Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, ilon napisał:

Ja w dalszym ciagu nie rozumiem ani nie popieram wlascicieli psow, ktorzy je trzymaja na zewnatrz. Nie wiem, kojarzy mi sie to jakos z polskim gospodarstwem gdzie te biedne psy sa na lancuchach ktore wrzynaja im sie w szyje, dostaja jesc jakies resztki i ogolnie nikt o nie nie dba i sie nimi nie interesuje, a ich glownym zadaniem jak odstraszac kogokolwiek albo cokolwiek. Sebol - na zdjeciu pies wyglada na szczeniaka i piszesz tez, ze zobaczysz jaki duzy urosnie a z drugiej strony tez piszesz ze byl wychowany na placu. Przez ile na tym placu byl? Kilka tygodni, miesiecy? Moze zwyczajnie sie boi wejsc do srodka? 

U moich rodzicow psy zawsze mieszkaly w budzie. Bez lancucha. Zobaczylabys ich budy, dwupokojowe, z tarasem. Moja Mama kochala psy, ktore u niej jadly tak samo dobrze jak domownicy.

Jedynie w przypaku wielkich mrozow nocowaly w ganku.

Napisano (edytowane)

Dla mnie pies to jest czlonek rodziny, bez wzgledu na rase. Sama mam owczarka niemieckiego, co prawda krotkowlosego, ktory wiekszosc czasu spedza tam gdzie my. I jest cieplolubny, jak mu tylek zmarznie to krzyczy, ze chce do domu. Jeszcze dzieciak jest, bo dopiero 9 miesiecy ale nie wyobrazam sobie go zostawic na zewnatrz, szczegolnie zima. No ale moim celem nie byl pies obronny a rodzinny.

Edytowane przez pelasia
  • Like 5
Napisano

Tak samo uwazam jak dziewczyny, moj pies wazy prawie 100lbs, mieszkamy na wsi i na palcach jednej reki mozna policzyc ile psow zyje tutaj tak jak on, czyli w domu, je najlepsze jedzonko na rynku (no, w rankingu suchych karm bo na catering niestety nie moglam sobie pozwolic), nocuje i mieszka w domu, chodzi na spacery pomimo wielkiego podworka i lasu tuz za domem, chodzi regularnie do lekarza i poswiecam mu chociaz 1h dziennie na zabawe. Pies to czlonek rodziny dla mnie, chociaz 99% osob tutaj wlacznie z moim mezem puka sie w glowe. 

• Like 6
Napisano

Od razu powiem: Piesek nie ma  i nie bedzize na zadnym łancuchu trzymany. Ma 2 budy na podworku - ocieplone, schowane przed wiatrem.

Wiem, ze kazdy ma swoje podejscie i tego nikt nie bedzie zmienial, ale piesek ma sie dobrze, je za dwoch, albo i wiecej, rosnie dobrze. Zobaczymy co powie wieterynarz 17 Grudnia, na wizycie kontrolnej :)

A tak poza tym, to dzis, jak spadlo w nocy 10cm sniegu - a jak u Was?

Napisano

Moja pietruszka wlasnie dotarla! Bedzie rybka po grecku w te swieta :) rodzinka sie uparla na seafood w te swieta wiec dorzuce moje ulubione rybne danie z Polski :) dam znac jak smakuje, mysle ze wyglada ok jak na pietruszke. Jesli ktos bedzie potrzebowal dam znac gdzie dostalam, dostawa szybka :)5d4d19896491ffb53eaca80dd274e005.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
Napisano
1 hour ago, Patipitts said:

Moja pietruszka wlasnie dotarla! Bedzie rybka po grecku w te swieta :) rodzinka sie uparla na seafood w te swieta wiec dorzuce moje ulubione rybne danie z Polski :) dam znac jak smakuje, mysle ze wyglada ok jak na pietruszke. Jesli ktos bedzie potrzebowal dam znac gdzie dostalam, dostawa szybka :)5d4d19896491ffb53eaca80dd274e005.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

A jesteś na 100%, ze to nie pasternak…?

Napisano (edytowane)
10 minut temu, Zuza007 napisał:

A jesteś na 100%, ze to nie pasternak…?

To samo mi przyszlo do glowy. Latwo rozpoznac po smaku. Parsnip w smaku bardziej przypomina marchew niz pietruszke. 

edit: no ale jesli to pietruszka to gratuluje. W tym kraju zdobyc pietruszke to jest cos!

Edytowane przez andyopole
Napisano
W dniu 9.12.2021 o 23:39, Sebol83 napisał:

Od razu powiem: Piesek nie ma  i nie bedzize na zadnym łancuchu trzymany. Ma 2 budy na podworku - ocieplone, schowane przed wiatrem.

Wiem, ze kazdy ma swoje podejscie i tego nikt nie bedzie zmienial, ale piesek ma sie dobrze, je za dwoch, albo i wiecej, rosnie dobrze. Zobaczymy co powie wieterynarz 17 Grudnia, na wizycie kontrolnej :)

A tak poza tym, to dzis, jak spadlo w nocy 10cm sniegu - a jak u Was?

Ja mam snieg na Mount Hood i w zupelnosci mi to wystarcza. Poki co moje Trumpets Angel nadal kwitna. 

• Haha 1
Napisano

Podobno pietruszka, przynajmniej tak sprzedawca sie reklamuje. Okaze sie w smaku, dlatego napisalam ze dam znac ale na oko wyglada na pietruszke ;) no wlasnie przekopalam pol internetu zeby znalezc i znalazlam farme az w Vermont:D czego sie nie robi dla rybki po grecku :D