Anubis Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 no właśnie, a propos któregoś tam postu - gdzie mogę zgłosić się po food stamps? Chyba tu: http://www.calfresh.ca.gov/
KaeR Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 Ten temat to prawie przypomina taki do zamkniecia... ale tylko prawie.
andyopole Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2014 Mniejsza o to czy praca na czarno jest be czy cacy. Po pierwsze, ile mozna zarobic I jak sie z tego utrzymac. Chyba ze mieszkac we czworke w pokoju i jesc fasolke z puszki I chlebek "gumis".
ilya_ Napisano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2014 Chyba ze mieszkac we czworke w pokoju i jesc fasolke z puszki I chlebek "gumis". znam przypadek, gdzie mlodziez mieszkala w 6,7 na obrzezach nyc....2 legalnie, a reszta turystycznie....wszyscy turysci pracowali na sprzataniu.....
Robert1992 Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 A ja znam bardzo duzo osob ktorzy tam jezdza na pare miesiecy pracowac. Ostatnio moj krewny potechal tam na 5 miesiecy do swojej ciotki do NY i pracuje w restauracji na turystycznej:-) znam tylko 2 moze 3 osoby ktore faktycznie pojechali na wakacje a reszta pracuje. Wiec prosze nie mowcie ze malo kto tam jezdzi do pracy. Kazdy tam robi ..tylko to jest temat tabu ludzie tam jezdza prawie co rok na około 3 miesiace ostatnio z mojej dalekiej rodziny 2 osoby dostalo 5 letni zakaz wstepv za to ze wiezli filce w bagazu :-)
Gość Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 No i potem Polacy sie zastanawiaja dlaczego tyle osob nie dostaje wiz / dlaczego Polski nie obowiazuje zniesienie wiz ..... Jesli mam byc szczera to nie wiem co jest fajnego w chwaleniu sie, ze znajomi lamia prawo.
KaeR Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 A ja znam bardzo duzo osob ktorzy tam jezdza na pare miesiecy pracowac. Ostatnio moj krewny potechal tam na 5 miesiecy do swojej ciotki do NY i pracuje w restauracji na turystycznej:-) znam tylko 2 moze 3 osoby ktore faktycznie pojechali na wakacje a reszta pracuje. Wiec prosze nie mowcie ze malo kto tam jezdzi do pracy. Kazdy tam robi ..tylko to jest temat tabu ludzie tam jezdza prawie co rok na około 3 miesiace ostatnio z mojej dalekiej rodziny 2 osoby dostalo 5 letni zakaz wstepv za to ze wiezli filce w bagazu :-) Widocznie zalezy kto sie w jakim gronie obraca. Nie kazdy skoro ja nie znam nikogo, kto z Polski wpada do USA sobie dorobic. Juz bardziej ludzie przyjezdzaja sie obkupic niz pracowac. Jechac na wakacje, zeby pracowac? Ludziom sie nie chce legalnie pracowac a co dopiero na czarno.
medeski Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 A ja znam bardzo duzo osob ktorzy tam jezdza na pare miesiecy pracowac. Ostatnio moj krewny potechal tam na 5 miesiecy do swojej ciotki do NY i pracuje w restauracji na turystycznej:-) znam tylko 2 moze 3 osoby ktore faktycznie pojechali na wakacje a reszta pracuje. Wiec prosze nie mowcie ze malo kto tam jezdzi do pracy. Kazdy tam robi ..tylko to jest temat tabu ludzie tam jezdza prawie co rok na około 3 miesiace ostatnio z mojej dalekiej rodziny 2 osoby dostalo 5 letni zakaz wstepv za to ze wiezli filce w bagazu :-) Co wiezli ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.