Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minutes ago, Patipitts said:


Aha. No, ale w kazdym razie to co on teraz robi na pewno im nie pomaga w tym wyscigu w GA.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... 

Napisano
Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... 

Mieszkam tu i powiem ci ze sa nastroje raczej wrogie. Przynajmniej w moim otoczeniu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano

A ja wrzucam zdjęcie gęsi :D Na focie nie widać bo gęsia pierś jest ciemna, ale mięso było b. soczyste, choć ciut twardawe. Więc mąż pokroił w b. cienkie plastry i było ok :D Kapusta była jaskrawa, nie wiem czemu na zdjęciu wygląda jak purpurowe goowno, sorry!

ges.jpg

ges2.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1
Napisano (edytowane)

A to moje flaczki. Już doprawione. Zapraszam na degustację 

 

edit: jedna połówka cytryny okazało się za mało. Z drugiej sok siknął mi prosto w oko. Auć..

20201231_125859.jpg

20201231_125940.jpg

Edytowane przez andyopole
  • Like 1
  • Upvote 1
Napisano
14 minutes ago, andyopole said:

@Jackie, a to co przy mięsie i modrej (po śląsku) kapuście to co? Mash potato? 

Wygląda apetycznie. Zjedliscie wszystko?

 

Scalloped potatoes, zdecydowaliśmy się na nie bo można je było przygotować dzień przed Świętami, w Święta tylko wpakowaliśmy wszystko do piekarnika: gęś na parę godzin żeby się upiekła, ziemniaki i kapustę na 40 min coby się nagrzały :) Oj dobre jedzenie było! Gęsi, choć była spora, starczyło tylko na dwa obiady, cała masa kości i ścięgien w ptaszysku. Ale warto było!

@andyopole narobiłeś mi smaka na flaki jak nie wiem co.

Napisano
56 minut temu, Jackie napisał:

narobiłeś mi smaka na flaki jak nie wiem co.

Zapraszam do spróbowania. 

Ja też robię czasem takie ziemniaczki, dodaje tymianku. Wtedy można powiedzieć że smakują po grecku, jak dodatek do gyrosa. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...