andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 Nie martw się Jackie, Grecy też nie słyszeli. Cytuj
Patipitts Napisano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 6 godzin temu, andyopole napisał: Jaś Aleksandrowicz i jego żona Bożenka? Cos mi mówi to nazwisko spytam rodzicielki, ona może bardziej bedzie kojarzyć. Cytuj
Joanna30 Napisano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 14 godzin temu, ilon napisał: Moj piesio chcial wam zapozowac na swieta wraz ze swoimi przyjaciolmi. Mowi, ze dawno go nie widzieliscie, wiec prosze bardzo. Model pierwsza klasa! Cytuj
Patipitts Napisano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 Poprosiłam mojego zeby zapozował ale chyba sie zawstydził tylko [url=https://ibb.co/ffbNrb][/url] 1 2 Cytuj
ilon Napisano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 8 godzin temu, Joanna30 napisał: Model pierwsza klasa! Jak wymachuje smakolykami mu nad glowa to przypozuje czasem. Na Halloween nie chcial mi pozowac z dynia, ale moj drugi pies, moja Betinka, miala akurat dobry dzien. Rzadko kiedy uda mi sie zrobic ladnie zapozowane zdjecie ich obu. No chyba ze spia 1 Cytuj
andyopole Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 Jak mi ktoś pomacha smakolykiem to też pozę mogę przyjąć. Za darmo to i zwierzę ogonem nie machnie. Cytuj
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Dnia 24.12.2017 o 11:14, Jackie napisał: Andy, tu masz wspaniały przepis na tradycyjne ciasto świąteczne mojej śp. Babci: 1 szklanka mąki tortowej (polska "1 szklanka" to "1 cup" w wersji amerykańskiej) 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g masła (2 + 1/4 "sticka" masła) 2 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia (ja dodaję połowę wyskrobanej laski) odrobina mąki do wysypania formy Formę z kominkiem wysmaruj masłem i obsyp mąką. Jajka ubij z cukrem aż zbieleją i cukier się zupełnie rozpuści. Przesiej obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przez durszak i powoli dodaj do masy jajecznej. Na koniec wlej rozpuszczone gorące (zagotuj i odstaw na kilka minut) masło, miksuj aż wszystko dobrze sie połączy. Wlej ciasto do formy. Piecz w 350F 40 - 45 minut. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polukrować. Mój ulubiony lukier to cytrynowy Zabrakło mi płytek na łazienkę i w związku z niespodziewanym wolnym dniem upiekłem to ciasto. Właśnie jestem po degustacji. Już w trakcie przygotowania coś mi nie pasowało. Generalnie ciasto jest bardzo fajne, dopisalem przepis do mojego pliku w Wordzie. Zmniejszyłem jednak ilosc tluszczu o połowę, poniewaz ciasto bedzie lżejsze to proszku do pieczenia tez bedzie tylko pol z tego co w pierwotnym przepisie. Gdyby ciasto wyszlo za geste wtedy kapne troche mleka. Ilosc cukru jest OK. Ja ubogacilem ciasto jeszcze bakaliami, ktore zostaly z kutii. Jutro dowiozą brakujące płytki, łazienka będzie wykafelkowana do końca roku. 1 Cytuj
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Internet off. Właśnie dowieźli brakujące płytki. Idę kończyć łazienkę. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez andyopole 1 Cytuj
Jackie Napisano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 20 godzin temu, andyopole napisał: Zmniejszyłem jednak ilosc tluszczu o połowę Moja śp. babcia by cię pogoniła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi