ilon Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 52 minuty temu, andyopole napisał: Może być problem z refinansowaniem przez linie lotnicze futra z ocelotow ale jeśli dobrze uzasadnisz... Kaer kupuj!!! Cytuj
jkb Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 14 godzin temu, Roelka napisał: A tam! Teoretycznie będę mieszkać na amerykańskiej ziemi (czy jak tam oni postrzegają te swoje bazy) więc sie mnie jeszcze nie pozbedziecie. Cieszę sie na te wyjazd ale na stale to bym chyba nie mogła mieszkać w Niemczech. Nie cierpię języka. Moj ulubiony obcy jezyk Gdybym nie mieszkal w USA, na bank bym mieszkal w DE Cytuj
andyopole Napisano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 48 minut temu, ilon napisał: Kaer kupuj!!! Kaer kupuj! Podarujesz potem Ilonce a Ona będzie zadawać szyku w swoim lesie na końcu swiata... 1 Cytuj
Gość Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 15 minut temu, jkb napisał: Moj ulubiony obcy jezyk Gdybym nie mieszkal w USA, na bank bym mieszkal w DE Ja mam chyba uraz do tego języka od czasu gimnazjum. Lekcje niemieckiego były najgorsze. Cytuj
andyopole Napisano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Niemiecki to, poza rosyjskim, jedyny obcy jezyk jakiego się uczyłem. Niestety, tylko pol roku w siódmej klasie podstawówki, potem Pani od niemieckiego wyszla za maz i wyprowadzila się bodaj do Poznania. Ale zdazylem przez ten czas nauczyć się czytania tych wielowyrazowych zbitek, "sch..." i roznych umlautów. Pozniej się przydalo gdy jezdzilem sluzbowo do Helmutowa. Cytuj
vlade Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Wchodzimy z siostra do sklepu w Berlinie, rozmawiamy ze soba i nagle slychac "Da sind die polnische, die werden klauen". Jedyna rzecza, ktora mnie zdziwlila to bylo uzycie przymiotnika do okreslenia narodowosci. Juz wole polish jokes. Cytuj
jkb Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 4 minuty temu, vlade napisał: Wchodzimy z siostra do sklepu w Berlinie, rozmawiamy ze soba i nagle slychac "Da sind die polnische, die werden klauen". Jedyna rzecza, ktora mnie zdziwlila to bylo uzycie przymiotnika do okreslenia narodowosci. Juz wole polish jokes. Bylo stosownie odpowiedziec Cytuj
vlade Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Teraz, jkb napisał: Bylo stosownie odpowiedziec No narobilismy rabanu, kierownik, przeprosiny itd. Ale to wszystko, w stanach to by w sadzie wyladowalo. Cytuj
ilon Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Godzinę temu, andyopole napisał: Kaer kupuj! Podarujesz potem Ilonce a Ona będzie zadawać szyku w swoim lesie na końcu swiata... Swietny pomysl Andy! Bede miala branie Cytuj
KaeR Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Sorry ilon, już dotarła. :-P Żeby było smieszniej, i tak musiałem pierwsze kroki zrobić do centrum handlowego bo w przeciągu 24h podarlem dwie pary jeansów, jeszcze przed odlotem z USA. Lecialem w tych, w których dziura wyglądała na zamierzona w stylu hipster-lumberjack. :-) Za dwie pary jeansów w Polsce miałbym z 6 w USA tak na marginesie. :-P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi