Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dajcie spokój, nie znoszę polskich wesel. Przymusowe chlanie, disco polo i dramatyczne bójki, bo się panowie pochlali. Moze dziwna jestem ale wole pojsc na jakiś koncert albo na spacer ;)

Napisano

Dajcie spokój, nie znoszę polskich wesel. Przymusowe chlanie, disco polo i dramatyczne bójki, bo się panowie pochlali. Moze dziwna jestem ale wole pojsc na jakiś koncert albo na spacer ;)

Moze obracamy sie w innych kregach, ale nie bylem na weselu w Polsce, gdzie grano disco polo, bylo jakies mordobicie czy zmuszali kogos do picia.

Napisano

Ja nie wiem jak u was ale u mnie w rodzinie czy u znajomych na weselu bojek nie bylo. Kazde polskie wesele wspominam z przyjemnoscia. Chyba zalezy od srodowiska. W Usa te sluby moim zdaniem sa jakies takie...niepelne.

Napisano

A to w innych miejscach na świecie nie znają grilla? Ptaki wymarly, lasy spalone a jeziora wyschly?

Jak bym napisala zamiast USA, Polska to by sie nikt nie przyczepil, no, ale USA chwalic nie mozna :) W Polsce takich dni nie mialam, bo nie mialam jeziora pod nosem. Tu mam.

Napisano

co do wesel - większość w PL nadal robione są "po staremu" - faktycznie disco polo (przecież Jesteś szalona, czy Miała matka syna to są przeboje :) ) i jest pijaństwo, co prawda nie jakieś drastyczne ale jest, i też czasem ktoś komuś da w mordę

Byłam i na eleganckich, spokojnych weselach i też na "wiejskich" i przynajmniej na tych ostatnich były jakieś wrażenia w stylu - panny ściągają skarpetki panom i co sił w nogach przynoszą je wodzirejowi itd. Nie cieprpię i tych eleganckich polskich wesel i tych wiejskich też. W obydwu przypadkach siedzi się przy stole z częściowo niezanaymi osobami i gada o pierdutach.

Chociaż przynajmniej można sobie pojeść a jak towarzystwo przynudza to moża się schować na fajka

Napisano

Jak bym napisala zamiast USA, Polska to by sie nikt nie przyczepil, no, ale USA chwalic nie mozna :) W Polsce takich dni nie mialam, bo nie mialam jeziora pod nosem. Tu mam.

Oj. Byłaś wtedy młoda koza i nie bywalas. Teraz jako matrona dopiero poznajesz życie.

Nie wybieram nikomu znajomych broń mnie Panie Boże. Na weselach na ktorych bywałem nie trafiłem nigdy na takie klimaty. Czy to w welogwaizdkowych lokalach czy remizie strażackiej na głębokim zadupiu.
Napisano

Moze obracamy sie w innych kregach, ale nie bylem na weselu w Polsce, gdzie grano disco polo, bylo jakies mordobicie czy zmuszali kogos do picia.

Nieważne w jakich kręgach (nie skomentuję), zawsze się znajdzie ktoś z rodziny, kogo państwo młodzi nawet specjalnie nie znają, i robi wiochę. Na weselu kolegi panowie wzięli się za łby jakoś po oczepinach, bo któryś krzywo spojrzał na tego drugiego damę. No i po sprawie. Generalnie to nie było w jakiejś wsi, w jakimś zadupiu, a w kulturalnej knajpie. Tak czy siak wszędzie grają umca umca i jak byłeś na kulturalnym weselu to szczerze zazdroszczę :)

I nieważne czy w Polsce czy USA - nie znoszę wesel koniec kropka :) Przestańcie się tak nadymać bosz...

Napisano

Oh, normalnie sami z wyższych sfer ;) Wszyscy na weselach w Polsce to tylko kieliszek wina i filozoficzne rozmowy...

A jak poczytać w innych tematach to lubią polskie klimaty na Green Point bo zawsze mozna browara obalić czy to na miejscu czy w kolejce na Manhattan.

Ale tu? Tu wszyscy strugają wyższą inteligencję. A prawda jesta taka, że większość polskich wesel to wiocha i zawsze ktos siary narobi (i niekoniecznie musi to byc mordobicie)

Napisano

W kręgu moich znajomych i rodziny odbywała się zmiana pokoleniowa. Przez kilka dluuugich lat nie było żadnych wesel. Dopiero za nowej Polski zaczęło się zenic następne pokolenie. Sam bylem ciekaw jak będzie i muszę przyznać że bylem pozytywnie zaskoczony. Nawet stare "oliwy" zawsze napić się lubiejace trzymały fason do końca.