andyopole Napisano 14 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Właśnie sprawdziłam, że nie mogę złota, ale kurcze to 1,25 gr - może nikt nie zauważy. Chyba wyślę każdy oddzielnie w małym pudełku i kopercie bąbelkowej. Nie mam innego wyjścia. To nie chodzi o to czy ktoś zauważy czy nie. Podpisujesz deklaracje zawartości przy przesyłce za granice i to Twój problem co wlozylas. Jeśli zginie możesz pisać "na Berdyczow"....
Aslan Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2015 Moja przesyłka doszła Wysłałam priorytet polecony za 17 zł! Dzisiaj już bym tego nie powtórzyła bo oczekiwanie od 27 listopada do 23 grudnia było bardzo nerwowe. W każdym razie priorytetu nie można monitorować. Na stronie usps.com nie mogłam odczytać gdzie jest moja przesyłka. Na informacji o wylocie z Polski kończy się monitoring. Za to doczytałam na stronie poczty polskiej, że jest coś takiego jak global express i to chyba jest dobre bo można monitorować list również w USA. W sumie to się zastanawiam po co w ogóle mają opcję poleconego skoro i tak nie wiem gdzie on jest.
haneczka019 Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2015 Moja przesyłka doszła Wysłałam priorytet polecony za 17 zł! Dzisiaj już bym tego nie powtórzyła bo oczekiwanie od 27 listopada do 23 grudnia było bardzo nerwowe. W każdym razie priorytetu nie można monitorować. Na stronie usps.com nie mogłam odczytać gdzie jest moja przesyłka. Na informacji o wylocie z Polski kończy się monitoring. Za to doczytałam na stronie poczty polskiej, że jest coś takiego jak global express i to chyba jest dobre bo można monitorować list również w USA. W sumie to się zastanawiam po co w ogóle mają opcję poleconego skoro i tak nie wiem gdzie on jest. To dziwne. Ja wysyłałam polecony i mogłam śledzić przesyłkę na stronie usps od momentu jak znalazła się na terenie US. Ciekawe dlaczego u ciebie to nie działało.
Aslan Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2015 No faktycznie dziwne, mi wyświetlał się komunikat, że nie można odnaleźć takiej przesyłki z Polski.
wodnik Napisano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2015 Dziwne, każdy polecony da się śledzić przez usps.. A co do czasu dostarczenia , moi rodzice wysłali mi paczke chyba 25 listopada i też doszła 23 grudnia... musieli być nieźle zawaleni w NY.
maciekkalwa Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam, proszę o poradę odnośnie doświadczeń w przesyłaniu paczek do USA z Polski. Chciałbym wysłać paczkę ok. 30kg do Chicago. Gdzie znajdę najkorzystniejszą ofertę? Pozdrawiam
cee Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 Poczta polska max 20kg. Priorytet ok 2 tyg idzie i kosztuje 495pln, ekonomiczna 200pln ok 8 tyg.
MeganMarkle Napisano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2018 Nic nie jest tańsze niż poczta polska. Wysyłałam 17 paczek (nie w tym samym czasie) i wszystkie doszły w dobrym stanie
miron_ksi Napisano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2018 Poczta Polska jest OK. Mi ostatnia paczka z Polski ekonomiczna szła 4 tygodnie i dzień, a w sumie nigdy dłużej niż 5 tygodni na ekonomiczną paczkę nie czekałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.