agatenka Napisano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2022 (edytowane) 12 hours ago, Roelka v.2 said: Hey, czy ktos ma doswiadczenie z odnawianiem polskiego paszportu? Z tego co czytam trzeba sie udac do ambasady/konsulatu osobiscie w celu zlozenia wniosku i potem rowniez osobiscie odebrac? Serio nie da sie tego wszystkiego zalatwic online? Troche mi nie po drodze do tych wszystkich placowek Jak daleko masz do Atlanty? Nie wiem czy jeszcze sa miejsca ale.. "Zapisy na dyżur konsularny w Atlancie, który odbędzie się 21 i 22 września 2022 r., uruchomione zostaną 29 sierpnia 2022 r. o 9 rano." I btw mozesz to zrobic w kazdym konsulacie , przynajmniej ja w przeszlosci nie mialam zadnych problemow Edytowane 5 Września 2022 przez agatenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Roelka, masz zamiar jechac autem czy leciec? Jak leciec to pewnie jakiejs duzej roznicy pomiedzy Chicago a DC czasowo nie ma a DC znacznie ladniejsze niz Chicago… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Września 2022 19 minutes ago, ilon said: Roelka, masz zamiar jechac autem czy leciec? Jak leciec to pewnie jakiejs duzej roznicy pomiedzy Chicago a DC czasowo nie ma a DC znacznie ladniejsze niz Chicago… Jeszcze nie wiem... paszport wygasa mi w lutym i cos do tego czasu bede musiala zaplanowac. W Chicago bylam tylko na lotnisku, w DC jeszcze nie bylam wcale. Wiec moze w sumie warto odwiedzic. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Września 2022 20 minut temu, ilon napisał: Roelka, masz zamiar jechac autem czy leciec? Jak leciec to pewnie jakiejs duzej roznicy pomiedzy Chicago a DC czasowo nie ma a DC znacznie ladniejsze niz Chicago… Na miejscu @Roelka v.2 ani chwili bym sie nie zastanawiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 53 minutes ago, Roelka v.2 said: W Chicago bylam tylko na lotnisku, w DC jeszcze nie bylam wcale. Wiec moze w sumie warto odwiedzic. :p Jak dla mnie oba sa warte zwiedzenia, you can't go wrong. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 @katlia racja, zgadzam sie 100%. Z tymze w zaleznosci of pory roku - w trakcie zimy na zwiedzanie w Chicago bym sie nie porywala Roelka - jak zdecydujesz sie na DC to daj znac, mozemy skoczyc na kawke/drinka jak bedziesz miala wystarczajaco czasu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Chcialem powiedziec, ze mam kilka tysiecy postow do przeczytania z ostatnich kilku lat , ale super, ze forum dziala w najlepsze i wciaz sa tu znajome "twarze." Ja sie troche opuscilem w produkcji postow, ale forum na tym tylko skorzystalo. ;> 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 ReWitaj @KaeR. Gdzie byles gdy Cie nie bylo? Opowiadaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 32 minutes ago, andyopole said: ReWitaj @KaeR. Gdzie byles gdy Cie nie bylo? Opowiadaj! Witam! A w tym samym miejscu bylem tylko mi sie zycie przytrafilo. Rodzina mi sie powiekszyla, w tym blizniaki, wiec moje zycie jest obecnie podporzadkowane dwom tyranom. Troszke podrosli, powoli ogarniamy sie po remoncie i przeprowadzce do nowego domu, wiec pomyslem, ze pora zajrzec na forum. W zeszlym roku udalo mi sie za drugim razem (smieszna historia) zdobyc obywatelstwo. Zona ta sama, miejsce pracy to same, miejsce zamieszkania w sumie to samo. Planuje poobserwowac troche, bo chyba nie nadrobie lektury, zanim sie zaczne madrzyc. :> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2022 10 minut temu, KaeR napisał: Rodzina mi sie powiekszyla, w tym blizniaki No to jeden bedzie prezydentem a drugi vice! 10 minut temu, KaeR napisał: Zona ta sama, miejsce pracy to same, miejsce zamieszkania w sumie to samo. Czyli "nuda, nic sie nie dzieje", jak w polskim filmie 11 minut temu, KaeR napisał: powoli ogarniamy sie po remoncie i przeprowadzce do nowego domu Gratulacje, przeprowadzka to jak powodz. Tylko powodz zabiera wiele rzeczy a przy przeprowadzce okazuje sie ile mamy tzw. "przydasie" i nie wiadomo jak sie tego pozbyc. 13 minut temu, KaeR napisał: udalo mi sie za drugim razem (smieszna historia) zdobyc obywatelstwo. Ta opowiesc napewno bedzie ciekawa! Wsrod starych stazem forumowiczow tez przybylo kilkoro USC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi