Skocz do zawartości

Tam Gdzie Da Się Żyć - Film O Polskiej Emigracji

DarekM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Film dokumentalny pokazujący m.in. powody, dla których aż 3 miliony Polaków wyemigrowało z Polski w ostatnich 10 latach.

Obiektywnie: plusy i minusy emigracji - film, moim zdaniem bardzo, bardzo dobry.

Tutaj można obejrzeć: Tam gdzie da się żyć

Jak oceniacie? Zgadzacie się ogólnie z tezami występujących w tym dokumencie?

Napisano

Ogladalem fragmenty bo lecialo na TVN24 w swieta i ja mam sie nijak do tych emigrantow przedstawionych w tym dokumencie. Zupelnie inna bajka.

Napisano

Ten watek o kosciele mnie zniesmaczyl. Czy naprawde nie ma polakow ateistow? Albo tych ktorzy uwazaja ze religia to jest cos prywatnego?

Niejaki Oleksy Jozef tez uwazal sie za ateiste, a jak przyszla trwoga...

Ogladalem fragmenty bo lecialo na TVN24 w swieta i ja mam sie nijak do tych emigrantow przedstawionych w tym dokumencie. Zupelnie inna bajka.

Jak kazdy film jest robiony pod publike. Wczoraj obejrzalem a poniewaz pracowalem tam 5 lat to wiem jak jest naprawde I film nie oddaje prawdziwego obrazu. Tzn. historie moze sa prawdziwe ale wybierane, rzeczywistosc troche sie rozni od dokumentu...

Napisano

Niejaki Oleksy Jozef tez uwazal sie za ateiste, a jak przyszla trwoga...

Jak kazdy film jest robiony pod publike. Wczoraj obejrzalem a poniewaz pracowalem tam 5 lat to wiem jak jest naprawde I film nie oddaje prawdziwego obrazu. Tzn. historie moze sa prawdziwe ale wybierane, rzeczywistosc troche sie rozni od dokumentu...

Możesz rozwinąć temat ? Czym się rzeczywistość różni od zaprezentowanej w filmie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...