Xarthisius Napisano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 (edytowane) 1 hour ago, ronni37 said: był tu kiedyś taki wątek na temat plusów życia i tego co lubicie w US, podrzuci ktoś ? nie potrafię znaleźć Nie pamietam dedykowanego watku. Jedyne co mi przychodzi do glowy to https://forum.usa.info.pl/topic/30374-sytuacja-z-covid-19-a-wyjazd/page/3/#comment-304619 Edytowane 20 Października 2023 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Posty nt. Plusow i minusow zycia w US pojawiaja sie w wielu watkach typu "czy warto wyjechac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Rozmawiałam z Panią Xxxxxxx Xxxxxx i Pani Xxxxx potwierdziła możliwość pozostawienia urny, godła i parawanów u Państwa. Na ten moment nie wiadomo czy aby nie będzie II tury wyborów SiS, stąd prośba o przechowanie. Z pozdrowieniami Xxxxxxx Xxxxxxxx XXXXXXXXX Los Angeles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Na czym mialaby polegac II tura wyborow do Sejmu I Senatu? Co oni biora w tym konsulacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 (edytowane) 7 minut temu, Xarthisius napisał: Na czym mialaby polegac II tura wyborow do Sejmu I Senatu? Co oni biora w tym konsulacie? No wlasnie! Przymiarka do kolejnego lamania Konstytucji. Dostalem, przed chwila. Brzmi zlowrogo, myslalem ze przez telefon bylo przejezyczenia i wczoraj sprowokowalem niewinnym pytaniem. Teraz mam to na pismie! Edytowane 20 Października 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 (edytowane) 36 minutes ago, andyopole said: No wlasnie! Przymiarka do kolejnego lamania Konstytucji. Dostalem, przed chwila. Brzmi zlowrogo, myslalem ze przez telefon bylo przejezyczenia i wczoraj sprowokowalem niewinnym pytaniem. Teraz mam to na pismie! I mean... Chyba jednak latwiej przeprowadzic pucz niz dbac o to, zeby 200 osob w Portland zaglosowalo w "II rundzie wyborow do Sejmu I Senatu"... Edytowane 20 Października 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2023 29 minut temu, Xarthisius napisał: I mean... Chyba jednak latwiej przeprowadzic pucz niz dbac o to, zeby 200 osob w Portland zaglosowalo w "II rundzie wyborow do Sejmu I Senatu"... Jeśli Ty sądzisz ze to dotyczy tylko Portland to ja sądzę że się grubo mylisz. Oni tam po cichu knują nad unieważnieniem wyborów. Uruchamiam moje kontakty z polskojezycznymi dziennikarzami w Polsce, poczekam tylko na zdanie mojejej macierzystej Komisji Wyborczej w Portland. Tego nie można puścić płazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 21 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2023 10 hours ago, andyopole said: Rozmawiałam z Panią Xxxxxxx Xxxxxx i Pani Xxxxx potwierdziła możliwość pozostawienia urny, godła i parawanów u Państwa. Na ten moment nie wiadomo czy aby nie będzie II tury wyborów SiS, stąd prośba o przechowanie. Z pozdrowieniami Xxxxxxx Xxxxxxxx XXXXXXXXX Los Angeles Ten mail jest kuriozalny… Owszem, Sąd Najwyższy musi rozpatrzyć protesty i uznać (lub nie) ważność wyborów, i może o to tej Pani chodzi… ale w obecnej sytuacji to tylko kwestia formalna. Plus, wtedy to nie II tura tylko nowe wybory (lub raczej w praktyce - wojna domowa). Opcja numer dwa… coś im się pomieszało z systemem amerykańskim gdzie bywają II tury… Lub opcja numer trzy, są w takim szoku, że czują, że są w roku 1989 gdzie faktycznie była druga tura do SiS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2023 W dniu 17.10.2023 o 12:52, Joanna30 napisał: Nie, to nie u mnie Ale bardzo się pocieszaliśmy, licząc głosy o 3 nad ranem, że u nich jeszcze głosują My skończyliśmy liczyć i protokołować o 7:30. Protokoły nie miały błędów matematycznych (na szczęście!), ani żadnych innych, ale na przeprocesowanie i weryfikację przez OKW czekaliśmy ponad 2 godziny Tak że zdążyłam wrócić do domu, troszkę odespać i dowiedziałam się, że ci z Jagodna dopiero do domu wychodzą I trochę statystyki: @Joanna30 Widziałam wpis na FB, o której wróciłaś do domu. Podziwiam i gratuluję wytrwałości w liczeniu. Cieszy mnie bardzo frekwencja w tych wyborach i w sumie wynik również. Martwi natomiast to, że słowa @rzecze1, mogą się rzeczywiście ziścić. No cóż, zobaczymy co będzie dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Pocieszałam się, że ja już zdążyłam trochę odespać, a ci z Jagodna dopiero do domu szli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi