Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 hours ago, mola said:

Dzięki! Ta rekomendacja to jeszcze nie oferta pracy, raczej kolejny krok w rekrutacji, więc szampana przez tę minutę nie otwierałam. Dobrze chociaż wiedzieć, w jakie widełki im wpadam - na przyszłość :) 

Powodzenia, ale historycznie IRS jest jedna z gorszych agencji. Nie utrudniali nikogo przez pare lat i dopiero na nowo zaczęli zatrudniać w tym roku. Ja jest GS11 i na razie si nie pcham z bardzo wyżej. Moja agencja jest naprawdę mała. Pracuje dla VA, dokładniej dla VBA a jeszcze dokładniej dla VA Insurance Service (weterani mogą wykupywać VA Life Insurance od nas, plus nadzorujemy VGLI i SGLI które jest operowane przez prudential). Jest nas kolo 250 wszystkiego na cały kraj wiec jako agencj jesteśmy można powiedzieć mikroskopijni. Mamy mało pozycji GS11 do GS14 torę nie są supervisory, a GS15 to chyba juz tylko supervisors. Na supervisor się pcham bo jak się mówi za dużo polityki i nie jest bargaining. W tamtym roku złożyłem na GS12 u mnie i byłem jedna z finalistów ale się nie udało :(. I masz racje, rekomendacja to nie oferta pracy. Za nim ja zacząłem przygodę u federalnych to ofert tez mialem dużo. Zaczynałem jako GS5 zaraz po college.

Napisano
44 minuty temu, cavscout napisał:

Powodzenia, ale historycznie IRS jest jedna z gorszych agencji. 

Składałam do różnych agencji, CDS, IRS, FAA i może jeszcze coś w transporcie, w sumie gdzie się tylko pojawiła oferta zgodna z moimi umiejętnościami (zawsze to było data scientist). W ofertach było zawsze gdzieś od jakiego GS chcesz pracować i czasem ankieta, która ustalała na co się kwalifikujesz. No ale... teraz nie jest najlepszy czas na aplikowanie do federalnych, zwłaszcza jak odwołali wszystkie oferty pracy. Ale nie powiem, GS-14 przyjęłam jako komplement.

Napisano
9 minutes ago, mola said:

Składałam do różnych agencji, CDS, IRS, FAA i może jeszcze coś w transporcie, w sumie gdzie się tylko pojawiła oferta zgodna z moimi umiejętnościami (zawsze to było data scientist). W ofertach było zawsze gdzieś od jakiego GS chcesz pracować i czasem ankieta, która ustalała na co się kwalifikujesz. No ale... teraz nie jest najlepszy czas na aplikowanie do federalnych, zwłaszcza jak odwołali wszystkie oferty pracy. Ale nie powiem, GS-14 przyjęłam jako komplement.

Miej USA Jobs otwarte, bo ten freeze nedlugo będzie skasowany. I szukaj czegoś innego, IRS ze tak powiem jest nieprzyszłościowy.

• Dziękuję! 1