Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

gosia_a

co mialas na mysli: Swoja droga jak sie blisko siedzi okienek to prawie wszystko . ???

O przepraszam nie dopisalam, ze prawie wszystko slychac, co osoba przy okienku mowi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Byl zdziwiony ze nie bral udzialu w oparciu o edukacje.Swoja droga jak sie blisko siedzi okienek to prawie wszystko .

O co tu moze chodzic ze byl zdziwiony ze nie bral udzialu w oparciu o edukacje ?

Osoba ta nie miala wyksztalcenia sredniego ? A jesli miala to czy nie mogla doniesc dyplomu zeby otrzymac wize ?

Podsumowujac jesli ktos spelnia warunki edukacji, ma srednie wyksztalcenie, to podczas wypelniania wniosku DS260 w polu zawod wpisuje sie: "N/A", czy wpisujemy zgodnie ze stanem faktycznym, a na rozmowie pokazujemy dyplom ukonczenia szkoly/studiow tak zeby Konsul wiedzial ze aplikujemy poprzez edukacje ?

Napisano

Witam,mam pytanie: chcę składać na zieloną kartę i nie spełniam punktu pierwszego ale prowadzę firmę w branży elektrycznej i energetycznej.Na stronie loterii wszedłem na o net online database znalazłem 17-2071.00 Electrical Engineers czy kwalifikuję się do składania wniosku.Dziękuję za informację.

Napisano

Witam.

Znalazłem dzisiaj filmik instruktażowy do loterii DV-2018 (po angielsku) na Youtube.

Podaje link.

z ubiegłego roku jest bardzo podobny.

Tak pierwszy filmik to oszustwo (ale dobrze zrobione), gdyż nawet ja dałem się nabrać na pierwszy rzut oka.

Pozdrawiam

P.S. może komuś pomoże prawidłowo złożyć aplikację

na odpowiedniej stronie

https://www.dvlottery.state.gov

złożeniene aplikacji jest całkowicie bezpłatne

Napisano

Można składać..

A czemu nie maja zarabiać? Pamiętam czasy jak się wysylalo zgłoszenia na loterię i później Poczta Polska to pomagała za opłatą

Co do doświadczenia zawodowego to poczytaj inne fora o loterii i te po angielsku

Plus napisz do Ambasady jakie są potrzebne dokumenty do tego potrzebne.

Napisano

Witam,mam pytanie: chcę składać na zieloną kartę i nie spełniam punktu pierwszego ale prowadzę firmę w branży elektrycznej i energetycznej.Na stronie loterii wszedłem na o net online database znalazłem 17-2071.00 Electrical Engineers czy kwalifikuję się do składania wniosku.Dziękuję za informację.

A przejrzałeś ten wpis do końca? Z całości można wnioskować, że chodzi o osobę posiadającą wykształcenie inżynierskie. Może posiadasz np tytuł mistrza elektryka?

Napisano

A czemu nie maja zarabiać? Pamiętam czasy jak się wysylalo zgłoszenia na loterię i później Poczta Polska to pomagała za opłatą

Za młody jestem tych czasów ja nie pamiętam - ja tylko wysyłałem zawsze internetowo od 2012 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...