kzielu Napisano 22 Listopada Zgłoś Napisano 22 Listopada 1 hour ago, mcpear said: Dziś mu się "odechciało". Co prawda zdążył zrezygnować ze świeżo zdobytego mandatu kongressmana i trzeba będzie na szybko wybory na Florydzie powtórzyć w jego okręgu Na moje oko to sie okazalo ze nie zatwierdzi go senat i chceli zaoszczedzic posmiewiska wiec dostal lekka sugestie zeby sie wycofal. W sumie to szkoda, czym wiecej niekompetetnych ludzi (a na razie praktycznie 100%) to mniej szkod narobia bo nie beda potrafili niczego zrobic. Cytuj
mcpear Napisano 22 Listopada Zgłoś Napisano 22 Listopada W tej całej rzeszy nominacja Rubio mnie zaskakuje jedynie. To w zasadzie bardziej RINO niż MAGA. Spodziewałem się w 100% gabinetu obsadzonego przez żołnierzy MAGA Cytuj
cavscout Napisano 22 Listopada Zgłoś Napisano 22 Listopada 12 hours ago, mcpear said: Dziś mu się "odechciało". Co prawda zdążył zrezygnować ze świeżo zdobytego mandatu kongressmana i trzeba będzie na szybko wybory na Florydzie powtórzyć w jego okręgu Ja mysle ze to by zabieg. Gaetz to szemrany charakter, wiec nominowano go. Wiec Gaetz się wycofał a Bondi została nominowana. Teraz juz widziałem na MSNBC ze należy się jej obawiać bo Bondi jest aktualnie kompetentna. A Gaetz, wcale sie nie zdziwię ze zostanie nominowany na Senatora jak Rubio zostanie Sekretarzem Stanu. Cytuj
rzecze1 Napisano 26 Listopada Zgłoś Napisano 26 Listopada On 11/13/2024 at 2:30 PM, cavscout said: Może nie jest generalne a majorem, ale również służył i walczył. A tutaj masz wiec informacji o nim https://ballotpedia.org/Pete_Hegseth Piechur może być szlachetny i uczciwy i z dobrymi intencjami, bo tacy zazwyczaj wbrew narracjom niektórych piechurzy są… ale piechur - tak jak większość pracowników niskiego i średniego szczebla wszelkich korporacji - rzadko kiedy dobrze zarządza wielkimi organizacjami. A taką wielką organizacją jest stety US Army. I Pentagon. Zwłaszcza jeśli Mr Heghseth’s główną kwalifikacją w tym względzie ma być wierność Trumpowi i oglądalność w FOX News, to średnio to widzę…. Ale też przyznaję - ja mam bias. Jestem przede wszystkim Polakiem. I jego wypowiedzi na temat Rosji i ostatniej wojny wykańczają mi oczy… od przewracania się!!! Ale mam podejrzenie graniczone z pewnością, że koleś zostanie wywalony na bruk bardzo szybko… Lub szybko zmieni zdanie gdy zrozumie, że jeśli irańskie drony które nie będą strącane nad Kijowem, to się przecież w powietrzu nie rozpłyną…. tylko będą musiały być strącane nad Tel Avivem. I/lub Tajwanem. Bo to wszystko są naczynia połączone. Naprawdę. Im bardziej jestem stary, to tym bardziej mnie nudzą powtórki amerykańskich seriali…. …Bush Młodszy „Putin ma kryształowe demokratyczne oczy”, Obama „zróbmy z Putinem reset przy burgerach z Miedwiediewem”, Biden „znieśmy sankcje nałożone przez Trumpa na Nord Stream II choć NIKT NIKT NIKT nas nie prosił abyś my się wypięli, to na pewno Putinowi pokaże „that we mean business”… … … … i teraz znowu jakieś żółtodzioby z campu „America First/ „Apprentice, Season 2” u władzy uczący się świata “on the job”… WTF… ile można oglądać to samo? Over and over again? Dosłownie jestem “this close” aby głosować na Konfederację. Przynajmniej wtedy można porzucić wszelka nadzieje i mieć przynajmniej tą pewność że rosyjscy Namiestnicy Kraju Przywiślańskiego będą mówić po polsku… Cytuj
rzecze1 Napisano 26 Listopada Zgłoś Napisano 26 Listopada On 11/22/2024 at 2:44 AM, mcpear said: W tej całej rzeszy nominacja Rubio mnie zaskakuje jedynie. To w zasadzie bardziej RINO niż MAGA. Spodziewałem się w 100% gabinetu obsadzonego przez żołnierzy MAGA Ten Rubio też mnie zaskoczył. Może to zmyłka, może to wymiana „biznesowa”, a może jeszcze co innego. Kij wie. Cytuj
rzecze1 Napisano 26 Listopada Zgłoś Napisano 26 Listopada On 11/22/2024 at 2:31 AM, kzielu said: Na moje oko to sie okazalo ze nie zatwierdzi go senat i chceli zaoszczedzic posmiewiska wiec dostal lekka sugestie zeby sie wycofal. Tu ktoś inny niż ja podniósł sugestię, że rzucenie tuzina „freaks” na główne urzędy spowoduje że nawet jeśli 3/4 zostanie odrzuconych (także z powodu oporu własnego republikańskiego środowiska) to 1/4 zostanie „przemycona” (z powodu zmęczenia, znużenia, przegapienia, braku czasu przeciwników na krytykę). *tak jak nikt nie mówi o kobiecie która plotkuje a ma zostać szefową „intelligence”? (czy coś w tym stylu?) Czy to jest prawda? On 11/22/2024 at 2:31 AM, kzielu said: W sumie to szkoda, czym wiecej niekompetetnych ludzi (a na razie praktycznie 100%) to mniej szkod narobia bo nie beda potrafili niczego zrobic. Oj. A to to jest inny „demokratyczny” (w sensie partii) błąd…I ja w ogóle nie wiem od czego zacząć… Niekompetentni ludzie potrafią wyrządzić systemowi szkody nie do powetowania. I potem te szkody są nie do odrobienia. Game over. W takiej na przykład Polsce mamy teraz dwa systemy prawne, i rządzi ten kto ma władzę w Sejmie. Taka… Sejmokratura… Tutsi i Hutu. Pamiętasz jak dekade temu Demokraci żartowali że Trump rozważał z której partii startować i wybrał Republikanów bo ich wyborcy są głupsi? I że to zniszczy Partie Republikańska? Well… here we are… 10 years later… Kto kogo zniszczył? Guess what… jesli Dems się nie ogarną, to wyborcy za 10 lat także będą głosować na Flipa i Flapa… ktokolwiek by miał nimi nie być. Pokładanie nadzieji w tym, że ludzie wybiorą u władzy głupców, głupcy postawią pomniki niewidzialnym bogom, i wtedy wyborcy pomyślą - “oh no… oni wspierają niewidzialnych bogów… lepiej już na nich nie głosujmy…lepiej zagłosujmy na lewicę”… wybierzmy do władzy ludzi rozsądnych… Flash news mate. That’s not gonna work. Cytuj
cavscout Napisano 27 Listopada Zgłoś Napisano 27 Listopada (edytowane) Tutaj jest ciekawa analiza co wygrana Trumpa oznacza dla Ukrainy. I nie, autor nie jest ani pro Trump ani anti Trump. Polecam obejrzeć jego inne nagrania na YouTube, jak ktoś się interesuje wojskowością, wywiadem etc. Naprawdę fajny kanał. Edytowane 27 Listopada przez cavscout Cytuj
kzielu Napisano 27 Listopada Zgłoś Napisano 27 Listopada (edytowane) 15 hours ago, rzecze1 said: Oj. A to to jest inny „demokratyczny” (w sensie partii) błąd…I ja w ogóle nie wiem od czego zacząć… Ja tak troche zartuje a troche mowi przeze mnie rezygnacja bo mimo tych wszystkich analiz to odchodzaca administracja byla chyba najbardziej pro-people jak pamietam. Ale jak polacy to narod piekny tylko ludzie k***y to narod tutaj to jeszcze wieksze k****y niestety. Jakiegos przepisu na to nie ma. Btw - piechur okazuje sie juz nie taki krysztalowy wiec zobaczymy co bedzie. Ja to raczej wszystko obserwuje z pol-rozbawieniem, pol-obojetnoscia - bo jezeli wszystko co trump zapowiada zostanie wprowadzone w zycie, to najbardziej to uderzy w jego wyborcow. Edytowane 27 Listopada przez kzielu Cytuj
andyopole Napisano 27 Listopada Zgłoś Napisano 27 Listopada My z Canady importujemy niewiele a zakup na caly przyszly rok (jeden z kompnentow pulapek) juz zrobilismy. Niestety znacznie wiecej do Kanady eksportujemy i jesli Trump zacznie wojne celna, beda problemy. Cytuj
mcpear Napisano 27 Listopada Zgłoś Napisano 27 Listopada 7 hours ago, kzielu said: Btw - piechur okazuje sie juz nie taki krysztalowy wiec zobaczymy co bedzie. Ja to raczej wszystko obserwuje z pol-rozbawieniem, pol-obojetnoscia - bo jezeli wszystko co trump zapowiada zostanie wprowadzone w zycie, to najbardziej to uderzy w jego wyborcow. Już właśnie widzę radość tych wszystkich patriotów co 10-15 letnimi półciężarówkami z flagą paradują jaka ich ogarnie gdy np cofną Obamacare w imię walki z komunizmem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi