Hugibugi Napisano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, lat 21, mezczyzna, po technikum informatycznym, nie udane studia zaoczne, bez pracy gdyz szukam pracy/stazu, poki co dorabiam w necie. 2 lata temu dostalem odszkodowanie za smierc taty 20tys pln i do dzis je mam wiec chcialbym spozytkowac na wycieczke do usa. Bylem praktycznie we wszystkich krajach europy. 10 lat temu mama nie dostala wizy i brat chyba tez nie moze nawet dluzej niz 10 lat temu. Jak moje szanse? Starac sie czy na razie lepiej znalez prace i wtedy czy ryzykowac? Nigdy nie bylem karany, nie mam nikogo w usa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tapeta999 Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 W twojej sytuacji masz małe szanse a biorąc do tego że i Mama i brat nie dostali więc szanse są bliskie zeru. Nie zmienia to faktu że jak nie spróbujesz to nie dowiesz. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugibugi Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 No ale mama i brat nie dostali ponad 10 lat temu to co nigdy nie bede mial przez to ze nie dostali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Wypełnij wniosek, zapłać za procedurę i umów się na rozmowę w konsulacie. Nie przekonasz się, jeśli nie spróbujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lx13 Napisano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Bycie globtroterem jest ok. Masz jakies 6 tys $. Starczy ci na bilet oraz na wschodnie wybrzeże lub zachodnie. Możesz np powiededzec skąd masz pieniądze i co z nimi chcesz zrobić. Jesteś w grupie sporego ryzyka ale jak np od początku odpowiesz na pytanie po co USA (a takie pytanie padnie na 100%) od razu zaczął bym ze taki masz sposób na życie - coś zarobisz, odlozysz i zwiedzasz - przykład Europa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugibugi Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Ale ja chce turystycznie, nie interesuje mnie tam praca, chodz nie ukrywam ze jakbym mial warunki i mozliwosc to pewnie bym chcial, ale poki co turystyka. Podpowiedzcie chociaz co oni maja w swoim komputerze tzw co o nas wiedza i co poprawic w swoim zyciorysie! Na pewno praca stala mi pomoze bo poki co wyglada jakbym jechal do roboty a nie na wakacje heh, a czy te moje odszkodowanie ktore otrzymalem to jest plus czy lepiej nie wspominac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jak masz chwile czasu to poczytaj ten temat. Zorientujesz sie jakie pytania sa zadawane podczas rozmowy o promese wizowa. http://forum.usa.info.pl/topic/17877-wasze-wizyty-w-konsulacie-w-tym-roku/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 liczy sie zachowanie,rozmowa a nie ze masz tyle na koncie ja tez moge miec.,moze i wiecej na koncie,lecz jak kto pokazac ze to jest Twoja kasa,jak pokazac wyciag z konta bez pytania bo juz dawno minely te czasy jak sie cos pokazywalo... masz miec mocny plan zwiedzania,realny i nie mozesz mowic tak ze pracujesz,lecisz zwiedzac i znow jakas prace znajdziesz,,masz prace zajecie bo nie wiesz na jakiego Konsula trafisz z takim mowieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hugibugi Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Teraz glownie szukam stazu z urzedu pracy myslicie se jak pojde w trakcie trwania stazu to wyjdzie to na plus czy minus do otrzymania wizy? Czy jesli duzo podrozuje po europie to ma to znaczenie? Tźw w ciagu ostatnich 10 lat bylem praktycznie w calej europie.. Tak w ogole to co taki konsul widzi na komputerku? Widzi info o moich rodzicach/rodzenstwu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Teraz glownie szukam stazu z urzedu pracy myslicie se jak pojde w trakcie trwania stazu to wyjdzie to na plus czy minus do otrzymania wizy? Czy jesli duzo podrozuje po europie to ma to znaczenie? Tźw w ciagu ostatnich 10 lat bylem praktycznie w calej europie.. Tak w ogole to co taki konsul widzi na komputerku? Widzi info o moich rodzicach/rodzenstwu? Nikt Ci nie odpowie, jesli nie jest konsulem, ale widzi duzo. Na granicy potrafia spytac mnie o ludzi, z ktorymi nie mam za wiele wspolnego i nie podawalem ich w zadnym formularzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.