Zuza007 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 5 hours ago, mola said: Ja wiem, że dopiero wtorek, ale na mojej liście WTF tygodnia na pierwszym miejscu na razie to: https://www.congress.gov/bill/119th-congress/house-bill/1161/all-actions Ja nie wiem, co Ci Republikanie biorą, ale czuję, że jakby to opodatkować, to by USA z długów wyszło Dzizas... To nie jest fake? Cytuj
kzielu Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 3 hours ago, Zuza007 said: Dzizas... To nie jest fake? Ewidentnie wszystko zeby sie tutaj lepiej zylo... Najlepsze jest to ze to towarzystwo bedzie walczyc na smierc i zycie ze te wszystkie akcje dramatycznie poprawia sytuacje w kraju - jak np. praktyczna likwidacja CFPB (Consumer Financial Protection Bureau) - instytucja stworzona tylko i wylacznie zeby chronic konsumentow przed bankami i innymi instytucjami - co mniej lub bardziej skutecznie robila. W kraju z systemem bankowym z 18 wieku mozna "wyplacic" z konta wiecej niz na nim faktycznie masz (bez zadnej linii kredytowej) i od reki z tego powodu dostac kare za "overdraft". To jest prawdziwa tragedia - nie ze te cale towarzystwo zamyka takie instytucje na czym przecietny amerykanin tylko straci tylko to ze duza czesc spoleczenstwa bedzie uwazala ze to sie dzieje dla ich dobra. Przyklad powyzej - kolega Markunvip. Cytuj
kzielu Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego Wczoraj 4-letni syn aktualnego prezydenta powiedzial jakiemus dziadowi siedzacemu za biurkiem (ktory okazal sie ruskim agentem) zeby zamknal ryj (film chyba kazdy juz widzial). Dzieki wyborcom dostalismy w 100% kontent na ktory zaslugujemy. Troche martwi ta wspolpraca z ruskimi ale glosujacy na pewno wiedzieli co robia i nie byla to jakas tajemnica.... 3 Cytuj
ezechiel123456789 Napisano Piątek o 16:51 Zgłoś Napisano Piątek o 16:51 W dniu 7.02.2025 o 20:46, rzecze1 napisał: Wręcz przeciwnie niż powyżej… niestety… ale ja tu już byłem wyzywany od trumpowców i innych gorszych choć podobnie błędnych rzeczy, także “zwolennik PO” to jest pikuś Dokładnie jak powyżej. Po prostu nie masz pojęcia o Polskiej polityce i czerpiesz wiedzę z jednego,mocno lewicowego źródła. Wskazałem manipulację oko.press a tu nawet nie potrafisz się do tego odnieść.Brak argumentów? Wracając do planu Trumpa dot.zakończenia wojny.W końcu,ktoś musiał głośno powiedzieć to co było jasne od samego początku.Ukraina nigdy nie wejdzie do NATO,bo nigdy nie będzie w stanie spełnić podstawowego warunku stawianego przez sojusz-bycia niepodległym czy nawet suwerennym pod względem politycznym krajem.Zełenski jest okłamywany przez wszystkich od samego początku i robi mu się wielkie nadzieje nie mające pokrycia w rzeczywistości. Co do Trumpa-to plecie jak zawsze i zagalopował się bo proponuje Zełenskiemu zagarnięcie i eksploatację złóż metali na Ukrainie oferując w zamian: -blokadę wejścia do NATO -wstrzymanie pomocy wojskowej -nakaz oddania Rosji 25% terytorium Ukrainy ZAJEBISTY DEAL DLA ZEŁENSKIEGO! :-) Na pewno chłop się zgodzi. Ja widzę tylko jedną możliwość zakończenia tego konfliktu.Blokada wejścia Ukrainy do NATO,oddanie Rosji zajętych terytoriów i wysłanie przez NATO wojsk z misją stabilizacyjną.Wielokrotnie taki schemat się sprawdzał-W Iraku czy Kosowie.Dla Putina wojska NATO na Ukrainie to oczywiście nieakceptowalne rozwiązanie,ale wątpię że odważyłby się atakować tereny na których stacjonują.Przy takim rozwiązaniu realnie zapanuje tam pokój. Trump wzoruje się na Putinie i marzy mu się bycie Imperialistą.Mamy szantaż ekonomiczny Panamy i Meksyku,plan zagarnięcia złóż naturalnych Ukrainy i zmuszenia jej do pełnej kapitulacji,groźbę wojny ekonomicznej z UE.Tylko właściwie po co nam Trump w tej wojnie na Ukrainie? On nic nie chce od siebie dać i nic nie chce gwarantować. Cytuj
SuperTraveller Napisano Piątek o 22:07 Zgłoś Napisano Piątek o 22:07 Po twoim ostatnim wpisie nie miałem czasu odpowiedzieć, a później temat potoczył się swoim życiem i nie widziałem sensu do niego wracać. Do tego wciąż nie ogarnąłeś, że dyskutujesz z dwoma różnymi osobami. Gdzie ta manipulacja oko.press w temacie jakiejś zgwałconej 14 latki? Daj jakiś link, tylko z wiarygodnego źródła a nie ścieku typu odRzeczy czy gazetaAntyPolska. Cytuj
ezechiel123456789 Napisano Sobota o 00:55 Zgłoś Napisano Sobota o 00:55 2 godziny temu, SuperTraveller napisał: Po twoim ostatnim wpisie nie miałem czasu odpowiedzieć, a później temat potoczył się swoim życiem i nie widziałem sensu do niego wracać. Do tego wciąż nie ogarnąłeś, że dyskutujesz z dwoma różnymi osobami. Gdzie ta manipulacja oko.press w temacie jakiejś zgwałconej 14 latki? Daj jakiś link, tylko z wiarygodnego źródła a nie ścieku typu odRzeczy czy gazetaAntyPolska. https://oko.press/nigdy-nie-chcialem-isc-na-ginekologie W rzeczywistości chodziło o 24 letnią kobietę. https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1533772%2Csprawa-zgwalconej-14-latki-minister-zdrowia-odslania-szczegoly-ogromnej Proszę,masz materiał Polskiej Agencji Prasowej.Nie Republiki czy innego pisowskiego ścieku.Nikt nie odmówił jej aborcji.Aborcja została wykonana ekspresowo,tylko na podstawie zaświadczenia z "Pisowskiej,antyaborcyjnej i zbrodniczej prokuratury". To nie jest pierwsza manipulacja lewicowych mediów w Polsce.Mieliśmy już słynne urodziny Hitlera w lesie określane odradzaniem się nazizmu w Polsce,potem była chora psychicznie pani Joanna,do której lekarz wezwał policję bo połknęła tabletki poronne niewiadomego pochodzenia i odstawiała szopki na pogotowiu(Tusk zorientował się,że to śmierdzi ustawką i ostatecznie nie zaprosił jej na marsz 4 czerwca).Teraz mamy narrację o młodych mężczyznach w Polsce,którzy wyrastają rzekomo na prawicowych,antyunijnych,prorosyjskich radykałów bo uważają,że mamy dwie płcie zamiast dwudziestu i chcą ograniczenia migracji do swojej Ojczyzny(polecam poczytać o przestępstwach popełnianych przez Gruzinów.Policja już alarmuje,że ma problem z rozpracowywaniem grup przestępczych zza Wschodu i że z taką brutalnością spotykała się ostatnio w latach 90') https://www.tvp.info/84947500/gruzinskie-gangi-w-polsce-brutalna-przestepczosc-policja-kradzieze-i-rozboje-obcokrajowcow-niebezpieczni-gruz Wyobraź sobie,że ludzie w Polsce nie życzą sobie takiej sytuacji jak w Szwecji czy Belgii,gdzie strach wyjść po 22:00 z domu. Zresztą nie musisz sobie wyobrażać.Strzelaniny w USA to standardowy element krajobrazu. Cytuj
SuperTraveller Napisano Sobota o 01:55 Zgłoś Napisano Sobota o 01:55 1. Nie doszło do żadnej manipulacji a jedynie do zwyczajnego błędu (i to nie po stronie oko.press) w wieku osoby której dotyczyła cała sprawa. Wyjaśnienia są choćby w tym artykule - https://wydarzenia.interia.pl/podlaskie/news-niedzielski-mowi-o-manipulacji-w-sprawie-zgwalconej-14-latki,nId,6587463 Cytat "Interia skontaktowała się z organizacją FEDERA, która jako pierwsza przekazała informacje o sprawie. - Przyznajemy, że po naszej stronie doszło do podania błędnej informacji dotyczącej wieku - skontaktowałyśmy się telefonicznie z rodziną pokrzywdzonej i potwierdziłyśmy, że ma ona w istocie 24 lata. Jednak wszystkie pozostałe informacje dotyczące tej sprawy są prawdziwe - podkreśliła w rozmowie z Interią Krystyna Kacpura, prezeska zarządu fundacji. Rozmówczyni Interii wyjaśniła, skąd wzięła się pomyłka. Najprawdopodobniej powodem była nieprawidłowo sporządzona notatka po pierwszej rozmowie dyżurującej konsultantki z ciocią pokrzywdzonej dziewczyny." Resztę zarzutów opierasz na wypowiedziach polityka PiSu i doniesieniach Polskiej Agencji Prasowej z czasów kiedy była pod pisowskim butem i cenzura plus podporządkowanie przekazu pod dyktando partii było normą. W ogóle nie dałeś się zrobić w konia, brawo ty. 2. Gdzie manipulacje w kwestii obchodzenia urodzin Hitlera przez polskich neonazistów? W sprawie zapadły prawomocne wyroki "Jest prawomocny wyrok w znanej sprawie obchodów urodzin Adolfa Hitlera w lesie niedaleko Wodzisławia Śląskiego. Sąd w Rybniku utrzymał dziś w mocy kary więzienia w zawieszeniu dla pięciu osób. Organizator tego spotkania Mateusz S. będzie miał ponowny proces." https://www.rmf24.pl/regiony/slaskie/news-zorganizowali-obchody-urodzin-hitlera-uslyszeli-wyrok,nId,7565862#crp_state=1 3. Sprawa Joanny z Krakowa jest przykładem dręczenia obywateli przez pisowskie służby tylko dlatego, że dokonała aborcji na własną rękę. Za dużo by cytować, musiałbyś na własną rękę poczytać o sprawie w rzetelnych źródłach. O przestępczości wśród Gruzinów już chyba każdy słyszał. A co do życia na zachodzie to niczego nie muszę sobie wyobrażać ponieważ mieszkałem w różnych krajach UE (choć głownie przed 2015 rokiem) i krzywda ze strony migrantów z Bliskiego Wschodu nie działa się ani mi, ani ludziom których tam poznałem. Rzeczywistość nie jest tak straszna jak ją malują prawicowe media. Cytuj
ezechiel123456789 Napisano Sobota o 02:47 Zgłoś Napisano Sobota o 02:47 ZWYCZAJOWEGO BŁĘDU. Owy "zwyczajowy błąd" powielali dziennikarze lewackich mediów w ogóle nie weryfikując doniesień.Owy "zwyczajowy błąd" został celowo popełniony przez fundację "federa",która podaje nieprawdziwe informacje. Twoje oko.press też coś dużo tych "zwyczajowych błędów" popełnia. Brak ci niestety argumentów kiedy wytykam Ci niekompetencję i ślepe zaufanie do przekazów medialnych serwowanych przez stronnicze media. 2.Komiczną sytuację gdzie 4 chłopa chowa się w lesie i je tort że swastyką rozmuchano w Polsce do ABSURDALNYCH ROZMIARÓW.To jest jest najbardziej niedorzeczn rzecz jaką w życiu widziałem.Jeżeli takich mamy nazistów w Polsce to możemy spać spokojnie. 3.Kolejny raz ulegasz manipulacji.Kobieta w Polsce może dokonywać aborcji ile razy chce i nie grożą jej za to żadne konsekwencje.Konsekwencje grożą jej,jeżeli UKRYWA przestępcę który tej nielegalnej aborcji dokonał lub jej w niej pomógł.Obowiązkiem każdej osoby będącej świadkiem przestępstwa jest udzielić Policji informacji o przestępstwie i wskazać sprawcę.Policja ma prawo przeszukać kobietę by zabezpieczyć tabletki wczesnoporonne udostępnione jej przez przestępcę co ułatwi jego znalezienie.Policja ma prawo rozebrać i przeszukać osobę z zaburzeniami psychicznymi,która oświadcza że zamierza popełnić samobójstwo by zabezpieczyć przedmioty temu służące,które może mieć przy sobie(nóż,broń palna,środki odurzające itp.).Już mieliśmy przypadki,że Policja odstępowała od szczegółowego przeszukania a potem podejrzany podcinał sobie żyły ukrytą gdzieś żyletką,albo wyciągał pistolet(!) I zastrzelił dwóch Policjantów. https://www.rp.pl/przestepczosc/art39946311-zabojstwo-policjantow-we-wroclawiu-nie-sprawdzili-czy-maksymilian-f-ma-bron-dostali-zarzuty Jeżeli policja w USA złapie cię pod wpływem narkotyków,bądź z podejrzanymi substancjami,bądź oświadczysz lekarzowi na pogotowiu że leczysz się psychiatrycznie i przyjmujesz substancje pochodzące od przestępców również zostaniesz przeszukany,a nawet rozebrany i twoim obowiązkiem jest wskazać skąd masz owe substancje.Ćpać możesz do woli i nie jest to karalne.Karalne jest krycie Dilera. 2:0 dla mnie. Cytuj
rzecze1 Napisano Sobota o 10:41 Zgłoś Napisano Sobota o 10:41 12 hours ago, SuperTraveller said: Do tego wciąż nie ogarnąłeś, że dyskutujesz z dwoma różnymi osobami. Dzięki Stary. Tak myślałem, ze to nie do mnie. A wracam właśnie po tygodniu z Polski, byłem też na Wschodzie, zamach stanu i w ogóle … wszyscy gadają to samo jak tweeterowe boty, także jestem wykończony i oszczędziłeś mi pisaniny Cytuj
SuperTraveller Napisano Poniedziałek o 21:19 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 21:19 Niestety moja pisanina nie spotkała się z odpowiedzią zawierającą argumenty do których mógłbym się odnieść Zmieniając temat - jak sądzicie, czy loteria wizowa przeżyje rządy Trumpa? Jak by nie patrzeć w swojej nazwie zawiera to straszne "diversity" na które tak poluje nowa administracja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi