glimi Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Jak ktoś będzie jechał z krakowa na rozmowę a nie chce jechać autem to polecam PolskiBus. Za 24złote(kupująć przez internet i polecam też kupić od razu bilet powrotny bo w punkcje sprzedaży kosztuje 40zł) można wygodnym autobusem spokojnie dojechać. Jak się nic nie zmieni to autobus z dworca odjeżdża o 1:35 i w warszawie jest o 6:30, po prawej będzie wejście do metra którym trzeba przejechać do przystanku Politechnika(w stronę Młociny), jak się uda to koło wyjścia z metra jest na autobus 118 który zatrzymuje się tuż przy ambasadzie( wystarczy bilet 20min za 3.8 i proponuje kupić od razu dwa bilety jakby ktoś chciał wracać tym autobusem do metra) a jak się nie uda to wystarczy iść ulicą Nowowiejską do placu Zbawiciela i iść dalej Mokotowską, aż do Skweru Batalionu AK "Ruczaj" i na skrzyżowaniu w prawo i jesteśmy na Pięknej, 100metrów i jest wejście do ambasady.
Joanna30 Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Bilety na PolskiBus można już za 1 PLN kupić (+ 1 PLN opłata transakcyjna)
glimi Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Tym co ja jechałem to najtańszy bilet jest za 15zł. Są za 1zł ale to chyba na bardzo krótkich trasach i w godzinach mało obleganych.
Joanna30 Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Nie, nie tak to działa. Za 1 zł można kupić na każdą trasę. Z tym, że to jest 1-2 bilety na jeden kurs, więc schodzą zaraz, jak tylko pojawi się sprzedaż. Mnie się udało upolować kilka razy na trasie Wrocław-Warszawa, czy Wrocław-Gdańsk.
haneczka019 Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 PolskiBus jest dobrą opcją, ale można też spróbować kupić bilet na EIP czyli osławione Pendolino. Mnie się w ubiegłym tygodniu udało trafić na bilet promocyjny, w jedną stronę zapłaciłam 49 zł. Także, szybo i tanio, a podróż naprawdę komfortowa .
Joanna30 Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 No odkąd odpalili pendolino, to do stolicy śmigam raczej pociągiem, bo szybciej od busa. Co prawda drożej, bo na moim odcinku to koszt 59,-, ale szybciej i wygodniej.
olmeca Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 Dobrą alternatywą dla PolskiegoBusa jest LuxExpress. Niestety jeździ na trasie Warszawa - Kraków i Warszawa - Rzeszów. Na ta druga trasę udało mi się właśnie kupić bilety po 1zł/osoba/kurs (bilety kupowane dzisiaj w nocy na 4 i 7 września). Inna rzecz to, że jest jeszcze RyanAir i dzięki niemu nie korzystam już z oferty PKP. Wiem, że nie lata z każdej części kraju, ale z Gdańska można trafić bilety po 19zl, a z Wrocławia nawet po 9 i nie trzeba bardzo wcześnie ich kupować.
Joanna30 Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 No ja dwa razy leciałam z Wrocka do Wawki właśnie Ryanem za 9,- Jeśli w interesującym mnie terminie nie ma biletów w takich cenach, wtedy korzystam z pkp.
Kinga.p Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 Moze wpisujesz blednie nr, przy sprawdzaniu sprobuj zaznaczyc z prawej strony Forgot Confirmation Number i dalej podac swoje dane, nastepnie twoj nr sie wyswietli sam i wtedy ponownie kodzik z obrazka i moze bedzie jakas wiadomosc. Hej, wpisywałam cały czas dobry numer, chyba był jakiś błąd na stronie ale zadziałało "Forgot Confirmation Number" Dzięki! Mam już termin rozmowy.
mariusz1281 Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 hmm... kurcze. u mnie teraz po zalogowaniu na stronie gdzie sprawdzalem czy wylosowalem zostal dodany moj numer na gorze i na dole strony razem z gwiazdkami ale daty rozmowy jeszcze nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.