Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, ezechiel123456789 napisał:

Nakręca je:

-ekonomia

-trudna sytuacja budżetowa RP-rekordowy deficyt

Deficyt jest dziełem PiS. Mieli do wyboru albo wpompować miliardy w pomoc dla firm i wzrost inflacji, albo brak pomocy i wysokie bezrobocie. Inna sprawa, że poupychali te pieniądze w różnych funduszach poza budżetem. Obecny rząd zrobił to co należało, czyli wciągnął te pieniądze z powrotem do budżetu. A sytuacja ekonomiczna jest relatywnie OK, bezrobocie jest niskie a prognozowany wzrost PKB na przyszły rok to okolice 3.5%.

-prowokacyjne wypowiedzi Zełenskiego i Ukraińskiego MSZ

Często przedstawiane w zmanipulowanej formie tak by skłócić nasze narody. Kto i dlaczego to robi już pisałem. Nasz prawdziwy wróg jest w Moskwie, gdyby PiS i Konfederacja poświęcały na walkę z Rosją tyle czasu ile przeznaczają na obrzydzanie UE/Zachodu/Ukraińców to by stawiało ich w zupełnie innym świetle.

-Obciążony system socjalny i niewydolna Polska służba zdrowia,która musi jeszcze leczyć nieubezpieczonych Ukraińców.

Ty dalej swoje. Ukraińcy na siebie zarabiają, finansowo na ich obecności zyskujemy a nie tracimy, podawałem już link powyżej.

PS.Tomasz Piątek to alkoholik,a do swoich pijackich ekscesów się publicznie przyznawał("leżałem we własnych wymiotach").Mało wiarygodna postać.

Owszem, dzieli się publicznie swoimi doświadczeniami pomagając innym osobom uzależnionym. Ma u mnie za to plusa. Być może tego nie wiesz, ale w tej chwili redaktor Piątek ma ponad 10 wygranych procesów sądowych które wytaczano mu i które on wytaczał innym. Zatem to polskie sądy potwierdzały prawdziwość tego co on pisze w swoich książkach i opowiada w mediach. Opiera się na faktach, często korzysta z dokumentów i slajdów w różnych programach. Nie jest jak wielu prawicowych publicystów którzy wymyślają bzdury bez pokrycia tylko po to by uderzyć w przeciwników politycznych partii które popierają.

Czytasz cokolwiek innego oprócz Oko Press?

Różne media, ale OKO press czytam regularnie od wielu lat, być może nawet od początku ich istnienia. Nigdy nie przyłapałem ich na żadnej poważnej wpadce, o celowej manipulacji nie wspominając.

• Upvote 3
  • Downvote 1

Napisano (edytowane)
9 hours ago, SuperTraveller said:

Deficyt jest dziełem PiS. Mieli do wyboru albo wpompować miliardy w pomoc dla firm i wzrost inflacji, albo brak pomocy i wysokie bezrobocie. Inna sprawa, że poupychali te pieniądze w różnych funduszach poza budżetem. Obecny rząd zrobił to co należało, czyli wciągnął te pieniądze z powrotem do budżetu. A sytuacja ekonomiczna jest relatywnie OK, bezrobocie jest niskie a prognozowany wzrost PKB na przyszły rok to okolice 3.5%.

Często przedstawiane w zmanipulowanej formie tak by skłócić nasze narody. Kto i dlaczego to robi już pisałem. Nasz prawdziwy wróg jest w Moskwie, gdyby PiS i Konfederacja poświęcały na walkę z Rosją tyle czasu ile przeznaczają na obrzydzanie UE/Zachodu/Ukraińców to by stawiało ich w zupełnie innym świetle.

Ty dalej swoje. Ukraińcy na siebie zarabiają, finansowo na ich obecności zyskujemy a nie tracimy, podawałem już link powyżej.

Owszem, dzieli się publicznie swoimi doświadczeniami pomagając innym osobom uzależnionym. Ma u mnie za to plusa. Być może tego nie wiesz, ale w tej chwili redaktor Piątek ma ponad 10 wygranych procesów sądowych które wytaczano mu i które on wytaczał innym. Zatem to polskie sądy potwierdzały prawdziwość tego co on pisze w swoich książkach i opowiada w mediach. Opiera się na faktach, często korzysta z dokumentów i slajdów w różnych programach. Nie jest jak wielu prawicowych publicystów którzy wymyślają bzdury bez pokrycia tylko po to by uderzyć w przeciwników politycznych partii które popierają.

Różne media, ale OKO press czytam regularnie od wielu lat, być może nawet od początku ich istnienia. Nigdy nie przyłapałem ich na żadnej poważnej wpadce, o celowej manipulacji nie wspominając.

Podziwiam Cię za cierpliwość... 

Ale tak to już jest. PiS i Konfa nie mają wyborców - oni maja wyznawców.

BTW Trump też ;-)

Edytowane przez Zuza007
  • Like 3
  • Downvote 1
Napisano
2 hours ago, Zuza007 said:

BTW Trump też ;-)

Pawde mówiąc, opozycyjne partie tez maja wyznawców a nie wyborców. 

Napisano
11 godzin temu, Zuza007 napisał:

BTW Trump też ;-)

Dzięki. Nie wiem czy to ma sens, ale nie lubię odpuszczać w takich dyskusjach. 

• Upvote 2
  • Downvote 1
Napisano
On 12/2/2024 at 12:48 AM, ezechiel123456789 said:

Czy dla was każdy kto krytykuje bezrozumne rozdawanie zasiłkow Ukraińcom i krytykuje oferowanie im pełnego dostępu do naszej służby zdrowia to agent Putina?

Nie.

Ale ja mam tak z większością zasiłków.

<W tym dla moich sióstr ciotecznych które nigdy nie pracowały (słowo daję - NIGDY! 35+lat już mają.....). Nawet moja mama kiedyś w chwilii wolności po kielkiszku Amaretto czy innego Baileys się w trakcie świąt zbiesiła i na głos powiedziała, że to niesprawiedliwe, że zamiast 500+ będzie teraz 800+,  i że to już koniec i ona już na PiS nie zagłosuje (mama, jak i ojciec są "dorosłymi lat 90-tych", ludzmi którzy musieli sobie radzić bez socjalu, także oboje wiedzą jak wygląda życie...), no ale potem poszła do spowiedzi no i ją ksiądz nawrócił tak jak trzeba i "na Kaczyńskiego" ostatecznie znów zagłosowała.>

Allleeee.. jeżeli jesteś PRZECIWKO zasiłkom TYLKO dla Ukraińców... "bo coś tam"... no to sorry Stary... Tak. Trochę się wpisujesz w schemat. Nie jako agent w sensie stricte  oczywiście - no bo agentom jednak płacą - ty raczej darmowo robisz dym. Przy różnych okazjach na necie. Darmowo z naiwności.

Antoni Macierewicz jest idiotą,którego nikt nie traktuje poważnie.

Naprawde? Nikt?

W 2006 premier Rzeczypospolitej Kaczyński w konflikcie obojgu postawił na Macierewicza zamiast Sikorskiego. I powolił Macierewiczowi rozwalić polski wywiad wojskowy.

(miałem ochotę się tu rozpisać ale szkoda czasu na tą postać)

Zatem zakończę  - czy Orderem Orła Białego odznacza się ludzi których - w twoich słowach! - "nikt nie traktuje powazżnie"?

No cóż.... Prezydent Rzeczypospolitej nawyrażniej traktuje Macierwicza poważnie....

Rosja tak bardzo "blokowała" nasze wejście do NATO,że wycofała stąd swoje wojska.Jelcyn mógł powiedzieć wprost Kwaśniewskiemu,że NIGDY nie wycofają stąd swoich wojsk i jeżeli nadal będzie prowadził rozmowy akcesyjne to spotka się to że "zdecydowaną reakcją"(czytaj-wkroczymy tutaj czołgami i zrobimy porządek).Saakaszwilemu w Gruzji Putin groził właśnie w ten sposób,Janukowyczowi podobnie kiedy jechał bodaj do Brukseli na rozmowy akcesyjne do UE.(Już wtedy Putin zagroził inwazją na Ukrainę.Mowi się wręcz,że na osobności zagroził Janukowyczowi, że go zabije).

O Boże... to jest dobry przykład zalewu NONSESNU który odstręcza normalnych ludzi od internetu i potem tacy czy inni Patrycy Jacy tam zaczynają dominować.

Ale okay... mam wolną chwilę...

1. "Rosja tak bardzo "blokowała" nasze wejście do NATO,że wycofała stąd swoje wojska."

Nie. Rosja wycofała swoje długo przed tymm gdy Polska weszła do NATO.

2. "Jelcyn mógł powiedzieć wprost Kwaśniewskiemu,że NIGDY nie wycofają stąd swoich wojsk i jeżeli nadal będzie prowadził rozmowy akcesyjne to spotka się to że "zdecydowaną reakcją"(czytaj-wkroczymy tutaj czołgami i zrobimy porządek)."

Nie. Nie mógł... nie mógł tego powiedzieć..... Bo gdy Kwaśniewski został Prezydentem RP wojsk rosyjskich już w Polsce od dwóch lat nie było......

Nie mówiąc już o szeregu innych rzeczy... Na przykład tym, że odszkodowania wypłacone przez Niemców na budowę mieszkań dla żołnierzy ZSRR wycofanych z krajów byłego Układu Warszawskiego zostały rozkradzione, emerytur i pensji notorycznie ludziom w Rosji nie wypłacano, ulubionym żartem biznesmenów na ulicach Moskwy było "Siema Stary, to ty jeszcze żyjesz?", a Ruscy dostawali ostro w dupę na ulicach Groznego w pierwszej wojnie czeczeńskiej... 

Dzięki Bogu wykorzystliśmy wtedy okazję aby uciec do NATO, a potem dzięki Bogu, że Kwaśniewski postkomuchów a papież Wojtyła ("Od Unii Lubelskiej do Unii Europejskiej") katolików zaciągneli wtedy do Europy za uszy!!! 

Bo w erze internetu i przy dzisiejszym poziomie dyskusji to nigdy by się to nie udało. I nadal bylibyśmy jak jakaś Serbia. Czy nie daj Boże właśnie jak Ukraina.

Skąd masz rewelację o murze na granicy z Ukrainą?

Prosiłbym o nie powtarzanie głupot zaslyszxnych w TVN-ie jak to "Polacy pomogli Ukraińcom a rząd nic nie robił"

-To "Prorosyjski Pis" zapewnił KAŻDEMU uchodźcy darmową opiekę zdrowotną

-to rząd wypłacał przez kilka miesięcy 1200 zł MIESIĄC W MIESIĄC każdemu Polakowi,który przyjął pod swój dach uchodźcę z Ukrainy

-to rząd zapewnił szkoły,hale,budynki komunalne i infrastrukturę bytową dla Ukraińców

-to rząd dał samotnym ukraińskim matkom 800 zł na dziecko

-to rząd umożliwił im tu legalną pracę

Wolontariuszem na granicy to uchodźcom zapewnili co najwyżej zupę i parę skarpet.Orgsnizacje o fundscje nie są w stanie nic zapewnić kilku milionom uchodźców w tak krótkim czasie.

Gdzie Bosak nawołuje do nienawiści wobec Ukraińców? Czy stwierdzenie,że 20 % Ukraińców w Polsce nie pracuje i wykorzystuje nasz system opieki socjalnej to nienawiść? 

Większość młodych mężczyzn nie interesuje się Polityką.Nie jest antyszczepionkowcami i nie nienawidzi Ukrainy.

Skąd ty wziąłeś te bzdury? Tym bardziej,że konfa ma jakieś 12% poparcia.

Widzę,że twój świat wygląda następująco:

Krytyka polityki klimatycznej UE=Prokremlowski agent

Prawicowe,antyaborcyjne poglądy=zwolennik Putina

Spotkanie z Le Pen i Orbanem=Gra na zniszczenie Unii Europejskiej.

Czy wiesz,że Bosak pytany czy powinniśmy wyjść z UE mówi za każdym razem NIE? Podkreśla,że to oznacza katastrofę dla naszej gospodarki i nie wolno tego robić.

Co do reszty..... co tam napisałeś... to nie wiem co było do mnie a co nie... bo nie cytowałeś... i dużo nie rozpoznaję... i chyba nie do mnie się tyczy... także.. pomijając patyjne "slogany"... to... 

"Spotkanie z Le Pen i Orbanem=Gra na zniszczenie Unii Europejskiej."

Zależy w jakiej atmosferze...

W normalnych warunkach - nie. Trzeba utrzymywać kontakty z wszelkimi stronami.

Ale w warunkach gdy amerykańscy sojusznicy zapodają ci solidne info o nadchodzącej inwazji sąsiada, a ty to ignorujesz, nie tylko się nie przygotowujesz w żaden sposób, ale jeszcze na dwa miesiące przed inwazją organizujesz w Warszawie "zlot czarownic", zjazd europejskiej piątej kolumny Putina, od niemieckich neonazistów przez włoskich neofaszystów, aż do pani Le Pen, która w Rzeczypospolitej daje wywiad pod tytułem "Ukraina to strefa wpływu Rosji", to tak - to JEST to gra na osłabienie UE. 

I to - o ile nie jest "technicznie złe" - to jest to szkodliwe.

Nie mówiąc o tym, że u przyzwoitych ludzi budzi to głeboki niesmak (niemieccy neonaziści i trupy po faszystowskim francuskim Vichy... bandy fransukich tchórzy kolaborantów... na zaproszenie polskiego premiera... w WARSZAWIE!!!)... sorry... dla mnie to jest OBRZYDLIWE. Nigdy tego Mrawieckiemu nie zapomnę.

Jeszcze gdyby to miało jakoś geopolityczny sens... zatykasz nosa "bo coś"... ale nie miało... zero. 

Coś jak ulitimatum polskiego rządu wobec Czechosłowacji w 1938. 

Bo czy złem było coroczne zapraszanie Georinga na polowania z Prezydentem Mościckim w Puszy Białowieskiej? A w lutym 1939 roku także Himmera? Nie. Skądzę. 

Czy było słuszne? Czy coś dało? Czy było przemyślaane?

Nie. Nie. I nie. Ot, chcieliśmy grać w "big boys league...."

Szkoda gadać. Płytkie pozory, sztuczny patos, emocjinalna pieśń "Boże coś Polskę" po kropidłem biskupa.... pozór ponad mertyczność. Na końcu dnia tylko tyle zawsze zostaje z polskich rządów "patriotycznej" prawicy.

Czy wiesz,że Bosak pytany czy powinniśmy wyjść z UE mówi za każdym razem NIE? Podkreśla,że to oznacza katastrofę dla naszej gospodarki i nie wolno tego robić.

Nie wiem.

I powiem ci - biorąc pod uwagę, ze interesuję się polityką bardziej niż przeciętyny obywatel - nikt inny też tego nie wie!

Bosak powinien to powtarzać dużo częściej :P

Choć ostatnio w mediach chyba bardziej  jest zajęty tłumaczeniem się co studiował a co nie. Bo tak to ładnie połaczyło lepiej niż śmierć papieża zgodnie koalicję i opozycję nie co innego jakl Kolegium Tumanum :rolleyes: 

• Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Napisano

@ezechiel123456789

Co do reszty... bo widzę inne wpisy się pojawiły odkąd tu ostatnio byłem.... to może coś tam kiedyś odpowiem, bo widzę inne błędy.

A może nie odpowiem.

Zależy.

Ostatnio na korygowanie błędów nieznajomych w internecie nie mam tyle czasu co bym chciał ^_^

Napisano

No właśnie.

Rosja wycofała swoje wojska z Polski pozwalając na wepchnięcie nas w ramiona "zgniłego zachodu" i NATO.

I TYLKO dobra wola Rosjan zdecydowała,że jesteśmy dzisiaj tu gdzie jesteśmy.W dzisiejszych czasach Rosja już nie będzie popełniać tak fatalnych błędów jak w przypadku Polski:

-Z nikąd nie będzie wycofywać swoich wojsk

-Nigdy nie zrezygnuje ze wspierania prorosyjskich władz w krajach satelickich

-wykluczone aby biernie przyglądała się jak była republika radziecka radośnie wkracza do NATO czy UE.

Nie,Gruzja nie wstąpi do NATO I UE.NIGDY.Prawdopodobnie niedługo wkroczą tam wojska Rosyjskie.

Jakbyś nie wiedział to Katolikom jest trochę nie w smak UE,która promuje twierdzenia że mamy kilkanaście płci a dwóch tatusiów,konkubentów to taka sama fajna rodzinka ja małżeństwo kobiety i mężczyzny.

Jak Zełenski klęczy przed pomnikami Bandery nie jest już dla ciebie niesmaczne i nie widzisz w tym gry na osłabianie relacji Polsko-Ukraińskich.

To już dla ciebie nie jest skandaliczne i głupie,ani tym bardziej prowokacyjne.

Napisano
1 hour ago, ezechiel123456789 said:

-Nigdy nie zrezygnuje ze wspierania prorosyjskich władz w krajach satelickich

Al-Assad ma sie swietnie u siebie.... Oh, wait...

• Upvote 1
Napisano
25 minut temu, kzielu napisał:

Al-Assad ma sie swietnie u siebie.... Oh, wait...

Al-Assad miał się DOSKONALE przez blisko 13 lat dzięki Putinowi.Tylko dzięki niemu uniknął porażki już w 2015 roku i przez dłuższy czas udało mu się kontrolować swoje terytoria.A teraz dostał Azyl.

Gdyby to Syria miała aspirację wstąpić do NATO to gwarantuję Ci,że do teraz Putin wspierałby Assada