katlia Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Mialam dzisiaj wbudowane spore okno do pokoju w piwnicy... Okazalo sie ze to produkcja polska: okno robione w Katowicach, a szklo wstawione w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 1 minutę temu, katlia napisał: Mialam dzisiaj wbudowane spore okno do pokoju w piwnicy... Okazalo sie ze to produkcja polska: okno robione w Katowicach, a szklo wstawione w Kielcach. "Nasi" Cie nawiedzili. Pamietam jak kiedys gdy pracowalem w Anglii, zobaczylem palety z polskimi oknami, produkcji FAKRO. Az mnie sie japa usmiechnela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 54 minutes ago, andyopole said: "Nasi" Cie nawiedzili. Pamietam jak kiedys gdy pracowalem w Anglii, zobaczylem palety z polskimi oknami, produkcji FAKRO. Az mnie sie japa usmiechnela. Contractor dumnie mowil, "European windows." Ktore, IMO sa lepsze niz te amerykanskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Jak już jesteśmy przy szkle... Mam przyjaciółkę w PL, która z wykształcenia jest artystą od szkła (tego bardziej dekoracyjnego niż okiennego). Za każdym razem jak jej wysłam zdjęcia ze sklepów z półką z wielkim szyldem "polskie szkło" to mówi, że polskie szkło jest cenione wszędzie, tylko nie w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 6 minutes ago, katlia said: Contractor dumnie mowil, "European windows." Były w calach czy centymetrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feelek1 Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 1 minute ago, mola said: Jak już jesteśmy przy szkle... Mam przyjaciółkę w PL, która z wykształcenia jest artystą od szkła (tego bardziej dekoracyjnego niż okiennego). Za każdym razem jak jej wysłam zdjęcia ze sklepów z półką z wielkim szyldem "polskie szkło" to mówi, że polskie szkło jest cenione wszędzie, tylko nie w Polsce... Pracuje na budowie i wszędzie teraz ściągane są okna z Polski firmy "oknoplast" albo "drutex". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 5 minutes ago, mola said: Jak już jesteśmy przy szkle... Mam przyjaciółkę w PL, która z wykształcenia jest artystą od szkła (tego bardziej dekoracyjnego niż okiennego). Za każdym razem jak jej wysłam zdjęcia ze sklepów z półką z wielkim szyldem "polskie szkło" to mówi, że polskie szkło jest cenione wszędzie, tylko nie w Polsce... A tymczasem w PL fabryki porcelany padają jedna za drugą... https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-porcelana-krzysztof-wyprzedaje-zapasy-konczy-dzialalnosc-po-,nId,6824895 https://finanse.wp.pl/upadl-ostatni-taki-zaklad-w-regionie-ruszyla-wielka-wyprzedaz-6996426735618752a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 1 hour ago, katlia said: Mialam dzisiaj wbudowane spore okno do pokoju w piwnicy... Okazalo sie ze to produkcja polska: okno robione w Katowicach, a szklo wstawione w Kielcach. Mój poprzedni samochód (sprzedałem go mpg nie było super i brał premium wiec trochę kosztowało) to był 2019 Buick Regal. Dla nie znających się na motoryzacji to jest Opel Insignia. Zawsze się maiłem z mojego kolegi bo on chwalil się ze ma niemiecki samochód - VW Jetta. Mówiłem ze mój "amerykański" Buick jest bardziej niemiecki bo jest aktualnie produkowany w Niemczech i wysyłany do USA niż jego niemiecka Jetta która jest produkowana w Meksyku. Ale do tego zamówiłem gumowe dynamik od dealera Buicka i ku mojemu zdziwieniu były Made in Poland lol. Jak by ktoś chciał kupić samochód który jest Made in Poland to można w USA kupić używanego Buick Cascada, czyli rebadge Opla Cascada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia W moim poprzednim aucie wymienialem filtr powietrza. Pudełko było z AutoZone a na filtrze nadruk Made in Poland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 8 hours ago, andyopole said: W moim poprzednim aucie wymienialem filtr powietrza. Pudełko było z AutoZone a na filtrze nadruk Made in Poland. Jak juz w tym temacie, to rzut beretem mam Ikee (ktora jest praktycznie atrakcja turystyczna z braku tych bardziej sensownych - Europa - szeroki wybor zamkow i innych budynkow sprzed 600 lat, Ohio - koniecznie odwiedzcie Ikea w West Chester !) i tam to z 1/3 mebli jest w PL produkowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi