andyopole Napisano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 4 Września 2015 Chce kupic auto, mam troche kasy odlozone, ale ni cholery nie moge sie odwazyc zeby sama jechac i sprawdzac, bo sie az tak na tym nie znam... Nie mam tez pod reka zadnego mechanika, ktory by jechal ze mna i cos doradzil... Tak czy inaczej ma ktos doswiadczenia z Dodge Caliber? Potrzebuje jakiejs pomostówki na krótki okres... nie wiecej niz 2 lata. Na taką odległość mogę tylko doradzić tyle: nie kupuj amerykańskiego shitu. Tanie w zakupie a potem kasa pójdzie na naprawy. Caliber to chyba coś malego. Lepiej weź Yarisa. Fita, Corolle. Cytuj
KaeR Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 Też uważam, że na amerykańską średnią półkę nie ma co patrzeć. Nie bez powodu kilkuletnie samochody tego rodzaju chodzą za pół darmo. Cytuj
SuperTraveller Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 grape Mała uwaga co do Twojego bloga - proponowałbym abyś pisała większą czcionką, obecna trochę męczy przy dłuższym czytaniu. Cytuj
Paulina_89 Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 dzięki za rady na odleglosc Przyznam, ze czailam sie na Hyundaia 2010 z manualna skrzynia biegow, bo byl duzo tanszy niz automaty, ale tak sobie pomyslalam, ze nie chcialam brac manuala, bo bedzie problem zeby go sprzedac, a pewnie za 2 lata bede chciala go opchnac. Teraz potrzebuje czegos na szybko i na krotko, co miesciloby sie mniej wiecej w 5-7 tysiach. Cytuj
Paulina_89 Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 mój mąż miesiąc temu kupił namDodge Caliber rocznik 2007, bardzo go sobie chwali ja go przetestuję już za niecałe 3 tygodnie :D no, ja wlasnie patrzylam na rocznik 2007 i 8... bo miesci sie w cenie ktora teraz moge zaplacic. Nie ma az tak duzego przebiegu i wyglada na w miare zadbany na zdjeciach. Jak bym miala mechanika pod reka, to pewnie bysmy juz jechali te 80 mil zeby sprawdzic co i jak. A tak to sobie siedze i mysle i przegladam inne oferty... Cytuj
kzielu Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 Chce kupic auto, mam troche kasy odlozone, ale ni cholery nie moge sie odwazyc zeby sama jechac i sprawdzac, bo sie az tak na tym nie znam... Nie mam tez pod reka zadnego mechanika, ktory by jechal ze mna i cos doradzil... Tak czy inaczej ma ktos doswiadczenia z Dodge Caliber? Potrzebuje jakiejs pomostówki na krótki okres... nie wiecej niz 2 lata. Dodge/Chrysler/Jeep bywal regualarnie na dnie wszelkich rankingow niezawodnosci, z 3 amerykanskich marek mial zawsze najgorsze opinie. Jedyna zaleta to taka ze jest tani (nie bez powodu) i tani w naprawie. Bym celowal w to co pisze andy wyzej. Scion xB np (pudelkowaty, Scion to Toyota) - sa tanie jak barszcz. Cytuj
grape Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 no, ja wlasnie patrzylam na rocznik 2007 i 8... bo miesci sie w cenie ktora teraz moge zaplacic. Nie ma az tak duzego przebiegu i wyglada na w miare zadbany na zdjeciach. Jak bym miala mechanika pod reka, to pewnie bysmy juz jechali te 80 mil zeby sprawdzic co i jak. A tak to sobie siedze i mysle i przegladam inne oferty... Nasz samochód wylądował u mechanika przed zakupem, obejrzał, powiedział, że wszystko wygląda ok i powinień parę lat jeszcze posłużyć, więc dla nas był idealny na ten moment - tani, zadabany, średniej wielkości. Jako samochód przejściowy jest ok grape Mała uwaga co do Twojego bloga - proponowałbym abyś pisała większą czcionką, obecna trochę męczy przy dłuższym czytaniu. Dzięki na uwagę Cytuj
andyopole Napisano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 4 Września 2015 U mnie już dlugi weekend. Szef zarzadzil "skrocone lekcje" i ewakuacje do domu. W związku z tym zdazylem już pozamiatać backyard bo ostatnie wiatry nawialy lisci z drzew zza plotu. Zona pracuje caly weekend wiec na dodatek cisza będzie w domu. Jutro będę caly dzień wedzil ponieważ udało mi się kupic ladny i niedrogi boczek ($1,80/funt, w planach jest również placek ze sliwkami oraz drozdzowki z grzybami.. W niedziele ide na... chrzciny a w poniedziałek odbieram z lotniska gościa z Polski. Cytuj
pelasia Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 My juz nawet lekcji w piątek nie mielismy a skrócone w czwartek, to tak zeby sie nie chwalić długi weekend trwa! Mam nadzieje, ze większość z was sie relaksuje, grilluje, odwiedza rodziny i znajomych Cytuj
jannapa Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 no tak, dlugi weekend. zaczelam od dwoch wiader kawy. jak sie dalej potoczy, nie wiem. mialam jechac do cincinnati, ale pogoda straszy deszczem, wiec motorem nie byloby fajnie, a samochodem to mi sie nie chce. pewnie weekend przegaruje w domu:/ motywacji nie mam jakos.... ale wszystkim milego zycze! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi