KaeR Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Dopisałem jeszcze zdanie powyżej. No właśnie tą informacje i ten link dostałem z ambasady. Jeżeli był by jakiś problem to zaraz po wizycie w ambasadzie (coś około grudnia powinno być) polecimy do USA i wrócimy na poród...byle by rozmowa nie była w styczniu-lutym bo wtedy będzie zbyt blisko terminu :/ Jest jakis powod, dla ktorego chcecie rodzic w Polsce?
artone Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Jest jakis powod, dla ktorego chcecie rodzic w Polsce? Obawiam się kosztów jakie mogą się pojawić a żona woli u swojego lekarza itp...pewnie będzie cesarka... Jest jeszcze trochę czasu dlatego pytam wcześniej, żeby się przygotować.
KaeR Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Obawiam się kosztów jakie mogą się pojawić a żona woli u swojego lekarza itp...pewnie będzie cesarka... Jest jeszcze trochę czasu dlatego pytam wcześniej, żeby się przygotować. To ja bym raczej popytal o sprawy ubezpieczenia, kosztow itd. ludzi co przez to przeszli, bo to moze byc dla Was lub dziecka korzystniejsze. Znam ludzi co przebywaja tu tylko okresowo (kilka lat) i specjalnie celuja z dziecmi w pobyt w USA. Ubezpieczenie jest w USA wymagane, kind of, koszty i tak pewnie Was nie omina, bo z niemowlakiem trzeba do lekarza trzeba czesciej niz doroslym. Zamkne sie bo sie nie znam, ale rzucam mysl, bo zaoszczedzicie kilka tysi, a w dlugim okresie moze to sie okazac bledem.
artone Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 [...}bo zaoszczedzicie kilka tysi, a w dlugim okresie moze to sie okazac bledem. Dlatego pytam wcześniej co by później nie było szukałem trochę info o kosztach to są bardzo duże. Polskie ubezpieczenie nie pokryje porodu w USA a tam to nie wiem jak będzie od początku z pracą i ubezpieczeniem.
KaeR Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Dlatego pytam wcześniej co by później nie było szukałem trochę info o kosztach to są bardzo duże. Polskie ubezpieczenie nie pokryje porodu w USA a tam to nie wiem jak będzie od początku z pracą i ubezpieczeniem. Na tym forum temat ubezpieczenia dla nowych rezydentow, porodow itd. sie przewijal. W USA zgodnie z prawem musisz miec ubezpieczenie. Przeciez tez nie bedziesz mial niemowlaka bez takowego, bo z torbami pojdziesz szybciej niz Ci sie wydaje. Poczytaj o the Marketplace itd itp, przeszukaj forum. Moze Ci ktos rowniez przyblizy temat.
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 http://www.babycenter.com/0_help-for-low-income-pregnant-women-and-families_10320594.bc https://www.benefits.gov/benefits/browse-by-category/category/28 http://americanpregnancy.org/planning/medicaid-for-pregnant-women/ dane miasta moga miec pomoc dla kobiet w ciazy
artone Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Tylko z tego co wiem, nie mamy być obciążeniem dla systemu jako nowo przybyli Dzięki wielkie za info.
KaeR Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Tylko z tego co wiem, nie mamy być obciążeniem dla systemu jako nowo przybyli Dzięki wielkie za info. Tylko nie wszystko jest obciazeniem...
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Byl tutaj użytkownik. Korzystal z pomocy dostępnej dla niego i później dostał obywatelstwo. Faktycznie na samej rozmowie mówisz ze dasz radę w USA.
szaman Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Dopisałem jeszcze zdanie powyżej. No właśnie tą informacje i ten link dostałem z ambasady. Jeżeli był by jakiś problem to zaraz po wizycie w ambasadzie (coś około grudnia powinno być) polecimy do USA i wrócimy na poród...byle by rozmowa nie była w styczniu-lutym bo wtedy będzie zbyt blisko terminu :/ Informuj nas na bierząco bo aż mnie to zaciekawiło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.