jodi Napisano 9 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 On 11/7/2017 at 6:48 PM, Jackie said: A ja z innej beczki: kończy mi się "urlop" który zaczęłam pod koniec maja. Dwie operacje, w tym mastektomia, komplikacje związane z infekcją, drenami, terapią radio, dużo by gadać... W zeszły piątek miałam ostatni seans radioterapii, skórę mam poparzoną i zmęczona siakaś jestem Ale za cierpienie dostała mi super nagroda, dostałam pracę jako Clinical Oncology Nurse Coordinator i zacznę nową robotę pierwszego grudnia Pensja całkiem całkiem, dobre benefity, a co najważniejsze: praca od 8.00 do 16.30 od poniedziałku do czwartku. Piątki i weekendy wolne! Zaczynam zastanawiac się na kolejnym magistrem, a co Wszystkiego dobrego Jackie-i do przodu! Cytuj
KaeR Napisano 9 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 Dnia 11/7/2017 o 18:48, Jackie napisał: A ja z innej beczki: kończy mi się "urlop" który zaczęłam pod koniec maja. Dwie operacje, w tym mastektomia, komplikacje związane z infekcją, drenami, terapią radio, dużo by gadać... W zeszły piątek miałam ostatni seans radioterapii, skórę mam poparzoną i zmęczona siakaś jestem Ale za cierpienie dostała mi super nagroda, dostałam pracę jako Clinical Oncology Nurse Coordinator i zacznę nową robotę pierwszego grudnia Pensja całkiem całkiem, dobre benefity, a co najważniejsze: praca od 8.00 do 16.30 od poniedziałku do czwartku. Piątki i weekendy wolne! Zaczynam zastanawiac się na kolejnym magistrem, a co Nie zagaladajac za czesto to przegapilem ten post. Dobra wiadomosc, wracaj szybko do formy! Cytuj
katlia Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 "Odkrylam" nowa ksiazke kucharska, i jestem zachwycona. Wlasciwie nie ja odkrylam ale kolezanki Polki mieszkajace w UE, gdzie przepisy tego autora sa bardziej znane (chociaz ksziazki sa bestellery tu tez.) Autor jest Yotam Ottolenghi i jego ksziazki to "Plenty," "Plenty More" i jakas inna... w kazdym razie, Plenty byla wyporzyczona w bibliotece, wiec wzielam Penty More... Rewelacja! Przepisy sa przewaznie wegeterianskie, super pomyslowe, bardzo egzotyczne (jak dla mnie przynajmniej) polaczenia smakow. Oto co narazie zrobilam: Tagliatelle with Lemon and Walnutshttp://www.foodrepublic.com/recipes/ottolenghi-style-tagliatelle-with-walnuts-recipe/ Quinoa and Fennel Salad (przepyszna)https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/sep/25/quinoa-fennel-salad-recipe-ottolenghi Grilled Sweet Corn Slawhttps://www.ottolenghi.co.uk/grilled-sweetcorn-slaw-shop Dziele sie Ottolenghi bo mozecie go nie znac, a Europejki sie smieja ze mnie ze dla mnie to takie wielkie odkrycie o one juz dawno przegotowaly kazda ksiazke i kazdy przepis. Eh, better late than never. Cytuj
Patipitts Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 (edytowane) Katlia- super, ja uwielbiam takie rzeczy, na pewno sobie popatrzę! Ja juz sobie u męża na pod choinkę zamówiłam książkę z przepisami - Rocco's Healthy and delicious. Jakos w którejś śniadaniowce, chyba Doctor's był ten gość i pokazywał kilka przepisów i sie zakochałam, musze ja miec. Potem napisze czy było warto sampel: https://sample-ded684df5d0160440c2120c80e879800.read.overdrive.com/?p=_eyJzbHVnIjoicm9jY28tcy1oZWFsdGh5IiwiZm9ybWF0IjoiNjEwIn0= Edytowane 10 Listopada 2017 przez Patipitts 1 Cytuj
quarterback87 Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 (edytowane) 34 minuty temu, katlia napisał: byla wyporzyczona w bibliotece... Katliu, nie żebym coś tam.... Co do przepisów, to sprawdzę te Twoje wynalazki w wolnym czasie, mimo że jestem zdeklarowanym mięsożercą Edytowane 10 Listopada 2017 przez quarterback87 Cytuj
katlia Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 (edytowane) 20 minut temu, quarterback87 napisał: Katliu, nie żebym coś tam.... Dziekuje... z moja ortografia nie jest najlepiej (zyje w USA od 69 roku wiec kawal czasu od polskiej szkoly, lol) wiec prosze smialo mnie poprawiac. Ja tez lubie mieso. Zwlaszcza wolowine. Ale z wiekiem powinno sie troche zmienic diete, moj maz ma ograniczony apetyt na mieso, wiec... Edytowane 10 Listopada 2017 przez katlia Cytuj
Jackie Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 1 godzinę temu, katlia napisał: Tagliatelle with Lemon and Walnutshttp://www.foodrepublic.com/recipes/ottolenghi-style-tagliatelle-with-walnuts-recipe/ Brzmi przepysznie, zrobię Mój mąż gotuje świetnie, choć dopiero zaczął kilka lat temu gdy mnie poznał, ma chłop talent. Ja niewiele gotuję, bo kucharka ze mnie b. średnia, ale gdy muszę to często korzystam z przepisów które znajduję tutaj: https://www.davidlebovitz.com/ Mam wszystkie jego książki, a moim ulubionm przepisem jest ten na czekoladowy tort bez mąki z suszonymi śliwkami. Wspaniałość! https://www.davidlebovitz.com/chocolate-cake-recipe-prunes/ Zrobiłam go też z suszonymi wiśniami, był znakomity Cytuj
andyopole Napisano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 17 minut temu, Jackie napisał: Brzmi przepysznie, zrobię Mój mąż gotuje świetnie, choć dopiero zaczął kilka lat temu gdy mnie poznał,.... Biedaczysko. Chce zjesc to se musi ugotowac.... Cytuj
Jackie Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 Teraz, andyopole napisał: Biedaczysko. Chce zjesc to se musi ugotowac.... Musieć nie musi, ale jak byś skosztował moich obiadków to też byś wolał sam sobie ugotować Cytuj
katlia Napisano 10 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2017 Maz ktory gotuje: czy to nie wspaniale?? Moj tez gotowal wiekszosc posilkow bo nie tylko lepiej sprawdzal sie w kuchni, ale takze zawsze wracal znacznie wczesniej z pracy niz ja, wiec, nie chcac jesc o 20ej, musial przejac kucharskie obowiazki. Ten tort czekoladowy, Jackie! Cos czuje bedzie upieczony u mnie w ten weekend ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.