zielonywkarty Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Nawet nie probuj komus pokazywac ksiazeczki wojskowej. Za wywiezienie ksiazeczki np poza granice naszego panstwa grozi kara wiezienia i malo kto o tym wie Ja mam pytanie czy juz ktos z dv 2016 dostal termin rozmowy i na kiedy sie go spodziewac ? Padziernik ?
Joanna30 Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Nikt jeszcze nie dostał żadnych terminów. Ciągle trwają rozowy z DV-2015. Najwcześniej 4-6 tygodni przed rozmową można dostać maila z terminem. Rozmowy zaczynają się 1-go października.
Mateusz20 Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Mam bardzo niski numer i wniosek wypełniłem po tygodniu od naprawienia session timed out, więc liczę na termin w październiku. Jak mail przyjdzie to dam znać, że już zaczęli rozsyłać. Numer poniżej tysiąca.
0ffspring Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Witam . Mam pytanie , co do wypelenia wniosku otoż przy pytaniu "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law? " dajac "NO" mam wyjasnić i poprostu napiac im ze mam ale polskie a o amerykanskie bede sie dopiero starał?
pelasia Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Nie wazne gdzie robione, ważne ze podlegają pod wymagana listę szczepień.
zielonywkarty Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 z tego co piszecie to mam numer 14 nice
now77ak Napisano 24 Maja 2015 Zgłoś Napisano 24 Maja 2015 Witam, mam kilka pytań w tym kilka takich, żeby się upewnić: 1) Co do adresu w USA, który trzeba podać: Co konkretnie wpisujecie przy uzupełnianiu DS-260 nie mając kompletnie nic na miejscu? Muszę podać stan i zipcode (więc miasto też). Nie podaję osoby oraz telefonu, a w ulicy wpisuję "NA"? Nie mogę "N/A" bo nie można wpisywać slashy. Mam tak jak na screenie: http://postimg.org/image/d674xzl4x/ 2) Nazwisko w natywnym języku: W jednej z instrukcji przeczytałem "Pełne imiona i nazwisko używając polskich znaków (uwaga, jest to jedyne pole, w którym używamy polskich znaków, wypełniamy je tylko jeśli nasze nazwisko lub któreś z imion je zawiera, jeśli nie to wpisujemy n/a). Jeżeli moje imiona i nazwisko nie ma takich znaków to wpisać "N/A" ? Nie da się bo nie można slashy używać. Czy wpisać normalnie: IMIE1 IMIE2 NAZWISKO ? 3) województwo "SLASKIE", tak ? 4) Czy paszport EH 1234567 ze spacją czy bez - EH1234567? 5) Primary Phone Number z +48, 0048 ? 6a) Zawód. Jestem samozatrudniony i pracuję na kontrakt dla firmy za granicą. Moja firma nie ma nazwy (nie musi być dla jednoosobowej działalności), więc teoretycznie nazwy się: "IMIE1 NAZWISKO" Co wpisuję w: "Present Employer or School Name"? "Self employed"? "IMIE NAZWISKO"? 6b) Działalność zarejestrowana jest pod moim adresem zamieszkania, to rozumiem, że wpisuję po prostu mój adres? 7) "Does this job require at least 2 years of training or experience? " - jak jestem programistą z doświadczeniem 4lata, to chyba tak?
glimi Napisano 25 Maja 2015 Zgłoś Napisano 25 Maja 2015 1. Wpisz "unknown" 2. Wpisz normalnie swoje imię i nazwisko tak w pierwszym polu 3. tak 4. wpisz bez "-" 5. jak nie ma nazwy to wpisz swoje dane jako nazwę.
megan07 Napisano 27 Maja 2015 Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 wlasnie tez mam taki problem wykonuje prace dla firmy - mam jej nazwe i adres, firma zagraniczna, ale wykonuje przez internet, wiec wtedy wpisuje adres na niemcy czy moj adres wpisuje? Ja dzialanosci nie mam, bo firma bierze podatek wiec nie wiem jak to wpisac. A zawod tam zdajsie bylo primary ocupation to wpisuje sie wyuczony czy wykonywany? A studia zakonczone magistrem inzynierem w jednym po 5 latach to jak to sie przetlumaczy na angielski, wie ktos? Bachelor master ? troche bez sensu, czy samo master, czy master engeneer ? Mam tez pytanie bo w domu nie mam drukarki dzialajacej, czy da sie caly wniosek wypelnic do konca w domu, a potem isc do kafejki i znow wejsc juz w zakonczony wniosek i wydrukowac te potwierdzenie ? Czy trzeba to jednak wypelniac w miejscu z drukarka bo niestety nie mam w domu, a nie wiem czy sie oplaca specjalnie kupowac.
Jim Beam Napisano 27 Maja 2015 Zgłoś Napisano 27 Maja 2015 A zawod tam zdajsie bylo primary ocupation to wpisuje sie wyuczony czy wykonywany? wykonywany A studia zakonczone magistrem inzynierem w jednym po 5 latach to jak to sie przetlumaczy na angielski, wie ktos? Bachelor master ? troche bez sensu, czy samo master, czy master engeneer ? Master of Science, civil engineering, mechanical, nuclear, electrical, chemical engineering czy co tam sobie skonczyles.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.