Zuza007 Napisano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 16 hours ago, Tirowiec1312 said: Najnowsza decyzja sądowa a propos przeszukiwania urządzeń podróżujących do USA: US border agents must get warrant before cell phone searches, federal court rules https://mastodon.social/@zackwhittaker/112869441870299788 No wiesz, teraz my możemy nie pokazywać telefonu (w świetle prawa, jeżeli nie mają nakazu), a oni mogą nie dać nam pozwolenie na pobyt (jak nie pokażemy telefonu). Bo z tego co rozumiem, oni nie muszą się tłumaczyć dlaczego nam tego pozwolenia nie dają (złe przeczucie wystarczy ). Ale może jestem w błędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 3 hours ago, Zuza007 said: No wiesz, teraz my możemy nie pokazywać telefonu (w świetle prawa, jeżeli nie mają nakazu), a oni mogą nie dać nam pozwolenie na pobyt (jak nie pokażemy telefonu). Bo z tego co rozumiem, oni nie muszą się tłumaczyć dlaczego nam tego pozwolenia nie dają (złe przeczucie wystarczy ). Ale może jestem w błędzie? Nie jestes. Wyrok ma znaczenie dla USC I nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 5 hours ago, Zuza007 said: No wiesz, teraz my możemy nie pokazywać telefonu (w świetle prawa, jeżeli nie mają nakazu), a oni mogą nie dać nam pozwolenie na pobyt (jak nie pokażemy telefonu). Bo z tego co rozumiem, oni nie muszą się tłumaczyć dlaczego nam tego pozwolenia nie dają (złe przeczucie wystarczy ). Ale może jestem w błędzie? Tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia Zakonczylem nareszcie remont "vacuum pump". W srode 23 lipca zamowilem czesci zamienne z dostawa "overnight" (z OH, nie z Australii). Paczka dotarla wczoraj, czyli po tygodniu. To byla jedna z dluzszych amerykanskich nocy. Zainstalowalem juz w naszym laboratorium, nawet dziala! Ciekawe jak dlugo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 4 hours ago, andyopole said: Zakonczylem nareszcie remont "vacuum pump". W srode 23 lipca zamowilem czesci zamienne z dostawa "overnight" (z OH, nie z Australii). Paczka dotarla wczoraj, czyli po tygodniu. To byla jedna z dluzszych amerykanskich nocy. Zainstalowalem juz w naszym laboratorium, nawet dziala! Ciekawe jak dlugo? Co to ta vacuum pump? Mnie dzisiaj zainstalowali zupelnie nowa klimatyzacje. Ulga przy 106F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia (edytowane) 13 minut temu, jannapa napisał: Co to ta vacuum pump? Mnie dzisiaj zainstalowali zupelnie nowa klimatyzacje. Ulga przy 106F. U Ciebie 106 a u mnie tylko 38. Ciężko w tych temperaturach i tekturowych domkach bez klimatyzacji. Szybko się nagrzewaja i szybko stygną. Teraz AC a pod koniec września już trzeba grzać. Vacuum pump to pompa próżniowa, wytwarza podciśnienie potrzebne w instalacji przy syntezie związków chemicznych. Dodałem jakieś stare zdjęcie rozbebeszonej jednej z takich pomp. Mamy ich kilka, z tego w tej chwili trzy pracują 24/7. Edytowane 2 Sierpnia przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 44 minutes ago, andyopole said: U Ciebie 106 a u mnie tylko 38. Ciężko w tych temperaturach i tekturowych domkach bez klimatyzacji. Szybko się nagrzewaja i szybko stygną. Teraz AC a pod koniec września już trzeba grzać. Vacuum pump to pompa próżniowa, wytwarza podciśnienie potrzebne w instalacji przy syntezie związków chemicznych. Ze pompa prozniowa, to wykoncypowalam, ale wyobrazni mi braklo, po co komutaki wynalazek. Dzieks za wyjasnienie. To 106 tutaj biore w ciemno w miejsce 90 i wilgotnosci w kosmos na midwescie. uffff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 8 minut temu, jannapa napisał: Ze pompa prozniowa, to wykoncypowalam, ale wyobrazni mi braklo, po co komutaki wynalazek. Dzieks za wyjasnienie. To 106 tutaj biore w ciemno w miejsce 90 i wilgotnosci w kosmos na midwescie. uffff. 38 to jest teraz (19:27). A wilgotność w tej chwili 35%, w domu 41%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 2 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 8 minut temu, jannapa napisał: Ze pompa prozniowa, to wykoncypowalam, ale wyobrazni mi braklo, po co komutaki wynalazek. Dzieks za wyjasnienie. To 106 tutaj biore w ciemno w miejsce 90 i wilgotnosci w kosmos na midwescie. uffff. 38 (100,4F) to jest teraz (19:27). A wilgotność w tej chwili 35%, w domu 41%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 1 minute ago, andyopole said: 38 (100,4F) to jest teraz (19:27). A wilgotność w tej chwili 35%, w domu 41%. nie zazdroszcze. tutaj szczesliwie po zachodzie slonca temperatura spada znacznie. 8:30 i tylko 74F. po tygodniu w ABQ nie mam na co narzekac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi