lawendowe_pole Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 zdjecia robicie u fotografa? ja zawsze (cale 2razy;) ) sama sobie cykalam i patrzylam czy spelnia wymagania, ajesliprogramakceptowaltotym bardziej bylam przekonana ze jest ok... bodo wizy przecierz itaknowe zdjecie trzeba dac... kurcze a mozelepiejnieryzykowac isc do fotografa jednak tak tak. tylko chodzi mi juznie koniecznie o zielonakarte (rozwazam tez inne kierunki), ale o pozniejsze ewentualne znalezienie pracy, czy polskie uprawnienia maja jakiekolwiek znaczenie
sly6 Napisano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2016 To zalezy jaki rodzaj pracy To nie tak ze nic się nie liczy.. Zobacz sobie na dane profesje plus pisz do organizacji danych i zobaczysz co Ci zalicza a co robisz od początku lub musisz zmienić.
artone Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Po co do fotografa? stajesz pod ścianą (jasne jednokolorowe tło-najlepiej biała), bierzesz aparat (ewentualnie telefon jeżeli robi dobre zdjęcia) cykasz fotę wrzucasz na komputer obrabiasz (docinasz) sprawdzasz w programie czy proporcje są ok i po sprawie
damian4815 Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Blagam Pomocy!!! Chcialem dzisiaj wypelnic po raz pierwszy ten formularz loterii no to ok zaczynam i przechodze do adresu no a ze mieszkam teraz w anglii no to chyba podaje adres angielski ???? A pozniej wybierz COUNTRY i tam nie ma Anglii no i utknalem i co teraz adres angielski i mam dodac ze POLAND czy mam wpisac adres Polski ?????
Dublin Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 lawendowe_pole polskie uprawnienia sa wazne jak sama ich nazwa wskazuje w ... polsce. Jesli masz chartered engineer to sa wszedzie honorowane...
zyggy Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 ilya w temacie o dv-2017 pisał tak:"ja juz co roku wygrywam...w zeszlym tez bylo 'selected'" "mam algorytm opracowany, wiem kiedy w pazdzierniku w jaki dzien trzeba wyslac aby wygrac." czy możesz się podzielić z forumowiczami jaka jest złota formuła
sly6 Napisano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Blagam Pomocy!!! Chcialem dzisiaj wypelnic po raz pierwszy ten formularz loterii no to ok zaczynam i przechodze do adresu no a ze mieszkam teraz w anglii no to chyba podaje adres angielski ???? A pozniej wybierz COUNTRY i tam nie ma Anglii no i utknalem i co teraz adres angielski i mam dodac ze POLAND czy mam wpisac adres Polski ????? 2 min szukania.. Szukaj Great Britain pod literka G w Państwach Wtedy wpiszesz angielski adres.
damian4815 Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 2 min szukania.. Szukaj Great Britain pod literka G w Państwach Wtedy wpiszesz angielski adres. na to nie wpadlem xD a to czwane lisy xD dzienyy
maciopa Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 ilya w temacie o dv-2017 pisał tak: "ja juz co roku wygrywam...w zeszlym tez bylo 'selected'" "mam algorytm opracowany, wiem kiedy w pazdzierniku w jaki dzien trzeba wyslac aby wygrac." czy możesz się podzielić z forumowiczami jaka jest złota formuła Trzeba wypełnić w ciągu pierwszych 4 godzin od otwarcia loterii, ponieważ w tym czasie zapełnia się ok 50 tys pierwszych miejsc. A serio - it doesn't matter musisz wpaść po prostu w zapotrzebowanie na dany rok i tyle.
maciopa Napisano 10 Października 2016 Zgłoś Napisano 10 Października 2016 CIACH! Jeszcze jedno dla anglojezycznych krajow inzynier to nie to samo co inzynier w Polsce. Inzynier to czlowiek majacy zawod i doswadczenie, czasami to drugie wazniejsze niz pierwsze oczywiscie w odniesieniu do pewnej wysokosci stanowisk. Wiec inzynier czasami to osoba z fachem w reku ale bez odp wyksztalcenia. np Licenciat to bachelor.i CIACH! Wszystko to prawda ale do celów loterii jego zawód musi wypełnić niniejsze wymagania : "Two years of work experience within the past five years in an occupation that requires at least two years of training or experience to perform. The Department of State will use the U.S. Department of Labor’s O*Net Online database to determine qualifying work experience." czyli musi posługiwać się POLSKIMI świadectwami/uprawnieniami, ponieważ będzie rozmawiał z pracownikiem konsulatu, a nie z potencjalnym pracodawcą, a konsulat podejdzie do zagadnienia na zasadzie - umie spawać, posiada krajowe uprawnienia, przepracował w zawodzie 2 lata - więc bez problemu potwierdzi te uprawnienia w USA. A - w przytoczonym przez niego wpisie, w zakładce wykształcenie jest: bachelor/master.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.