andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Można już rejestrować się do wyborów za granica. Najłatwiejsza jest opcja rejestracji na portalu "e-wybory" https://www.gov.pl/web/usa/wybory-i-referendum-2027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 10 hours ago, andyopole said: Można już rejestrować się do wyborów za granica. Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 14 minutes ago, Xarthisius said: Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 45 minut temu, Xarthisius napisał: Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. 27 minut temu, kzielu napisał: Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Akurat tych wyborow prosze nie opuszczac. Sa bardzo wazne! Ja mam godzine jazdy i bede napewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 (edytowane) Ja w komisji będę. Mam nadzieję, że ludzie tłumnie pójdą. Denerwuje mnie, jak idzie 50% ludzi i układają rzeczywistość dla wszystkich, a pozostałym 50% to nie przeszkadza. Oczywiście mówię o mieszkających w Polsce. Ich to jednak bardziej dotyczy, niż mieszkających poza krajem. I kiedy jeszcze czytam, że ktoś jedzie godzinę, dwie do lokalu, a ktoś inny ma do przejścia/przejechania 1 kilometr i mu się nie chce, to mnie krew zalewa. Edytowane 19 Września 2023 przez Joanna30 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 6 minut temu, Joanna30 napisał: Ja w komisji będę. Jo tyz. Alem jeszcze nie zaprzysiezony wiec formalnie jeszcze nie. 7 minut temu, Joanna30 napisał: I kiedy jeszcze czytam, że ktoś jedzie godzinę, dwie do lokalu, a ktoś inny ma do przejścia/przejechania 1 kilometr i mu się nie chce, to mnie krew zalewa. Znam przypadki ze ludzie jada setki mil w jedna strone..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 1 hour ago, andyopole said: Akurat tych wyborow prosze nie opuszczac. Sa bardzo wazne! Ja mam godzine jazdy i bede napewno. Zapisalem sie, ale nie obiecuje ;-). BTW, w Twoim obwodzie na razie 20 osob. W moim bylem 19ty... Niech ktos potem (10/10/23) przypomni to wyciagniemy z systemu gdzie ilu wyborcow sie zapisalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2023 12 minut temu, Xarthisius napisał: w Twoim obwodzie na razie 20 osob Wczoraj bylo 11 osob. Ja jeszcze sie nie zapisalem. Wiekszosc naszej Polonii odpoczywa jeszcze po trzech dniach Festivalowej orki. W naszym obwodzie bywa zazwyczaj sto kilkadziesiat osb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2023 11 hours ago, kzielu said: Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Ja mam 2 h. Nie rozumiem, dlaczego nie ma punktu do głosowania w Columbus? Przecież to stolica stanu. Niestety, ale 2 h nie będę jechać, żeby zagłosować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2023 Ok, zarejestrowałam się do głosowania w LA. Jakos mega po drodze nie mam ale mogę pojechać tylko jestem nieco zdziwiona jak to ma wyglądać bo w ostatnich wyborach (co było już sporo czasu temu) głosowanie odbyło się korespondencyjnie. Pamietam ze wysyłała nam ambasada coś do domu i to się wypełniało i odsyłało. To teraz się zmieniło i muszę jechać do lokalu jak w PL? Taka dostałam informacje na maila po rejestracji ale nie wiem co dalej: Informujemy, że Pani/Pana wniosek nr XXXX o dopisanie do spisu wyborców w obwodzie głosowania nr XXX utworzonym za granicą, złożony w systemie elektronicznej rejestracji wyborców, został zaakceptowany. Prosimy o zapamiętanie / zapisanie powyższego numeru komisji wyborczej, co będzie bardzo przydatne w dniu głosowania. Przypominamy, że głosowanie w wybranym przez Panią/Pana obwodzie odbywa się 2023-10-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi