andyopole Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Z tym W10 mialem jaja na moim sluzbowym komputerze, ktory oprocz zwyklych czynnosci biurowych sluzy do sterowania trzema przemyslowymi drukarkami w maszynach pakujacych. Moj szef zupgradowal swoj komp do W10 I zabral sie za mojego. Na moja nniesmiala propozycje zeby skontaktowal sie z dostawca drukarek odparl ze o W10 wiadomo od tak dawna ze juz napewno bedzie kompatybilnosc. Okazalo sie ze owszem, w/w producent wiedzial o W10 jak podejrzewalismy od dawna lecz nic w tym kierunku nie zrobil. Firma wielka z siedziba w Chicago, wlascicielem w Hiszpanii a dzialem IT w Niemczech. No I sie zaczelo. Po takiej szkole kiedy wszystko przestalo dzialac W10 juz mi niestraszne. Swoj domowy komputer mialem zgloszony do instalacji W10, po w/w klopotach mialem sie z tego wycofac ale jak zawsze brakowalo czasu a szczegolnie pamieci zeby tam kliknac. Koniec koncow wczoraj zapomnialem wylaczyc moj laptop wychodzac z pracy, na dodatek zaczal po living roomie jezdzic odkurzacz wiec odlaczylem komp od gniazdka zeby iRobot nie zamotal sie w kable a po powrocie do domu okazalo sie ze mam W10 I nawet baterii wystarczylo. Laptop stary dwa lata wiec na niego tez wkrotce przyjdzie kryska a nowe tak czy tak sa juz z dziesiatka. Any way, po dwoch latach mojego medzenia zapadla w firmie decyzja ze przechodzimy na jablka. Szef juz dostal polecenie i kupil sobie Macintosha w celach poznawczych, niech sie sam najpierw pomeczy a potem nas uczy. Potem przejdziemy wszyscy a do domowych laptopow z napoczetym jabluszkiem jak zawsze dostaniemy doplate z firmy. (I hope) Andy dziekuje!! Rzeczywiscie wyglada na dosc latwy, zobaczymy jak mi wyjdzie. XD Wyjdzie wyjdzie, nie ma bata. Jesli bedziesz robic w mniejszej ilosci foremek oczywiscie zmniejsz proporcjonalnie ilosci skladnikow. Fotka ma byc. Co do win10 - wyłączyłem wszelkie informacje o aktualizacji i spokojnie zostaje na 7. Ja mialem niestety W8, nie bylo chemii miedzy nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Jak zawiesić fotkę w poscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Załadować na jakiś serwer np. tinypic, imageshack, photobucket i wkleić odpowiedni url do posta Przynajmniej ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Załadować na jakiś serwer np. tinypic, imageshack, photobucket i wkleić odpowiedni url do posta Przynajmniej ja tak robię. Czy mozna jezykiem bardziej zrozumialym dla kogos kto wciaz jest more analogic than digital? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielonywkarty Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 sa stronki tak jak Joanna napisala gdzie wrzucasz fotki z dysku na kompie do sieci na serwer . dostajesz linka i go wklejasz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Wejdź na stronę: www.tinypic.com. Zobaczysz tam taki ekran: Klikasz "Przeglądaj", wybierasz zdjęcie z komputera, które chcesz przesłać. Potem "Prześlij teraz!" I zobaczysz taki ekran: Wybierasz link z pola "Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych" i wklejasz w posta. Ot i cała filozofia Możesz też zostać w międzyczasie poproszony o wpisanie kodu z obrazka (żeby sprawdzić, czy to człek ładuje, a nie maszyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dzieki Joanna30. Na Ciebie zawsze mozna liczyc. Czy mozna liczyc na mnie okaze sie gdy sprobuje w wolnej chwili... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Proszę bardzo A pamiętacie makdonalda? Poza niekonwencjonalnymi (że tak delikatnie to ujmę) poglądami, od czasu do czas przypominał mi, że jako wrocławianka powinnam znać Kornela Morawieckiego. Wtedy jeszcze nie znałam. Teraz już znam. I chciałam powiedzieć, że jeśli ów pan (bądź co bądź zasłużony dla walki o wolność Polski) to jakiś znajomy makdonalda, to w obu walka z komunizmem poczyniła nieodwracalne zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Proszę bardzo A pamiętacie makdonalda? Poza niekonwencjonalnymi (że tak delikatnie to ujmę) poglądami, od czasu do czas przypominał mi, że jako wrocławianka powinnam znać Kornela Morawieckiego. Wtedy jeszcze nie znałam. Teraz już znam. I chciałam powiedzieć, że jeśli ów pan (bądź co bądź zasłużony dla walki o wolność Polski) to jakiś znajomy makdonalda, to w obu walka z komunizmem poczyniła nieodwracalne zmiany... Pamiętam, takich ludzi się nie zapomina, że tak to pompatycznie napiszę . Aha, i też dopiero teraz miałam wątpliwą przyjemność zapoznać się z poglądami tego człowieka. Chyba ograniczę oglądanie telewizji. Może przerzucę się na seriale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Polecam seriale, chociaz mega wciagaja. Ja czasami w jeden dzien to na spokojnie pol sezonu obejrze. XD Tez wlasnie jakis czas temu sie zastanawialam czy mozna tak od razu fotke z telefonu wrzucic, czy trzeba najpierw linka wygenerowac. Dobrze wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi