Patipitts Napisano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2020 Spadnie... ale niestety na to nie wyglada ze straca... Aha. No, ale w kazdym razie to co on teraz robi na pewno im nie pomaga w tym wyscigu w GA.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
katlia Napisano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2020 3 minutes ago, Patipitts said: Aha. No, ale w kazdym razie to co on teraz robi na pewno im nie pomaga w tym wyscigu w GA. Sent from my iPhone using Tapatalk Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... Cytuj
Patipitts Napisano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2020 Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... Mieszkam tu i powiem ci ze sa nastroje raczej wrogie. Przynajmniej w moim otoczeniu.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
Jackie Napisano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 A ja wrzucam zdjęcie gęsi Na focie nie widać bo gęsia pierś jest ciemna, ale mięso było b. soczyste, choć ciut twardawe. Więc mąż pokroił w b. cienkie plastry i było ok Kapusta była jaskrawa, nie wiem czemu na zdjęciu wygląda jak purpurowe goowno, sorry! 1 1 Cytuj
andyopole Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) A to moje flaczki. Już doprawione. Zapraszam na degustację edit: jedna połówka cytryny okazało się za mało. Z drugiej sok siknął mi prosto w oko. Auć.. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez andyopole 1 1 Cytuj
andyopole Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 @Jackie, a to co przy mięsie i modrej (po śląsku) kapuście to co? Mash potato? Wygląda apetycznie. Zjedliscie wszystko? Cytuj
Jackie Napisano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 14 minutes ago, andyopole said: @Jackie, a to co przy mięsie i modrej (po śląsku) kapuście to co? Mash potato? Wygląda apetycznie. Zjedliscie wszystko? Scalloped potatoes, zdecydowaliśmy się na nie bo można je było przygotować dzień przed Świętami, w Święta tylko wpakowaliśmy wszystko do piekarnika: gęś na parę godzin żeby się upiekła, ziemniaki i kapustę na 40 min coby się nagrzały Oj dobre jedzenie było! Gęsi, choć była spora, starczyło tylko na dwa obiady, cała masa kości i ścięgien w ptaszysku. Ale warto było! @andyopole narobiłeś mi smaka na flaki jak nie wiem co. Cytuj
andyopole Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 56 minut temu, Jackie napisał: narobiłeś mi smaka na flaki jak nie wiem co. Zapraszam do spróbowania. Ja też robię czasem takie ziemniaczki, dodaje tymianku. Wtedy można powiedzieć że smakują po grecku, jak dodatek do gyrosa. Cytuj
andyopole Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2021 Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2021 roku życzę wszystkim forumowiczom! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi