srk Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 bierz na 17, na luzie zdazysz i bez stresu polecisz dalej
Cryptoniczny Napisano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 W sumie z CDG też jest możliwość Air France. W sumie mam trzy możliwości: British Airways przez LHR, Air France przez CDG, albo Air Berlin przez TXL. Zastanawiam się czym byłoby najlepiej polecieć... Może polecacie szczególnie jakąś linię? Ale ten o 17:00 Britishem realizowany przez American brzmi obiecująco
srk Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 odradzam Ci podroze z AB - lecialem z nimi 6 razy i przy 3 lotach byly jakies kosmiczne przeboje. w berlinie Na plycie stalismy 2 h bo komputer padl, pozniej w Bostonie nie bylo bagazy bo "zgubily sie" calego samolotu - czekalismy prawie 5h na odbior. Z kolei w Abu Dabi wylot opozniony o 1,5h i stres na przesiadce w Singapurze nieziemski. Do tego zaciela sie chyba klima i w samolocie zimno jak w kieleckim bylo. Odradzam te linie. Wybierz najtaniej ale AB bierz jako ostatecznosc.
Patipitts Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 Ja z kolei nie polecam Air France (polecam moj wątek z odszkodowaniem). To co kzielu przeżył na heathrow ja miałam na cdg, z tym ze miałam tylko godzinę, nie polecam. Moja ulubiona linia to KLM i juz nie zmieniam, kupili mnie dożywotnio
Patipitts Napisano 26 Marca 2017 Zgłoś Napisano 26 Marca 2017 Mnie chodzi bardziej o obsługę, lotniska "matki" i sposób poruszania sie po nich oraz ogólne wrażenia z podróży, latając obydwoma liniami widzę wielka roznicę bez względu na to kto jest właścicielem linii no i z KLM odpowiada na moje zapytania w ciagu kilku godzin a Air France nie odpisywalo 9 mcy
rzecze1 Napisano 26 Marca 2017 Zgłoś Napisano 26 Marca 2017 3 godziny temu, Cryptoniczny napisał: Mhm. Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Ewentualnie mam lot z Heathrow na JFK o 17:00 z tą samą ceną, więc chyba bezpieczniej będzie wybrać ten późniejszy. I sobie będę mógł po duty-free pochodzić Powtórzę po raz kolejny to co juz pisałem w innym wątku - w takich sytuacjach ZAWSZE kupujcie bilety z najkrótszymi przesiadkami. Firma sprzedaje, znaczy, ze zakłada, ze zdązycie. A im naprawdę zalezy, abyście zdązyli, bo inaczej grozi im 600 euro odszkodowania, które to wpadnie do waszej kieszeni. W najgorszym przypadku i tak za darmo dadzą Wam miejsce w somolocie odlatującym pózniej.
kzielu Napisano 26 Marca 2017 Zgłoś Napisano 26 Marca 2017 3 godziny temu, rzecze1 napisał: Powtórzę po raz kolejny to co juz pisałem w innym wątku - w takich sytuacjach ZAWSZE kupujcie bilety z najkrótszymi przesiadkami. Firma sprzedaje, znaczy, ze zakłada, ze zdązycie. A im naprawdę zalezy, abyście zdązyli, bo inaczej grozi im 600 euro odszkodowania, które to wpadnie do waszej kieszeni. W najgorszym przypadku i tak za darmo dadzą Wam miejsce w somolocie odlatującym pózniej. Pytanie jakie to miejsce, szczególnie na long haul. Zwykle dość słabe, a przynajmniej znacznie słabsze od tego które sobie sam wybrałem...
rzecze1 Napisano 26 Marca 2017 Zgłoś Napisano 26 Marca 2017 6 godzin temu, kzielu napisał: Pytanie jakie to miejsce, szczególnie na long haul. Zwykle dość słabe, a przynajmniej znacznie słabsze od tego które sobie sam wybrałem... To prawda, ale to lekcja dopiero gdzies numer cztery Rada ta jest do osób takich jak powyzej, niedoswiadczonych, bez zadnego statusu (zatem dobrego miejsca i tak sobie nie wybiora), generalnie - dla zestresowanych produktow terroru krzykliwych agentow Ryanair'a. Nie maja oni powodu aby tulac sie godzinami po lotniskach tylko z powodu strachu, ze nie zdaza na lot... nikt im nie da zginac, a i jeszcze moga miec z tego korzysc. A jak juz troche "podrosna", i poprobuja roznych rzeczy, to juz sami zobacza co im bardziej pasuje.
Cryptoniczny Napisano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2017 W tej chwili mam wybór Lufthansa, bądź British Airways. Czy warto dopłacić te 100 zł, żeby zasmakować tego niemieckiego "luksusu"? Z przesiadką w Monachium, BA dalej LHR.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.