Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, szaman napisał:

Wiem, że wszyscy wiecie kiedy lsowanie, ale nie potrafię się oprzeć żeby i tak Wam przypomnieć, iż.....zostało 2,5 dnia !!!!

O rany... jak to szybko zleciało... A dopiero co wysłaliśmy zgłoszenie ;)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 godziny temu, szaman napisał:

Wiem, że wszyscy wiecie kiedy lsowanie, (...)

Właśnie chyba nikt nie wie. Możliwe, że losowanie odbywa się nawet godzinę po zamknięciu zgłoszeń, a w maju do publicznej wiadomości podawane są tylko wyniki.

Napisano
9 minut temu, pablonh napisał:

Właśnie chyba nikt nie wie. Możliwe, że losowanie odbywa się nawet godzinę po zamknięciu zgłoszeń, a w maju do publicznej wiadomości podawane są tylko wyniki.

Trump w ten weekend wyciaga losy z koszyka...

Napisano
4 godziny temu, Matt3 napisał:

Czyli jak użyłem zdjęcia z DV2017 to mój wniosek na DV2018 mógł zostać odrzucony ? 

nie sadze, 

ktos na forum z rok,2 lata temu byl tu co uzywal starego zdjecia jakiegos, byl na nim podobny do siebie...wylosowali go i problemow nie bylo...

na zdjeciu masz byc do siebie podobny

Napisano
8 minut temu, ilya_ napisał:

nie sadze, 

ktos na forum z rok,2 lata temu byl tu co uzywal starego zdjecia jakiegos, byl na nim podobny do siebie...wylosowali go i problemow nie bylo...

na zdjeciu masz byc do siebie podobny

Tak , ale to dopiero podczas tej loterii ma być ta niby "weryfikacja" zdjęć 

Napisano

Byl to wymog formalny, kto nie czytal/lub olal to, to jego problem.

Kwestia weryfikacji tego zdjecia moze zostac wykonana przez odp job odpalony na bazie danych podczas uploadu samego zdjecia i nastepnie porownania sumy kontrolnej w najprostszym przypadku (obie sumy rowne ==>kandydat odrzucony na wstepie). Ponadto mozna w pozniejszym etapie dokonac weryfikacji samej tresci zdjecia algorytmem (porownywane sa same fotografie), ktory taka instytucja jak rzad usa moze sobie zamowic...

Czas pokaze czy o fakcie takiej weryfikacji ktokolwiek nas poinformuje, a to dlatego ze jesli taka weryfikacja nastepuje to kandydaci beda odrzucani przed losowaniem a nie po i zadna informacja zapewne do takich osob nie dotrze (ze zostali odrzuceni), poprostu nie wezma udzialu w samym losowani i nikt ich nie poinformuje ze zostali odrzuceni bo zdjecie bylo stare...wiec zapewne nikt sie nie dowie.

Kolejna rzecza moze byc ze osoba wysylajaca 2 raz to samo jednak zostanie wylosowana i uda sie jej odbyc reszte procesu pozytywnie to wtedy mozemy domniemywac ze ten algorytm jest sciema lub ze nie jest doskonaly...

Napisano

Również życzę wszystkim powodzenia i grunt to podejść do wszystkiego na spokojnie jak wygracie, wysłać formularz DS-260, a potem to powolutku ogarniać i przyzwyczajać się do faktu, że możecie za 2 lata wylecieć do USA. Good Luck trzymam kciuki, aby wszystkim forumowiczom się udało i jak coś służę pomocą ;) (Ja mam już to za Sobą ;) )

P.S. Ja robiłem zdjęcie u fotografa przed wysłaniem wniosku do loterii, ale były chyba już takie sytuacje na forum, że wygrywały osoby, których zdjęcie nie było "brand new" z tego co czytałem na forum. Także nie przejmujcie się ;) A nóż się uda :D 

Napisano

Cytat z instrukcji do tegorocznej loterii: "Nie należy załączać starej fotografii. Zamieszczenie fotografii, która była dołączona do zeszłorocznego zgłoszenia spowoduje dyskwalifikację." Jaśniej już się chyba nie da. Warto dodać, że w instrukcjach do poprzednich loterii nie było takiej klauzuli więc niewykluczone, że zorientowali się, że spora część uczestników zamieszczała te same zdjęcia i od tego roku fotki są weryfikowane właśnie pod tym kątem.

Jeśli faktycznie tak jest, to osobiście nie wierzę, że ktoś to robi "ręcznie", lecz używany jest w tym celu odpowiedni program, który porównuje zdjęcia z poprzednich edycji loterii. Jeśli weryfikacja na tym się kończy, to możliwe że odrobinę inne wykadrowanie fotografii albo nawet ciut inna kompresja jpg-u wystarczy, żeby taki program "oszukać". Problem ma ktoś kto wysłał dokładnie ten sam plik jpg co w którejś z poprzednich loterii. Jeśli jednak weryfikacji zdjęć już wylosowanych osób dokonuje później człowiek, np. przed samą rozmową, to d..pa zbita.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...