sly6 Napisano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2016 To się podaje po losowaniu i można pisać po polsku,gorzej jak Konsul powie że tego nie ma i wtedy wizy nie otrzymasz.
KaeR Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 Znam ludzi w wieku 45 lat (małżeństwo, chemicy, znali angielski), wyjechali, poradzili sobie świetnie. Obecnie mają 65 lat i nie wyobrażają sobie mieszkania w innym kraju. Pracują w zawodzie. Tylko 45 lat a 10 lat więcej i jeszcze poza tym trzeba poczekać na wyjazd, to mała różnica. Pytanie jest też kiedy wyjechali. Nie mówię, żeby nie jechać, ale mnie zimne poty z emerytura oblatuja bo mam kilka lat opóźnienia. Mozna sobie z grubsza policzyć ile się odlozy, w zależności od zarobków. Można oszacować miesięczne wydatki, tj. mortgage czy wynajem, ubezpieczenie, coś na nagle wydatki, samochód, etc.
marcinCALIFORNIA Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 quick question, moja mama chce wziąć udział w loterii, wszystko byłoby spoko gdyby nie to, że ja wylosowałem, ale jeszcze wizy imigracyjnej nie mam, co w takiej sytuacji zrobić? Moim zdaniem teraz do wniosku dodać a jak wylosuje to nie wypełniać na Siebie DS-260 that's it, dobrze rozumiem?
Wojtass Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 To się podaje po losowaniu i można pisać po polsku,gorzej jak Konsul powie że tego nie ma i wtedy wizy nie otrzymasz. Znalazłem podobne Corpo w USA i tam to się nazywa " Sales/Customer Service ". Opis pasuje do tego czym się obecnie zajmuje. Nie zmienia to faktu, że nie mogę znaleźć nic na o*net co by pasowało.
illinois Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 zgłoszenie wysłane dokładnie za 2 tyg. lecę do USA na pół roku, Visa turystyczna, nie mogę się już doczekać Pozdrawiam i powodzenia w loterii
sly6 Napisano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2016 Dobrze rozumiesz marcin.. Bo dopóki nie wlecisz na teren USA nie jesteś rezydentem nawet mając wizę na pobyt stały Wojass pisz do Centrum wizowego i Ambasady czy będą brać pod uwagę takie coś co piszesz.
Wojtass Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 Dobrze rozumiesz marcin.. Bo dopóki nie wlecisz na teren USA nie jesteś rezydentem nawet mając wizę na pobyt stały Wojass pisz do Centrum wizowego i Ambasady czy będą brać pod uwagę takie coś co piszesz. Tzn gdzie?
ania j. Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 Czy ktoś kto już wylosował mógłby sprawdzić mi zdjęcie? Składam kolejny rok, ale zgłupiałam właśnie - zdjęcie robione u fotografa, niby wszystkie parametry ok. Ale jak wrzucam do sprawdzenia w te 2 zielone kontury to mam wątpliwości. Głupio byłoby wysyłać kolejny raz w przekonaniu, że jest ok - a może przez zdjęcie się nie udaje . Kto pomoże?
sly6 Napisano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2016 Telefonicznie z KCC https://travel.state.gov/content/visas/en/contact.html Pisac możesz tutaj https://pl.usembassy.gov/pl/wizy/kontakt/
Wojtass Napisano 6 Października 2016 Zgłoś Napisano 6 Października 2016 I z tego względu nie warto rejestrować się tuż po otwarciu rejestracji, lepiej zaczekać kilka dni... Ja zarejestrowałem się teraz po drugiej próbie. Pierwsza nie wyświetliła mi komunikatu o przyjęciu. Widocznie jeszcze te kilka dni nie minęło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.