katlia Napisano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Uniwersytety z ktorymi ja pracuje takze wyslaly mejle do studentow z tych krajow na wizach studenckich -- nie wyjezdzajcie z USA. Skontaktujcie sie z naszymi prawnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 https://mic.com/articles/166972/hundreds-protest-donald-trump-s-muslim-ban-outside-jfk-international-airport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 https://www.engadget.com/2017/01/28/apple-microsoft-and-uber-help-staff-stranded-by-trump-ban/?sr_source=Facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 "Armed toddlers" Usmialabym sie, ale przypomnialo mi sie ile razy juz slyszalam w wiadomosciach o malenkich dzieciach strzelajacych do rodzicow i rodzenstwa. Deportowac niemowlaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 W sumie bezpieczeństwo najbardziej wzrośnie jak deportuja Amerykanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 znajoma polka zatrudniona na lokalnym stanowym uniwersytecie dostala dzisiaj email od wladz uczelni, ktora zalec jej i wszystkim legalnie zatrudnionym i przebywajacym tutaj alien emplyees (wszyscy legal i rzecz jasna), aby powstrzymali sie od wyjazdow poza granice usa na jakis czas. "buy american, hire american." moja byla uczennica jest na MIT. dzwonila do mnie dzis popoludniu zaplakana, bo jej bliska znajoma z iranu, na legalnej wizie studenckiej od dwoch lat, nie zostala wpuszczona do samolotu w doha. to sie dzieje naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) http://www.theverge.com/2017/1/28/14427086/federal-court-halts-trumps-immigration-ban Aw yeah. http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/316714-federal-judge-blocks-trump-immigration-ban-nationwide Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiglon Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Zaczynacie mnie przerazac... Gdzie imigracja gdzie wizy studenckie? Czy teraz wszyscy zielonokartkowcy maja zaczac sie bac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 aiglon, nie widzisz nieobliczalnosci tego czlowieka? ktos wczesniej napisal, ze jestesmy przeciez krajem bialych katolikow, wiec to malo prawdopodobne, ze cos sie stanie. ja jednak nie mam takiej pewnosci. bo skoro targetem staja sie ludzie z legalnymi wizami, to wystarczy jakis maly trigger i juz. tego jak arbitrarne sa wybory targetow wg trumpa, dowodzi fakt, ze arabia saudyjska nie znalazla sie na jego liscie. mozna sie jedynie domyslac, ze trump ma jakies dochodowe interesy z saudis. choc wtedy naprawde nalezy zaczac sie zastanawiac, bo kim jest jakas polska dla niego? nawet bezgraniczne uwielbienie jego osoby ze strony oczadzialej szikagowskiej polonii nam nie pomoze. a jego suweren mysli prosto: nie jestes stad, przyjechales, zeby zabrac mi moje miejsce pracy i moj american dream. hire american. wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi