katlia Napisano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego Ladne. Ja ostatnio pieke duzo chleba na zakwasie. A potem jem za duzo tego samego chleba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego W dniu 18.02.2024 o 20:31, katlia napisał: Ladne. Ja ostatnio pieke duzo chleba na zakwasie. A potem jem za duzo tego samego chleba. Ja tez, niestety jestem chlebowy. Chocby nie wiem jaki obiad byl to musze kromeczka poprawic. Piatek, piateczek, piatunio! U mnie sezon juz niemal w pelni, duzo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego Czasy wyrobienia paszportu US obecnie się bardzo skróciły. Miałem wizyte na poczcie 30 stycznia. 2 lutego dostałem powiadomienie że dokumenty dotarły do centrum paszportowego. 22 lutego powiadomienie, że zaaprobowano, wydrukowano i wysłano. USPS powiadomił mnie że jutro będzie on w skrzynce. Wybrałem opcję "nie-expedited" czyli zwykłą a także opcję zwykłego przysłania. (czyli najtaniej jak się dało). Całość poniżej 4 tygodni. Na poczcie mnie ostrzegał, że to będzie 11-13 tygodni. W pierwszym emailu napisali 6-8 tygodni. A zajęło to 3.5 tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego 32 minuty temu, mcpear napisał: Całość poniżej 4 tygodni. Pomimo tego ze wielu wyjezdza teraz gdzies w poszukiwaniu slonca, to szczyt sezonu paszportowego zazwyczaj zaczyna sie przed letnimi wakacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego To raczej świadczy o tym że backlog Covidowy w końcu zlikwidowano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego Tak przy okazji to ostatnio zauwazylem (bo mnie firma wyslala na drugi koniec swiata z 1-day notice) ze w styczniu przyszlego roku konczy mi sie paszport. Te 10 lat zlecialo momentalnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, kzielu napisał: Te 10 lat zlecialo momentalnie. Taki wiek.... Lata uciekaja coraz szybciej a tygodnie jakos znacznie wolniej... edit: pochwal sie, ktory to koniec swiata. Edytowane 23 Lutego przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca Jestem właśnie w Dallas na krótki wypad weekendowy. Byłem dzisiaj w muzeum "Na szóstym piętrze". Jest to przekształcone poddasze magazynu książek szkolnych z którego w 1963 roku zamachowiec zastrzelił JFK. Muzeum poświecone JFK i jego prezydenturze. Zwiedzając sala po sali przybliżamy się do momentu zamachu aby dojść z wystawą do okna z którego oddano owe fatalne strzały. Muzeum dla ludzi lubiących historię najnowszą to pozycja obowiązkowa. Podziwiam jak Amerykanie potrafią zamienić w miejsce pamięci takie miejsca. Aż naturalnym wydaje mi się, że w Polsce np. Galeria Zachęta mogłaby być zamieniona w muzeum Narutowicza i sala w której zginał zamieniona w salę z wystawą o zamachu. To są w sumie proste pomysły, które Amerykanie potrafią podchwycić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca On 2/23/2024 at 2:24 PM, mcpear said: Czasy wyrobienia paszportu US obecnie się bardzo skróciły. Miałem wizyte na poczcie 30 stycznia. 2 lutego dostałem powiadomienie że dokumenty dotarły do centrum paszportowego. 22 lutego powiadomienie, że zaaprobowano, wydrukowano i wysłano. USPS powiadomił mnie że jutro będzie on w skrzynce. Wybrałem opcję "nie-expedited" czyli zwykłą a także opcję zwykłego przysłania. (czyli najtaniej jak się dało). Całość poniżej 4 tygodni. Na poczcie mnie ostrzegał, że to będzie 11-13 tygodni. W pierwszym emailu napisali 6-8 tygodni. A zajęło to 3.5 tygodnia Paszport mojego syna został nam dostarczony po 11 dniach. Byłam w szoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca 3 godziny temu, mcpear napisał: Jestem właśnie w Dallas na krótki wypad weekendowy. Byłem dzisiaj w muzeum "Na szóstym piętrze". Jest to przekształcone poddasze magazynu książek szkolnych z którego w 1963 roku zamachowiec zastrzelił JFK. Muzeum poświecone JFK i jego prezydenturze. Zwiedzając sala po sali przybliżamy się do momentu zamachu aby dojść z wystawą do okna z którego oddano owe fatalne strzały. Muzeum dla ludzi lubiących historię najnowszą to pozycja obowiązkowa. Podziwiam jak Amerykanie potrafią zamienić w miejsce pamięci takie miejsca. Aż naturalnym wydaje mi się, że w Polsce np. Galeria Zachęta mogłaby być zamieniona w muzeum Narutowicza i sala w której zginał zamieniona w salę z wystawą o zamachu. To są w sumie proste pomysły, które Amerykanie potrafią podchwycić. Do tej pory najlepiej szła u nas budowa muzeów L.K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi