andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2023 Można już rejestrować się do wyborów za granica. Najłatwiejsza jest opcja rejestracji na portalu "e-wybory" https://www.gov.pl/web/usa/wybory-i-referendum-2027 Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Napisano 19 Września 2023 10 hours ago, andyopole said: Można już rejestrować się do wyborów za granica. Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. Cytuj
kzielu Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Napisano 19 Września 2023 14 minutes ago, Xarthisius said: Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Cytuj
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2023 45 minut temu, Xarthisius napisał: Do najblizszego lokalu wyborczego mam 2h z hakiem. Zapal mi troche oslabl i beda to chyba pierwsze wybory, ktore odpuszcze w zyciu. 27 minut temu, kzielu napisał: Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Akurat tych wyborow prosze nie opuszczac. Sa bardzo wazne! Ja mam godzine jazdy i bede napewno. 1 Cytuj
Joanna30 Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Napisano 19 Września 2023 (edytowane) Ja w komisji będę. Mam nadzieję, że ludzie tłumnie pójdą. Denerwuje mnie, jak idzie 50% ludzi i układają rzeczywistość dla wszystkich, a pozostałym 50% to nie przeszkadza. Oczywiście mówię o mieszkających w Polsce. Ich to jednak bardziej dotyczy, niż mieszkających poza krajem. I kiedy jeszcze czytam, że ktoś jedzie godzinę, dwie do lokalu, a ktoś inny ma do przejścia/przejechania 1 kilometr i mu się nie chce, to mnie krew zalewa. Edytowane 19 Września 2023 przez Joanna30 1 3 Cytuj
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2023 6 minut temu, Joanna30 napisał: Ja w komisji będę. Jo tyz. Alem jeszcze nie zaprzysiezony wiec formalnie jeszcze nie. 7 minut temu, Joanna30 napisał: I kiedy jeszcze czytam, że ktoś jedzie godzinę, dwie do lokalu, a ktoś inny ma do przejścia/przejechania 1 kilometr i mu się nie chce, to mnie krew zalewa. Znam przypadki ze ludzie jada setki mil w jedna strone..... 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Września 2023 Zgłoś Napisano 19 Września 2023 1 hour ago, andyopole said: Akurat tych wyborow prosze nie opuszczac. Sa bardzo wazne! Ja mam godzine jazdy i bede napewno. Zapisalem sie, ale nie obiecuje ;-). BTW, w Twoim obwodzie na razie 20 osob. W moim bylem 19ty... Niech ktos potem (10/10/23) przypomni to wyciagniemy z systemu gdzie ilu wyborcow sie zapisalo. Cytuj
andyopole Napisano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2023 12 minut temu, Xarthisius napisał: w Twoim obwodzie na razie 20 osob Wczoraj bylo 11 osob. Ja jeszcze sie nie zapisalem. Wiekszosc naszej Polonii odpoczywa jeszcze po trzech dniach Festivalowej orki. W naszym obwodzie bywa zazwyczaj sto kilkadziesiat osb. Cytuj
margherita_s Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 11 hours ago, kzielu said: Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. Ja mam 2 h. Nie rozumiem, dlaczego nie ma punktu do głosowania w Columbus? Przecież to stolica stanu. Niestety, ale 2 h nie będę jechać, żeby zagłosować. 1 Cytuj
MeganMarkle Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 Ok, zarejestrowałam się do głosowania w LA. Jakos mega po drodze nie mam ale mogę pojechać tylko jestem nieco zdziwiona jak to ma wyglądać bo w ostatnich wyborach (co było już sporo czasu temu) głosowanie odbyło się korespondencyjnie. Pamietam ze wysyłała nam ambasada coś do domu i to się wypełniało i odsyłało. To teraz się zmieniło i muszę jechać do lokalu jak w PL? Taka dostałam informacje na maila po rejestracji ale nie wiem co dalej: Informujemy, że Pani/Pana wniosek nr XXXX o dopisanie do spisu wyborców w obwodzie głosowania nr XXX utworzonym za granicą, złożony w systemie elektronicznej rejestracji wyborców, został zaakceptowany. Prosimy o zapamiętanie / zapisanie powyższego numeru komisji wyborczej, co będzie bardzo przydatne w dniu głosowania. Przypominamy, że głosowanie w wybranym przez Panią/Pana obwodzie odbywa się 2023-10-14. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi