andyopole Napisano 18 Października 2016 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Ehh,o takie drobiazgi się czepiacie co niektórzy A co do reszty to dziękuje za odpowiedzi i na pewno będę śledzić i pytać się o wskazówki na temat wyjazdu itp. To nie są drobiazgi. Walisz byki w polskim i tak będzie w każdym języku i niedbalstwo w każdej sprawie. Takiego starego dziada jak ja juz się nie naprawi ale pókiś młody to się staraj.
RobertNYc Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Skoro sprawa została umorzona-to nie bedzie to żadną przeszkodą. Ale z kolei w twoim wieku, bez żadnych jak podejrzewam oszczędności czy innych więzów z PL, to twoje szanse na wizę do USA są minimalne. Lepiej pomyśl o wyjeździe do W. Brytanii póki to jeszcze jest możliwe.
Denis Napisano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Czemu tak myślisz że moje szanse na wize są minimalne ? A jezeli chodzi o pieniądze na wyjazd to posiadam jakieś oszczędności
RobertNYc Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Nie trzeba być wielkim psychologiem by wywnioskować z twojej wypowiedzi ze jedziesz by zostać na stałe. A skoro ja to wiem, to czy myślisz ze konsul bedzie głupszy i uwierzy ci na słowo? A swoją drogą, dlaczego najpierw nie sprobujesz pozyć w W. Brytanii? Miałbyś taki swoisty test: czy nadajesz sie na emigranta. Bo wiem z obserwacji ze nie wszystkim życie na emigracji wychodzi na zdrowie. Niektórzy sie do tego nie nadają.
Denis Napisano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Wiesz,mam taki plan żeby najpierw wyjechać do UK i tam trochę pobyć,jakieś pieniądze zarobić i później starać się wyjechać do USA
RobertNYc Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 I to jest rozsądne rozwiązanie. Nie mówiąc już o tym ze pracując w W. Brytanii będziesz miał większe szanse na wizę do USA.
Gość Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 I to jest rozsądne rozwiązanie. Nie mówiąc już o tym ze pracując w W. Brytanii będziesz miał większe szanse na wizę do USA. Raczej nie. Nie ma to zadnego zwiazku. o.o
RobertNYc Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Raczej nie. Nie ma to zadnego zwiazku. o.o Mylisz się. Ma i to duży. Wiem to z własnych obserwacji.
sly6 Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 A My to widzimy np z tego forum ze czasami powinno być lepiej a tak nie jest Można to zobaczyć po ilości odmów w Anglii .
rzecze1 Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Mylisz się. Ma i to duży. Wiem to z własnych obserwacji. Ja mam inne osobiste obserwacje i się nie zgodzę. Pracowniczy pobyt za granicą - w najlepszym przypadku - NIE zmienia szans na pozwolenie na pobyt turystyczny w USA. Zazwyczaj zaś - zmniejsza te szanse. Raz zostałeś imigrantem? Znaczy, ze ryzyko, ze spróbujesz pracowac takze w USA zwiększa się WIELOKROTNIE. Osobiste obserwacje pozostają obserwacjami, praktyka i odsetek odrzuconych aplikacji Polaków o wizę USA w takim chociazby Londynie mówi sam za siebie - SIECZKA. Przekonac się o tym mozna chocby i wertując posty na tym forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.