest do wpisania. Wpisuję nasz polski odpowiednik 8-mio cyfrowy z pominięciem polskiego 38 na samym początku i dalej lipa. Ale dziękuję za pomoc.
kzielu Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Bank routing number w US nie ma zupełnie nic wspólnego z kodem BIC czy Swift - to pierwsza część numeru konta na czeku, używana też w US do przelewów ACH. Zgaduje że opcja przelewu odnosi się tylko do banków z US. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Routing_transit_number
Lokash Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Zdjęcia do badań (4) mają być takie same jak do wizy(2), czy mogą być inne? Pytam bo te do wizy mają rozmiary 50x50 i są niestandardowe w Polsce.
Jagosza Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Zdjęcia do badań (4) mają być takie same jak do wizy(2), czy mogą być inne? Pytam bo te do wizy mają rozmiary 50x50 i są niestandardowe w Polsce. Chcą 4 zdjęcia paszportowe - 3 dla lekarza i 1 dla RTG. Jak byłam u lekarza w Warszawie w czerwcu to do RTG chyba nie brali - nie pamiętam dokładnie a lekarz chciał tylko jedno. Możliwe że coś się zmieniło, bo jak byłam to o adres w US lekarz nie pytał a teraz w informatorze przychodni napisali , że trzeba podać.
agula30 Napisano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2015 Gdyby ktos się zastanawiał jakie terminy są dostępne na badania w Krakowie to pierwszy dostępny termin jest 22.01. Pózniej wbita wiza jest liczona 6 miesięcy od daty badań, więc nie ma się co spieszyć.
Logan Napisano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2015 Witam napiszcie mi proszę jak wyglądają badania w Krakowie, bo ponoć w Wawie wszędzie zaglądają , a ktoś pisał że w Krk to głównie wywiad lekarski i wypisywanie papierów. Pozdrawiam.
Jagosza Napisano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2015 Byłam dziś na badaniach w Warszawie. Badania na Waryńskiego można zrobić od 7:00. Wyniki były o 9:30, koszt 88 złotych. Do RTG faktycznie potrzebne 1 zdjęcie paszportowe. U lekarza nowe wytyczne. Potrzebne 3 zdjęcia paszportowe , adres email , adres obecnego zamieszkania , adres w Stanach. Jest też dodatkowe szczepienie na grypę - (w sezonie letnim go nie ma). Samo badanie nadal dość szczegółowe. Przy okazji wizyty w stolicy odwiedziłam ambasadę na ulicy Pięknej 12 żeby wiedzieć gdzie to i jak wygląda. Doznałam lekkiego szoku , kiedy zobaczyłam kolejkę (około 50 osób!!) która posuwała się w żółwim tempie. Zastanawiam się o której mam się tam zjawić w dniu mojego interview , żeby się nie spóźnić , bo mam wyznaczoną godzinę 8:00. Jakieś sugestie? Poważne SLY6 :-)
cutmiut Napisano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2015 rano nie powinno byc kolejek, staw się o 7:40 to wejdziesz wcześniej. ja się spóźniłem, byłem o 8;20 i przedemną była tylko jedna osoba.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.