Skocz do zawartości

Ponowne Staranie Sie O Wize Turystyczną A Problem Ze Szkołą

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ponownie chce sie starac o wize do usa a wiec latem starałem sie o wize turystyczną do usa lecz jej nie dostałem z braku wiezi z krajem. W sierpniu zapisałem sie do 3 letniego liceum zaocznego dla dorosłych ale nauka trwa 2 lata od 3 semestru (pierwszy semestr zaczynaja ci którzy są po szkole gimnazjalnej) i mam dylemat bo zaczełem odrazu od drugiego roku szkolnego 3 semestr (tak szkola przydzieliła) a latem wpisywałem w podaniu wizowym ze nie ucze sie. w indeksie mam zaznaczono okres nauczania 3 letni i ze jestem wpisany na 3 semestr 2014/2015. czy mam isc z tym indeksem do konsula i wyjasnic ze chodze odrazu na 2 rok czy moze wziasc zaswiadczenie ze szkoly ze jestem uczniem 3 semestru i ze nauka trwa 2 lata i zakoncze ją w kwietniu 2016 ? Dodam ze chodze do tej szkoły oraz mam pozaliczane wszystkie przedmioty;) mam nadzieje ze poradzicie mi co zrobic z tym drobnym kłopotem :)

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tak zaoczna. niepracuje. własnie skonczyłem jeden semestr i bede chodził na drugi wolałbym teraz isc do ambasady a jak sie nie uda to chciałbym drugi raz isc latem

Napisano

nie radze...lepiej sie ustabilizuj bardziej...poszukaj pracy....

okresl dokaldnie swoje plany...

konsulowie zapewne mieli juz w swojej karierze duzo osob, ktore to bylo widac, ze poszli do szkoly tylko po to aby dostac promese wizowa. I moga Ciebie wrzucic do oto takiego tez worka z takimi osobami....

1,2 semy to za malo....

pewnie i sa osoby, ktore po 1,2 odmowach za 3 razem dostaly...moj post jest pesymistycznym zalozeniem.

Napisano

tak zaoczna. niepracuje. własnie skonczyłem jeden semestr i bede chodził na drugi wolałbym teraz isc do ambasady a jak sie nie uda to chciałbym drugi raz isc latem

A po konkretnie chcesz ta wize ?

Napisano

zalezy od Twoich odpowiedzi i na kogo trafisz

sa tacy Konsulowie ze powiedza ok a inny powiedza za male zwiazki z Polska .;)

ilya pewnie ze sa tacy Konsulowie ze wiedza po co sie idzie do szkoly,aby dostac wize ;)

Napisano

@kzielu chce wize aby leciec wkoncu do usa :)

@lx13 jak juz skoncze szkole to nie bede miał według konsula powodów do pozostania w pl

@ilya_ ale ja chodze do niej i chce ją skonczyc.... mam tez pozdawane egzaminy

wiec ponawiam pytanie...co lepiej bbyło by wziasc indeks czy zaswiadczenie..?

Napisano

@ilya_ ale ja chodze do niej i chce ją skonczyc.... mam tez pozdawane egzaminy

wiec ponawiam pytanie...co lepiej bbyło by wziasc indeks czy zaswiadczenie..?

wiesz, w rozmowach tez duze znaczenie ma jakas stabilizacja. W Twoim wypadku szkolna i dodatkowo praca. Za 1 razem nie miales zwiazku z krajem...Czy Twoim zdaniem teraz masz ?

Moim zdaniem jak teraz pojdziesz i zaczniesz dodatkowo motać z ta szkola to mozesz stracic tylko kase....odczekaj jeszcze :) poszukaj stalej pracy...

Jak pojdziesz nastepnym razem bedziesz mial sie czym pochwalic konsulowi....np "chodze do zaocznej szkoly, od roku pracuje, mam dziewczyne......"

Napisano

Witam. Ponownie chce sie starac o wize do usa a wiec latem starałem sie o wize turystyczną do usa lecz jej nie dostałem z braku wiezi z krajem. W sierpniu zapisałem sie do 3 letniego liceum zaocznego dla dorosłych ale nauka trwa 2 lata od 3 semestru (pierwszy semestr zaczynaja ci którzy są po szkole gimnazjalnej) i mam dylemat bo zaczełem odrazu od drugiego roku szkolnego 3 semestr (tak szkola przydzieliła) a latem wpisywałem w podaniu wizowym ze nie ucze sie. w indeksie mam zaznaczono okres nauczania 3 letni i ze jestem wpisany na 3 semestr 2014/2015. czy mam isc z tym indeksem do konsula i wyjasnic ze chodze odrazu na 2 rok czy moze wziasc zaswiadczenie ze szkoly ze jestem uczniem 3 semestru i ze nauka trwa 2 lata i zakoncze ją w kwietniu 2016 ? Dodam ze chodze do tej szkoły oraz mam pozaliczane wszystkie przedmioty;) mam nadzieje ze poradzicie mi co zrobic z tym drobnym kłopotem :)

Masz za duze parcie na szklo,dlatego nie dostales wizy.Jakbys napisal jak przebiegla rozmowa przy pierwszym podejsciu to mozna byloby cos wywnioskowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...