Skocz do zawartości

Donald Trump a polityka imigracyjna. (Szczegolowy plan)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Dragony napisał:

To przykre :( Widzisz, nie każdy jest takim jak Ty super specem i nie każdy ma zawód który pozwala na emigrację zawodową. Dlaczego odbierać ludziom jedyna możliwość emigracji, jaką jest DV? 

Juz o tym dyskutowalismy wiele razy - bo DV nie ma zadnego sensu. US jest "diverse enough", a losowe przyznawanie GC nie lezy w niczyim interesie (poza wylosowanymi). DV powinno byc zlikwidowane dawno temu i w najlepszym wypadku zastapione imigracja oparta na umiejetnosciach/wyksztalceniu. Chyba nikt co do tego nie ma watpliwosci...

Bez urazy (szczegolnie ze bedac dosc czestym paxem, FA bardzo cenie i wiem ze maja ciezka prace) ale korzysci z DV dla US i jej obywateli nie ma absolutnie zadnej. Czesc z tychze wylosowanych konczy na welfare / food stampach....

Mnie tez interesuje jak ostro Trump potraktuje nielegali i szczerze licze ze dotrzyma slowa. Sanctuary cities to jest jakis kompletny bullshit.

Tak swoja droga to jego widok w White House byl trudny do zniesienia...

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, KaeR napisał:

Jesli wezma sie za employment-based to nie ma nawet cienia watpliwosci, ze DV znajdzie sie na liscie, jako ze jest zrodlem imigrantow, ktorzy o prace beda konkurowac raczej z wyborcami Donalda niz Hilary. Twoj plan ma slaby punkt: wyegzekwowanie wyjazdu z USA jak ktos sobie nie radzi. Ja rozumiem takie indywidualne przypadki jak Twoj, ale prawda jest taka, ze logiki w DV nie ma. 

Nie wiem skad sie bierze powtarzany na tym forum mit, ale to Clinton byla glownym wyborem tych biedniejszych.

lo2k9kpTURBXy8xYmUyMjQwNDEyN2E3MmEyYTA1ZDZhOTA4ZWU2ZTA2Mi5wbmeSlQLNAyAAw8OVAgDNAyDDw4GhMQI

Napisano
12 minut temu, Dejmos napisał:

Nie wiem skad sie bierze powtarzany na tym forum mit, ale to Clinton byla glownym wyborem tych biedniejszych.

lo2k9kpTURBXy8xYmUyMjQwNDEyN2E3MmEyYTA1ZDZhOTA4ZWU2ZTA2Mi5wbmeSlQLNAyAAw8OVAgDNAyDDw4GhMQI

Nikt nie powiedzial, ze beda konkurowac z biedniejszymi. 

Jesli bym glosowal w swoim interesie (a prawa glosu nie mam), to bym glosowal na Trumpa (pomijajac fakt, ze nie mam pewnosci, ze to czlowiek, zdrowy na umysle). 

Napisano
Teraz, KaeR napisał:

Nikt nie powiedzial, ze beda konkurowac z biedniejszymi. 

2 godziny temu, KaeR napisał:

... nie ma nawet cienia watpliwosci, ze DV znajdzie sie na liscie, jako ze jest zrodlem imigrantow, ktorzy o prace beda konkurowac raczej z wyborcami Donalda niz Hilary.

Osoby biorace udzial w DV to w duzej mierze obywatele krajow slabo rozwinietych, czesto z bardzo kiepskim angielskim.

Po przyjezdzie do USA laduja wlasnie w przedziale do $50k. 

Napisano
15 godzin temu, ilon napisał:

W takim razie ja chce byc ze slabo rozwinietego kraju ze slabym angielskim i zarabiac te 50k.. ;)

16 godzin temu, Dejmos napisał:

do $50k. 

:P

Napisano

Ja mysle bardziej o 48-49 :D Chodzilo mi bardziej o to, ze moj angielski jest troche lepszy niz kiepski, a do 50k jeszcze calkiem troche mi brakuje. :) 

Napisano
2 minuty temu, ilon napisał:

Ja mysle bardziej o 48-49 :D Chodzilo mi bardziej o to, ze moj angielski jest troche lepszy niz kiepski, a do 50k jeszcze calkiem troche mi brakuje. :) 

W ubieglym roku mi sie nie udalo, w tym roku chyba juz dobije do piecdziesiatki... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...