Skocz do zawartości

Dv-2017 Wygrana,pytania I Odpowiedzi,ds260,badania,rozmowa,pierwsze Dni W Usa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To już wszystko wiem :) ale trapi mnie jeszcze sprawa czy jak pojedziemy to obydwoje będziemy mogli pracować czy tylko osoba posiadająca GC ? bo chyba dwóch nam nie przyznają.

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie przyznają jak żony nie dołączysz lub tez za wizę jej nie zapłacisz..

a tak po pomyślnej rozmowie i wlocie macie prawa i obowiązki rezydentów i pamiętajcie o tym.

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów jestem już dawno po rozmowie w Warszawie i chciałem zapłacić opłatę za zieloną kartę którą mi przyznali  teraz jest to obecnie 220 $ a nie 165 ale do rzeczy który wniosek  należy wybrać aby mi potem przysłali ją na adres w Stanach :) ? Mi się wydaje, że muszę wybrać I131A formularz do zapłaty a nie form I-90 proszę o poradę tego kto już to zrobił albo ma większą wiedzę. 

Napisano
Dnia 31.01.2017 o 09:46, sly6 napisał:

co do rozmowy to masz szansę a jak dostaniesz zaproszenie na rozmowę to wtedy poinformuj Ambasadę ze masz narzeczoną czy tez żonę i wtedy będziesz musiał zaktualizować dane swoje i oboje zostaniecie zaproszeni na rozmowę.

Czyli jeżeli poznam kogoś teraz ale przed rozmową w ambasadzie i zostanę wylosowany to jest szansa ,że ta osoba jeżeli wyrazi takie chęci może również wylecieć ze mną równie posiadając GC? Tylko trzeba zgłosić to przed rozmową a jak udowodnić narzeczeństwo?  Wyznaczona datą ślubu?

Zdecydowanie gorzej jeżeli będzie to po rozmowie bo wtedy robi się z tego długotrwały proces lub jeżeli nie jesteśmy jeszcze narzeczeństwem tylko jeszcze zwykłą parą tak?

Napisano

zachowaniem pokazujesz,mogą lecz nie musza poprosić o zdjęcia wspólne.

jak dostaniesz wizę sam to pozostaje oczekiwanie w innej kategorii wizowej dla Twojej żony

Napisano
2 godziny temu, Łukasz90 napisał:

Czyli jeżeli poznam kogoś teraz ale przed rozmową w ambasadzie i zostanę wylosowany to jest szansa ,że ta osoba jeżeli wyrazi takie chęci może również wylecieć ze mną równie posiadając GC? Tylko trzeba zgłosić to przed rozmową a jak udowodnić narzeczeństwo?  Wyznaczona datą ślubu?

Zdecydowanie gorzej jeżeli będzie to po rozmowie bo wtedy robi się z tego długotrwały proces lub jeżeli nie jesteśmy jeszcze narzeczeństwem tylko jeszcze zwykłą parą tak?

Narzeczeństwo to za mało.

Jeśli chcesz wylecieć jednocześnie we dwoje, to musicie być małżeństwem.

Zresztą jeśli chcesz rozpocząć sponsorowanie (czyli jedna osoba wylatuje z loterii, a druga czeka w Polsce), to tez musicie być małżeństwem.

Napisano

takie mam krótkie pytanko... czy mój 12-to letni syn musi mieć zaświadczenie o niekaralności z sądu dla nieletnich czy też rodzinnego? czy tylko ja i mąż przedstawiamy nasze zaświadczenia?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...