Radosny Napisano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2017 Ja też biorę udział w loterii. Skłoniło mnie ku temu kilkutygodniowe przebywanie w dolinie krzemowej... I prawdę mówiąc poza pogodą to o ile więcej i więcej czytam o usa, nie widzę za bardzo innych "lepszych" rzeczy u nich niż u nas (pomijając sprawy aktualnie polityczne ). Jak przedmówczyni, powiedziałem sobie - wylosują, lecę (żona i dzieci może potem, jak już uda mi się tam zakotwiczyć), jak nie wylosują to odpuszczam american dream (porównując w kilku różnych źródłach dochody z wydatkami i wartością pieniądza w okolicach SF - w polsce mógłbym zarabiać o połowę mniej, aby tam na pensji w mojej pracy żyć porównywalnie = zmiana miejsca zamieszkania równałaby się w moim przypadku raczej na 100% z pogorszeniem statusu materialnego (tak to przynajmniej wychodzi z moich dedukcji i analiz)). Ewentualnością jeszcze jest przeprowadzka do Michigan/troy - ale ja lubię CIEPEŁKO i CLA przemawia do mnie bardziej, na Florydzie z kolei nie ma automotive w którym chciałbym znaleźć zatrudnienie. Może jest tu ktoś kto pracuje w branży Automotive (ew. inne pokrewnej wykorzystującej soft Catia V5 albo NX) i mógłby polecić jakiś inny stan/okolicę gdzie możnaby znaleźć zatrudnienie w zawodzie, a najlepiej jakby to było nad wielką wodą (lub tylko nad wodą) i w ciepłym rejonie
prem Napisano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2017 Dnia 3.04.2017 o 22:06, szaman napisał: to może ja tak oficjalnie zapowiem iż zostało jeszcze 29 dni !!! Wszystkim życzę powodzenia...Premuś Tobie przede wszystkim - że tak Cie wyróżnię Klaudiusz Tobie również życzę powodzenia Jak co roku do Ciebie należny już to kultowe odliczanie.
szaman Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 dzięki dzięki, tak będe trzymał ręke na pulsie :)...a więc licząc dzień dzisiejszy zostało...uwaga....22 dni !!!
prem Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 KaeR możesz uzasadnić czym sobie zasłużyłem na twoja negatywna ocenę mojego posta w którym to życzę powodzenia mojemu znajomemu szamanowi?? Nie znam Cie i nie chce Cie poznać ale już wiem ze jesteś takim typowym polaczkiem. Zgryźliwym uszczypliwym złośliwym zadzroznym zawistnym i ciągle narzekającym na wszystko i wszytstkich Co Ty się tu w jurora bawisz? Czy co? Cyba że zazdrosny jesteś ze o Tobie nie wspomniałem
Dublin Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Hyhy mnie też ujmowali punkty tyle że ja to mam głęboko w... ...powazaniu Niektóre osobliwości na tym forum właśnie tak okazują swoją prawdziwą naturę i tylko im wolno nabijać posty bezsensowna treścią, na szczęście mamy także sporo bezstonnych osób i też bezstonnych moderatorów... Tylko będąc sobą wnosisz realna wartość na tym forum, więc nie oglądaj się na innych i rób swoje, eliminujac plewy od ziarna...
AdamZ Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Moze mu sie kliknelo przez przypadek, a Wy juz spina
Dublin Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Taaa...k pewnie to wina parkinsona lub wrodzonego ADHD hihihi Na tym forum pewne osoby chorują na tą przypadłość w sposob chroniczny... I ona się objawa jak padaczka nie wiadomo na kogo trafi i dlaczego hihihi Więcej rezerwy do siebie to zacznie to spływać po was jak jak po kaczce
Vega Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Radze wam po prostu czytac to forum jedynie w ramach koniecznosci i tylko rzeczowe tematy, tutaj zastaniecie jedynie zniechecenie i przemadrzanie sie psow ogrodnika, którzy "maja racje bo byli/sa i widzieli" No to ja wam powiem tez z perspektywy kogos kto zyl w USA, jechac kto tylko moze i nie czytac forumowych malkontentow, jak ja bym sluchal rad forumowych ekspertow to pewnie bym tylko lezal i patrzyl w sciane.
KaeR Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 4 godziny temu, prem napisał: KaeR możesz uzasadnić czym sobie zasłużyłem na twoja negatywna ocenę mojego posta w którym to życzę powodzenia mojemu znajomemu szamanowi?? Nie znam Cie i nie chce Cie poznać ale już wiem ze jesteś takim typowym polaczkiem. Zgryźliwym uszczypliwym złośliwym zadzroznym zawistnym i ciągle narzekającym na wszystko i wszytstkich Co Ty się tu w jurora bawisz? Czy co? Cyba że zazdrosny jesteś ze o Tobie nie wspomniałem Moze Ci buziak ode mnie zrekompensuje punkt ujemny. Ty juz powodzenia zyczysz szamanowi w co drugim poscie. Chlopaki, moze pora na randke czy cos.
Gość Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 O raju, ale bol tylka z powodu jednego minusika. Oj panowie/panie, powodzenia w tej loterii, troche wiecej dystansu i mniej nienawisci do ludzi o innych pogladach. A tak przy okazji "maja racje bo byli/sa" - no ja osobiscie bardziej wierzylabym komus kto ma konkretne doswiadczenia z USA, niz komus kto sie tylko filmow naoglądał, ale ok. Robta co chceta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.