Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak ktoś będzie jechał z krakowa na rozmowę a nie chce jechać autem to polecam PolskiBus. Za 24złote(kupująć przez internet i polecam też kupić od razu bilet powrotny bo w punkcje sprzedaży kosztuje 40zł) można wygodnym autobusem spokojnie dojechać. Jak się nic nie zmieni to autobus z dworca odjeżdża o 1:35 i w warszawie jest o 6:30, po prawej będzie wejście do metra którym trzeba przejechać do przystanku Politechnika(w stronę Młociny), jak się uda to koło wyjścia z metra jest na autobus 118 który zatrzymuje się tuż przy ambasadzie( wystarczy bilet 20min za 3.8 i proponuje kupić od razu dwa bilety jakby ktoś chciał wracać tym autobusem do metra) a jak się nie uda to wystarczy iść ulicą Nowowiejską do placu Zbawiciela i iść dalej Mokotowską, aż do Skweru Batalionu AK "Ruczaj" i na skrzyżowaniu w prawo i jesteśmy na Pięknej, 100metrów i jest wejście do ambasady.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie, nie tak to działa.

Za 1 zł można kupić na każdą trasę. Z tym, że to jest 1-2 bilety na jeden kurs, więc schodzą zaraz, jak tylko pojawi się sprzedaż.

Mnie się udało upolować kilka razy na trasie Wrocław-Warszawa, czy Wrocław-Gdańsk.

Napisano

PolskiBus jest dobrą opcją, ale można też spróbować kupić bilet na EIP czyli osławione Pendolino. Mnie się w ubiegłym tygodniu udało trafić na bilet promocyjny, w jedną stronę zapłaciłam 49 zł. Także, szybo i tanio, a podróż naprawdę komfortowa ;).

Napisano

No odkąd odpalili pendolino, to do stolicy śmigam raczej pociągiem, bo szybciej od busa. Co prawda drożej, bo na moim odcinku to koszt 59,-, ale szybciej i wygodniej.

Napisano

Dobrą alternatywą dla PolskiegoBusa jest LuxExpress. Niestety jeździ na trasie Warszawa - Kraków i Warszawa - Rzeszów. Na ta druga trasę udało mi się właśnie kupić bilety po 1zł/osoba/kurs (bilety kupowane dzisiaj w nocy na 4 i 7 września).

Inna rzecz to, że jest jeszcze RyanAir i dzięki niemu nie korzystam już z oferty PKP. Wiem, że nie lata z każdej części kraju, ale z Gdańska można trafić bilety po 19zl, a z Wrocławia nawet po 9 i nie trzeba bardzo wcześnie ich kupować.

Napisano

Moze wpisujesz blednie nr, przy sprawdzaniu sprobuj zaznaczyc z prawej strony Forgot Confirmation Number i dalej podac swoje dane, nastepnie twoj nr sie wyswietli sam i wtedy ponownie kodzik z obrazka i moze bedzie jakas wiadomosc.

Hej, wpisywałam cały czas dobry numer, chyba był jakiś błąd na stronie ale zadziałało "Forgot Confirmation Number" Dzięki! Mam już termin rozmowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...