andyopole Napisano 16 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 3 godziny temu, Joanna30 napisał: @pelasia gratulacje! A ja chciałam powiedzieć, czy raczej się poskarżyć, że dolar strasznie wysoko stoi, a ja muszę kupić znaczne ilości na wakacje Musisz zakup $$ konsultować zawsze że mną. Najtańszy jest wtedy gdy lecę do Polski i muszę go wymienić na PLN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Wolna sobota. Chlebek już wystygł więc piętkę posmarowałem smalczykiem że skwareczkami i degustowalem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 @pelasia gratulacje! :* @andyopole ale bym tak zjadla jedna szniteczke z paprykarzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 2 godziny temu, ilon napisał: @pelasia gratulacje! :* @andyopole ale bym tak zjadla jedna szniteczke z paprykarzem Lasuch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 @andyopole - jak zwykle W ogole to ostatnio w sobote poszlam sobie na jeden z moich ulubionych przysmakow, czyli sushi. Akurat bylam w humorze na sprobowanie czegos nowego i dosc pojechalam po bandzie. Ogolnie bylam zadowolona, ale jak nie jedliscie nigdy sea urchin, to prosze, nie kosztujcie. Do dzisiaj mi sie niedobrze robi jak o tym mysle. I w sumie nasunelo mi sie jedno pytanko: macie jakies rzeczy, ktore z ciekawosci skosztowaliscie i zalowaliscie tej decyzji juz w momencie poczucia pierwszego gryza tejze rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Mowia o Chinczykach ze jedza wszystko co ma cztery nogi oprocz stolow i wszystko co lata, oprocz samolotow. Kiedys mialem okazje sprobowac kiszonego sledzia po szwedzku. Odbijalo mi sie nim jeszcze po tygodniu choc nie przelknalem ani kawalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 21 minut temu, ilon napisał: @andyopole - jak zwykle W ogole to ostatnio w sobote poszlam sobie na jeden z moich ulubionych przysmakow, czyli sushi. Akurat bylam w humorze na sprobowanie czegos nowego i dosc pojechalam po bandzie. Ogolnie bylam zadowolona, ale jak nie jedliscie nigdy sea urchin, to prosze, nie kosztujcie. Do dzisiaj mi sie niedobrze robi jak o tym mysle. I w sumie nasunelo mi sie jedno pytanko: macie jakies rzeczy, ktore z ciekawosci skosztowaliscie i zalowaliscie tej decyzji juz w momencie poczucia pierwszego gryza tejze rzeczy? Chitterlings- Flaki po amerykańsku (rzyg). Nie wiem czy to tylko tutaj na południu tak jedzą ale serio smakuje i śmierdzi jak kupa. Nie chciałam wyjsć na ograniczona, mimo ze sam wygląd i zapach były odrażające to stwierdziłam ze na pewno smakują jak nasze flaki, o jak sie myliłam. Natomiast zarowno moj maz jak i teściowa uwielbiają a co najlepsze oboje sa nadwrażliwi na zapachy a to w ogole ich nie razi. Oblecha, nigdy tego nie jedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 29 minut temu, ilon napisał: ....i pytanko: macie jakies rzeczy, ktore z ciekawosci skosztowaliscie i zalowaliscie tej decyzji juz w momencie poczucia pierwszego gryza tejze rzeczy? Ja tak mialam z ramen. Kiedyś się uparlam, że chcę spróbować takiego autentycznego, znalazłam najlepszą (przynajmniej tak Internet podpowiedzial) ramen restauracje w SF. Kolejka do niej była długa, ale co, jak dobre to trzeba czekać. W końcu miejsce się zwolnilo, bylam super podekscytowana ale pierwszy smak mnie prawie, że zawalił z nóg. Głupia, nawet nie wiedziałam, że autentyczny ramen ma rybny smak. A że ja rybiasz nie jestem, to tym bardziej nie mogłam przełknąć. Lekcja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrysiaK Napisano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Turducken with seafood jambalaya lub z innym nadzieniem z popularnej na poludniu cajun kitchen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Haha robie liste w takim razie! U mnie w MD bardzo popularne jest scrapple. W sumie nie smakuje zle, ale jak sie poczyta co tam jest i jak to jest zrobione to sie odechciewa. Ale jakby nie patrzec krupniok, albo raczej po polsku kaszanka tez raczej nie brzmi swietnie a smakuje calkiem pysznie. Zjadlabym taka prosto z grilla swoja droga z keczupikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi