Łukasz90 Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Wszyscy pobrali urlopy więc ja siedzę w robocie ,z reszta pogoda nie ma być za piekna, najgorsze ,że następne kilka weekendów tak przynajmniej do połowy lipca mam wszystkie zajęte :/ Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Łukasz90 Cytuj
Joanna30 Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 ... że w tej okropnej lewackiej tvn24 ciekawy dokument o American Dream Cytuj
tomey Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 O zanikaniu klasy średniej i powiększaniu się grupy tzw. biednych pracujących Cytuj
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Joanna30 napisał: ... że w tej okropnej lewackiej tvn24 ciekawy dokument o American Dream Zapamietalas moze tytul? Sprobowalabym sobie poszukac online Na stronce tvn nic nie widze. Cytuj
Joanna30 Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Nagrałąm, więc mogłam sprawdzić To było z cyklu "Ewa Ewart poleca". A tytuł filmu to "Prawda o amerykańskim śnie". Nie wiem, jaki jest tytuł angielski, bo film nie ma żadnych napisów na początku, ani na końcu. Trochę bez sensu :/ Cytuj
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Dzieki. Poki co chyba nie obejrze, nigdzie nie moge znalezc. Trudno. Cytuj
oss Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Obejrzałem sobie ten materiał. Taki jakiś depresyjny. Ale to tak jakby pojechali z kamerą w Świętokrzyskie albo na głęboką ścianę wschodnią. Tam też ludzie bez roboty i perspektyw. Cytuj
tomey Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Z kamerą byli w stanie Waszyngton, Kalifornia i na Florydzie Cytuj
oss Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) No to skrót programu: Akcja ma miejsce gdzieś na Florydzie, w Seattle i mieście Erie w Pennsylwanii. Na Florydzie latynoska z 3 dzieci pracująca na 2 etatach za 9$/h i mieszkająca w tanich motelach bo nie stać jej na wynajęcie mieszkania. W Seattle był budowlaniec który przyjechał z rodziną w poszukiwaniu pracy. Niestety pomimo boomu budowlanego nie znajduje pracy i mieszka z rodziną pod namiotem na jakimś koczowisku gdzie żyją inni bezrobotni. Na końcu pracownik GE z miasta Erie, gdzie pada ofiarą zbiorowych zwolnień ponieważ miejsca pracy są transferowane do TX (brak związków zawodowych i mniejsze koszty), pomimo tego że firma jest w dobrej kondycji finansowej(wypowiedź przedstawiciela związków). Wszyscy wcześniej należeli do klasy średniej która się kurczy a pomimo odtrąbionego sukcesu w walce z recesja. W USA powstało 9mln miejsc pracy w usługach ale gros z nich jest za minimalna krajową nie pozwalający normalnie przeżyć miesiąca i utrzymać rodziny. (czyli witamy w PL gdzie 3/4 kraju zapitala za minimalną krajową na umowach "śmieciowych", tak jak pisałem to tak jakby zrobili reportaż ze Skarżyska Kamiennej). Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez oss 2 Cytuj
Gość Napisano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2017 O taki maly humorystyczny artykul przeczytalam i skojarzyl mi sie z naszym wspanialym forum. http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,147125,21681286,skoro-mieszkasz-za-granica-musisz-zerowac-na-socjalu.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy A szczegolnie te fragmenciki: "Starsi Polacy z większym doświadczeniem "za granicą" powinni ci pomóc, bo przecież my, Polacy wyciągamy na co dzień pomocną dłoń do wszystkich potrzebujących rodaków, wszyscy jesteśmy Chrystusami. Najlepiej jakby ci rozłożyli wachlarz ofert pracy przed nosem, żebyś mógł skinąć palcem. Jeśli tak nie zrobią możesz z czystym sumieniem powiedzieć, że się na nich zawiodłeś. " "Polacy za granicą tęsknią za ojczyzną. Nie będzie przesadą jak napiszę, że każdy dzień zaczynamy od wykonania hymnu narodowego płacząc przy tym rzewnymi łzami. " Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi