andyopole Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 51 minut temu, agatenka napisał: Na FL mozna odnowic rejestracje samochodu w ... supermarkecie A u mnie online, z poziomu kanapy. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 U mnie jest opcja odnowienia rejestracji poprzez drive-through przy urzedzie :p W ogole wciaz zadziwia mnie ile spraw moze w US zalatwic w drive through. Bank, apteka, rejestracja pojazdu, zakup alkoholu... wszystko mozna zalatwic/kupic bez wychodzenia z samochodu :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 O kurde. To myslalam ze FL taka wyluzowana, a to w druga stronę - Delaware jest po prostu ewenementem lol Obowiazkowa inspekscja dla nowych samochodow jest co 2 lata, dla straszych co roku i sprawdzaja wszystko, hamulce, emissions testing, swiatla, szyby ( w sensie czy sie otwieraja i zamykaja), opony, klakson, pióra w wycieraczkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 8 minutes ago, agatenka said: O kurde. To myslalam ze FL taka wyluzowana, a to w druga stronę - Delaware jest po prostu ewenementem lol Obowiazkowa inspekscja dla nowych samochodow jest co 2 lata, dla straszych co roku i sprawdzaja wszystko, hamulce, emissions testing, swiatla, szyby ( w sensie czy sie otwieraja i zamykaja), opony, klakson, pióra w wycieraczkach ... W TX robilem przeglad.. na myjni. Normalnie do czyszczenia, mozna bylo doliczyc to jako usluge i od reki nowy sticker dawali. W IL bylo podobno kiedys jak teraz w DE, ale korupcja byla taka, ze zniesli to w cholere. Teraz przychodzi sticker poczta, po uprzednim oplaceniu haraczu online. Co stan to obyczaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 35 minutes ago, Xarthisius said: Teraz przychodzi sticker poczta, po uprzednim oplaceniu haraczu online. Co stan to obyczaj... Tak samo w Colorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Mowiac szczerze to takie okresowe przeglady jak sa w PL (w sumie jak to teraz wyglada to nie wiem) nie bylyby takie najgorsze bo to czym ludzie tutaj jezdza to sie w glowie nie miesci - ale to komunizm, opresja czy inna tyrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Bo jezdzenie gratem shall not be infringed!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 On 4/20/2023 at 10:41 AM, agatenka said: Nie wiem jak dlugo bedzies w Polsce ale zebys sie nie zdziwila Ja probowalam odnowic w maju 22 i pierwszy dostepny termin mieli dopiero po koniec sierpnia.. nie mowiac o tym ze odebrac tez musisz osobiscie Ja bylam w listopadzie, online pokazywalo, ze nie ma terminow, ale zgadałam sie z fotografem i powiedział, ze nie mam sie przejmowac tym co jest online, bo nieaktualizują I mam iść. Tak zrobilam, wzielam numerk przy wejsciu I wniosek udalo nam sie zlozyc. Szczerze mowiac wydawalo mi sie, ze nie da rady, ponieważ chca dodatkowy dokument tozsamosci a moje PL dokumenty stracily waznosc. Kobietka po rozmowach z wyzej postawionym, przyjela moj US paszport jako dokument tozsamosci. Paszport byl do odbioru 3 tyg pozniej. Nadal na mnie czeka ale odbiore jak bede w PL w tym roku. Dowod tez czeka na odbior Oczywiście każde miasto i każdy urząd moze miec inne zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 W Polsce najlepiej wyrabiać paszport w mniejszym mieście, jeśli jest taka opcja, zamiast w wojewódzkim. W Dolnośląskim Urzędzie Wojewódzkim we Wrocku polowanie na numerki to cyrk, ale np. w takiej Trzebnicy, Legnicy, czy Kłodzku można praktycznie z marszu wszystko załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Joanna30 napisał: W Polsce najlepiej wyrabiać paszport w mniejszym mieście, jeśli jest taka opcja, zamiast w wojewódzkim. W Dolnośląskim Urzędzie Wojewódzkim we Wrocku polowanie na numerki to cyrk, ale np. w takiej Trzebnicy, Legnicy, czy Kłodzku można praktycznie z marszu wszystko załatwić Mieszkanie na zadupiu też ma swoje dobre strony. U mnie do DMV wchodzi się z ulicy i załatwia sprawę. W Portland, cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi