NataszkaBobi Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Trzymamy kciuki. My rok temu nawet nie spodziewalismy się ze wygramy, a jednak się udało za pierwszym razem. Namówiliśmy w tym roku parę osób z rodziny. W sumie wylosowani będą dopiero w połowie drogi, ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiamy
arora.pl Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 A ja jestem ciekawa ile osób zgłosiło się do loterii i nie ma w ogóle zamiaru wyjeżdżać. Albo ile osób chce wyjechać, ale nie jest świadomych kosztów i jak zobaczą, że mają przed rozmową płacić 891$ + 300 zł lekarz + koszt badań i szczepień za osobę to zrezygnują. Są gdzies takie informacje jak to wyglądało w ubiegłych latach? W sensie ile z wylosowanych i zaproszonych na rozmowę osób w ogóle na tej rozmowie się nie pojawiło...
konamb Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 A ja jestem ciekawa ile osób zgłosiło się do loterii i nie ma w ogóle zamiaru wyjeżdżać. Albo ile osób chce wyjechać, ale nie jest świadomych kosztów i jak zobaczą, że mają przed rozmową płacić 891$ + 300 zł lekarz + koszt badań i szczepień za osobę to zrezygnują. Są gdzies takie informacje jak to wyglądało w ubiegłych latach? W sensie ile z wylosowanych i zaproszonych na rozmowę osób w ogóle na tej rozmowie się nie pojawiło... jakie 891$ ? przed rozmową to koszta 330usd , lekarz 300+ szczepionki , krew i rtg to 88zl , zaswiadczenie o niekaralnosci 30 , odpis aktu urodzenia 33 no i zdjecia. po rozmowie 165$ zostaje a takich danych nie ma ile osob nie przyszlo %) lepiej sie martwic mozna o niski nr cn niz o to czy wylosujesz bo jak wylosujesz z wysokim numerem i sie nie zalapiesz to dopeiero mozna sie zdenerwowac
Vega Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 A ja jestem ciekawa ile osób zgłosiło się do loterii i nie ma w ogóle zamiaru wyjeżdżać. Albo ile osób chce wyjechać, ale nie jest świadomych kosztów i jak zobaczą, że mają przed rozmową płacić 891$ + 300 zł lekarz + koszt badań i szczepień za osobę to zrezygnują. Są gdzies takie informacje jak to wyglądało w ubiegłych latach? W sensie ile z wylosowanych i zaproszonych na rozmowę osób w ogóle na tej rozmowie się nie pojawiło... Ostatecznie to i tak nie ma znaczenia ile osób zrezygnowało/zrezygnuje bo za nich pójda ludzie z troche wyższymi numerami i nikt nic nie straci, poprawcie mnie jeśli się mylę.
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 konamb a jest wiele stron starych gdzie takie sa napisane oplaty a ze nikt tego nie aktualizuje to inna sprawa vega masz racje gorzej jak ktos zabral miejsce komus kto mogl byc wylosowany a oplaty aktualne sa tutaj podane http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/oplaty.html
konamb Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 co prawda to prawda przedemna był gość ktory jak dowiedzial sie o tym ze musi zaplacic 330 usd to mowil ze on zalatwial przez adwokata i ze ma oplacone takie mial pojecie o tym w finale powiedezial ze musi do mamusi zadzwonic i poszedl po kase
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2015 ha a no wlasnie,takie sa kwiatki wiele mozna by pisac na ten temat
arora.pl Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2015 jakie 891$ ? przed rozmową to koszta 330usd , lekarz 300+ szczepionki , krew i rtg to 88zl , zaswiadczenie o niekaralnosci 30 , odpis aktu urodzenia 33 no i zdjecia. po rozmowie 165$ zostaje a takich danych nie ma ile osob nie przyszlo %) lepiej sie martwic mozna o niski nr cn niz o to czy wylosujesz bo jak wylosujesz z wysokim numerem i sie nie zalapiesz to dopeiero mozna sie zdenerwowac No właśnie nie wiem teraz skąd mi się to 891$ wzięło. Ale w każdym razie ciekawa jestem ile osób nie jest świadomych opłat i przez to rezygnuje z rozmowy. W sumie to nawet słyszałam od kogoś, że po wygraniu zielonej karty załatwiają Ci pracę i wynajem domu. Ciekawe czy ktoś w to rzeczywiście wierzy... Ogólnie ciekawa jestem ile osób sobie to inaczej wyobrażało niż jest naprawdę. Bo teoretycznie część pewnie nie zdaje sobie sprawy z tego ile zachodu i pieniędzy może kosztować taka przeprowadzka... Opłaty za rozmowę + badania, bilet lotniczy, wynajem lub kupno mieszkania, samochód (który pewnie prędzej czy później na miejscu będzie potrzebny), szukanie pracy. No chyba, że ktoś ma rodzinę/znajomych, którzy pomogą i jedzie praktycznie na gotowe.
konamb Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2015 zakladam że jak ktoś chce wyjechac to raczej prawie wszystko wie przed wyslaniem zgloszenia w loterii ale cóz j/w czasem i glupi ma szczescie i sie trafia napewno tacy co nie maja o tym zielonego pojecia bez czyjejs pomocy wszedzie by bylo ciezko czy to uk , szwecja czy usa, odległosc napewno jest dodatkowym utrudnieniem. rozmowa, badania zaswiadczenia to sie mozna zmiescic w 2tys , po rozmowie kolejne 165 dolarow , bilety nigdy tanie nie były wiec kazdy kto o tym marzy powinien sie z tym liczyc takze koszta wg mnie nie sa duze tym bardziej od momentu wynikow mozna sobie spokojnie na to odlozyc jesli komus na tym zalezy. zawsze mozna wziac kredyt
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.