jannapa Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 wrocilam z wakacji wlasnie. ogorki w ogrodzie mi obrodzily, wiec kisze. pogoda paskudna jakas. w drodze powrotnej w ohio musialam dwa razy zjechac z drogi i przeczekac deszcz i wiatr, bo widocznosc byla na dlugosc samochodu:( armagedon jakis chyba:( Cytuj
jkb Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Tutaj podobnie - upaly 90+ stopni, duchota, i burze. Zimo wroc Cytuj
Nigella Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 U mnie wietrznie, bo jestem (po raz pierwszy w zyciu) w Chicago Jutro wybieram sie zobaczyc Jackowo, dreszczyk emocji normalnie Cytuj
jkb Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Jackowo - nic specjalnego - bylem raz przejazdem Cytuj
jannapa Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 sasiadka mi doniosla, ze lalo on and off przez caly czas, kiedy bylam na wakacjach. wilgotnosc jest zdecydowanie mordercza. na zewnatrz 34 C - niby nie tragedia, szczegolnie ze nie ma slonca - ale pogrzebalam w ogrodzie przez poltorej godziny i wrocilam po prostu cala mokra. chyba zaczynam rozumiec, o co chodzi w znaku rozpoznawczym midwesternera, czyli powiedzeniu "it's not the heat, it's the humidity" nigella, baw sie dobrze w chicago - jakos mam do chicago niesamowity sentyment! to tutaj postawilam pierwsze kroki na amerykanskiej ziemi w latach dziewiecdziesiatych:) jaki to byl dla mnie szok! Cytuj
katlia Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Chicago jest fantastycznym miastem swiatowej klasy! A na dodatek, w porownaniu z NYC lub San Francisco, nie morderczo drogim. Cytuj
Nigella Napisano 19 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Moi drodzy, Jackowo sie konczy Pare polskich biznesow, reszta latino... mysle, ze jeszcze troche i po polskiej dzielnicy nie bedzie sladu. Tak czy siak jedzenie w Staropolskiej doskonale A Chicago (downtown) rzeczywiscie przepiekne i pierogi w Pierogi Heaven normalnie jak u babci Cytuj
jkb Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 Pierogi pyszne w restauracji w związku Podhalan na Archer drive! Cytuj
Gość Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 No i proszę, ktos nam sie włamał do samochodu. Stojącego pod domem. I to w okolicy, która jednak z reguły powinna być super bezpieczna. Złodziej geniusz zabrał GPS i piłkę do koszykówki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi