Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Niestety dalej nie działa. Mój bank to PKO SA. Co do Bank Routing Number to w Ameryce jest on 9-cio cyfrowy i tylko tyle miejsc jest do wpisania. Wpisuję nasz polski odpowiednik 8-mio cyfrowy z pominięciem polskiego 38 na samym początku i dalej lipa. Ale dziękuję za pomoc.

Napisano

Zdjęcia do badań (4) mają być takie same jak do wizy(2), czy mogą być inne? Pytam bo te do wizy mają rozmiary 50x50 i są niestandardowe w Polsce.

Chcą 4 zdjęcia paszportowe - 3 dla lekarza i 1 dla RTG. Jak byłam u lekarza w Warszawie w czerwcu to do RTG chyba nie brali - nie pamiętam dokładnie a lekarz chciał tylko jedno. Możliwe że coś się zmieniło, bo jak byłam to o adres w US lekarz nie pytał a teraz w informatorze przychodni napisali , że trzeba podać.

Napisano

Gdyby ktos się zastanawiał jakie terminy są dostępne na badania w Krakowie to pierwszy dostępny termin jest 22.01. Pózniej wbita wiza jest liczona 6 miesięcy od daty badań, więc nie ma się co spieszyć.

Napisano

Witam napiszcie mi proszę jak wyglądają badania w Krakowie, bo ponoć w Wawie wszędzie zaglądają :), a ktoś pisał że w Krk to głównie wywiad lekarski i wypisywanie papierów. Pozdrawiam.

Napisano

Byłam dziś na badaniach w Warszawie. Badania na Waryńskiego można zrobić od 7:00. Wyniki były o 9:30, koszt 88 złotych. Do RTG faktycznie potrzebne 1 zdjęcie paszportowe. U lekarza nowe wytyczne. Potrzebne 3 zdjęcia paszportowe , adres email , adres obecnego zamieszkania , adres w Stanach. Jest też dodatkowe szczepienie na grypę - (w sezonie letnim go nie ma). Samo badanie nadal dość szczegółowe.

Przy okazji wizyty w stolicy odwiedziłam ambasadę na ulicy Pięknej 12 żeby wiedzieć gdzie to i jak wygląda. Doznałam lekkiego szoku , kiedy zobaczyłam kolejkę (około 50 osób!!) która posuwała się w żółwim tempie. Zastanawiam się o której mam się tam zjawić w dniu mojego interview , żeby się nie spóźnić , bo mam wyznaczoną godzinę 8:00. Jakieś sugestie? Poważne SLY6 :-)

Napisano

rano nie powinno byc kolejek, staw się o 7:40 to wejdziesz wcześniej. ja się spóźniłem, byłem o 8;20 i przedemną była tylko jedna osoba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...