Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
On 3/21/2025 at 2:02 AM, andyopole said:

Też tak byłem skłonny uważać ale należy pamiętać że wziął od ruskich pieniądze na postkomunistyczna lewicową partię, jedna z pierwszych jego decyzji po objęciu  urzędu premiera było zerwanie rozmów z Norwegami o gazociągu przez Bałtyk, jeszcze parę rzeczy by się znalazło,

Znajdź na YT filmiki pod tytułem "alfabet Millera" gdzie rozmawia z dziennikarzem, zaczely sie ukazywac od kilku tygodni. Tam zaczyna z niego wyłazić komuch jak się patrzy.

Podpadł tym u mnie bardzo, już go nie pochwalę. 

Że komunista to wiadomo, decyzja z gazem na duży minus, tak jak i parę innych.

Ze dwa odcinki “Alfabetu Millera” widziałem, ciekawy był o Wałęsie, i o Kwaśniewskim też. 

W tamtym czasie nigdy bym nie głosował na SLD (ani zresztą teraz..), ale cenię go za niezmordowane ciągnięcie Polaków do Unii przy sporym oporze chłopów z koalicyjnego PSL-u,  przewidywalną politykę gospodarczą w bardzo trudnych czasach, no i oczywiście zagraniczną.

Przy całej palecie odcieni w byłym PZPR, grupa Kwaśniewskiego, Millera, Cimoszewicza itp to było najmniejsze zło. 

• Upvote 1

Napisano

Wedlug mnie to jest nic nowego. Aplikacje wizowe od jakiegos czasu wymagaja podania danych co do social media. Jakos nie pamietam, zeby o tym tak straszyli w newsach. Osobiscie nie widze problemow z tym zeby takie pytania byly rowniez w aplikacji o zielona karte. Nie jestem fanka Trumpa i generalnie mam nadzieje ze dlugo juz nie bedzie prezydentowal... demencja w koncu go pokona ;), ale panika w mediach jaka nastepuja po kazdych jego slowach jest czasami troche na wylot...

Napisano
42 minuty temu, Xarthisius napisał:

Tak to jest jesli sie na odpowiedzialnych stanowiskach zatrudnia "szawgrow" i kumpli z wypadow do burdeli.

Jakies 3-4 lata temu jeden z PiSowcow, taki z pierwszej lawki, szczerze podczas wywiadu oswiadczyl ze nie moga zatrudniac ekonomicznych fachowcow bo ci nie chca realizowac polityki matki partii.

Napisano
4 hours ago, Roelka v.2 said:

Wedlug mnie to jest nic nowego. Aplikacje wizowe od jakiegos czasu wymagaja podania danych co do social media. Jakos nie pamietam, zeby o tym tak straszyli w newsach. Osobiscie nie widze problemow z tym zeby takie pytania byly rowniez w aplikacji o zielona karte. Nie jestem fanka Trumpa i generalnie mam nadzieje ze dlugo juz nie bedzie prezydentowal... demencja w koncu go pokona ;), ale panika w mediach jaka nastepuja po kazdych jego slowach jest czasami troche na wylot...

Mam nadzieje, że nie pokona. PDT otoczył się tym razem ludzi głupszymi od siebie lub takimi którzy sprzedali duszę (biedny Lil Marco). Pół biedy jeśli wiedzą, że są głupi i nie mają żadnej agendy - tylko przytakiwać wodzowi, ale gorzej jeśli nie wiedzą że są głupi i mają “jakąś agendę”. Obawiam się, że do tej grupy należy Vance, który rządziłby gdyby Trump zaniemógł. On to dopiero jest izolacjonistą, co wyszło m.in. w tej konserwacji która wyciekła. Myślę, że jego prezydentura to by dopiero była tragedia - chyba, że nieliczni dorośli nie podporządkowaliby mu się tak jak “wybrańcowi”.
Nie że bym wierzył w jakieś zdolności Trumpa, ale przynajmniej jaki on jest każdy widzi i cały świat trochę wstrzymuje oddech żeby przeczekać te 4 lata. Wydaje mi się, że trzeba mu pozwolić spartolić robotę i zabrać ten cały ruch MAGA ze sobą. W tym celu niestety zwykli Amerykanie muszą dostać po kieszeni, mam tylko nadzieję, że narobi jak najmniej szkód nieodwracalnych. Jest wtedy duża szansa, że w 2028 wystartuje Vance, który raczej nie wygrałby nawet przy dobrych wiatrach. O ile znowu Demokraci nie powiedzą hold my bear…

Napisano
8 hours ago, kenadams said:

Mam nadzieje, że nie pokona. PDT otoczył się tym razem ludzi głupszymi od siebie lub takimi którzy sprzedali duszę (biedny Lil Marco). Pół biedy jeśli wiedzą, że są głupi i nie mają żadnej agendy - tylko przytakiwać wodzowi, ale gorzej jeśli nie wiedzą że są głupi i mają “jakąś agendę”. Obawiam się, że do tej grupy należy Vance, który rządziłby gdyby Trump zaniemógł. On to dopiero jest izolacjonistą, co wyszło m.in. w tej konserwacji która wyciekła. Myślę, że jego prezydentura to by dopiero była tragedia - chyba, że nieliczni dorośli nie podporządkowaliby mu się tak jak “wybrańcowi”.
Nie że bym wierzył w jakieś zdolności Trumpa, ale przynajmniej jaki on jest każdy widzi i cały świat trochę wstrzymuje oddech żeby przeczekać te 4 lata.

W sumie racja.

Napisano
9 hours ago, Xarthisius said:

Jak wiecie mój mąż jest w wojsku. Zolnierze są wyrzucani z wojska za mniejsze przewinienia z OPSEC. Kurcze, jeśli nawet żona żołnierza "przypadkowo" komuś powiedziała albo umieściła na social media jakieś info łamiące OPSEC to zolnierz miałby problemy.

Na 100% żaden z polityków którzy zawalili sprawę nie zostanie ukarany. Będzie zero konsekwencji. Jak że wszystkich w tej administracji.

Swoją drogą uwielbiam komentarze nazywające Hegsetha "DUI hire".

• Haha 1
Napisano

Dokladnie - jakikolwiek wyciek classified info i mozesz trafic do paki....

U nas w robocie zegarka ktory ma bluetooth nie mozna wniesc to classified area nie mowiac w ogole o telefonie.

Napisano
40 minutes ago, kzielu said:

Dokladnie - jakikolwiek wyciek classified info i mozesz trafic do paki....

U nas w robocie zegarka ktory ma bluetooth nie mozna wniesc to classified area nie mowiac w ogole o telefonie.

Dokładnie. Maz zna żołnierza który dostał art 15 czyli dalej mógł służyć ale oficjalnie jego kariera była skończona bo już miał zerowe szanse na awans i dobre przydziały bo przypadkowo wniósł telefon do secure area...