Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 hours ago, kzielu said:

Google nieczynny ? Sprawdz jakie to choroby... Jak bedziesz miala jedna z nich, to nic Ci lekarz mowic nie bedzie musial...

@kzielu A przeczytałeś w całości mojego posta? Nie pytałam o to jakie to choroby tylko o interpretacje i ocenianie przez lekarza konkretnych ich przypadków a to co innego... nie rozumiem po co ten jad,  o wiele głupsze pytania na tym forum padały...

@ziomek44 dzięki za odpowiedz, nie pociesza mnie, ale przynajmniej wiem że od lekarza i tak sie nic nie dowiem ;)

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
16 minut temu, MeganMarkle napisał:

@kzielu A przeczytałeś w całości mojego posta? Nie pytałam o to jakie to choroby tylko o interpretacje i ocenianie przez lekarza konkretnych ich przypadków a to co innego... nie rozumiem po co ten jad,  o wiele głupsze pytania na tym forum padały...

Ale nie ma w tym zadnego jadu. Pisalas gdzies o pozycji w managemencie - to wymaga troche rozgarniecia. Znajdz liste chorob i bedziesz wiedziala ze tam nie ma nic do interpretacji. Zajmuje jakies 3 sekundy.

Napisano

Tu nie chodzi o bycie nieogarnietym, tylko leniwym :) pytałam zamiast szukać bo myślałam ze może ktoś po prostu wie, ale skoro nie to poszukałam i juz wiem - przebyta gruźlica w przeszłości nie dyskwalifikuje:

Tuberculosis (TB), Active—Only a Class A TB diagnosis renders an applicant inadmissible to the United States. Under current Centers for Disease Control and Prevention (CDC) guidelines, Class A TB means TB that is clinically active and communicable.

W razie gdyby w przyszłości ktoś tak jak ja sie zastanawiał...

Napisano
10 godzin temu, ziomek44 napisał:

Z tego co slyszalem lekarz nie podaje nam wynikow badan. Bo jesli by lekarz nam to mowil to ludzie nie szli by na spotkanie i nie wplacali kasy a to chyba glownie o to im chodzi.

Słyszałeś czy sam to wymyśliłeś ?

W krakowie lekarz podaje wyniki badań.

Napisano
4 godziny temu, BartekWSH napisał:

Słyszałeś czy sam to wymyśliłeś ?

W krakowie lekarz podaje wyniki badań.

jak sama moja opowiedz brzmi "slyszalem" ale nie mowilem ze tak jest bo poprostu nie wiem..

Napisano

niby zalezy na kasie lecz gdy zagraża to zyciu i zdrowiu to lekarz mówi co Tobie jest. Bo co innego wyniki ze nic Ci nie jest a co innego taka sprawa.

Napisano

czy ktoś możn pomoc dzwoniłem już 3 razy do ambasady z prośba o przełożenie wizyt ale podobno jeszcze dokumenty nie dotarły :/

termin mam na 3.10 czy jeśli się nie zglosze to moge zapłacić jakas kare ?

w jaki sposob poza telefonicznym moge przelozyc date ?

dzieki za informacje  

Napisano
3 godziny temu, newborn napisał:

czy ktoś możn pomoc dzwoniłem już 3 razy do ambasady z prośba o przełożenie wizyt ale podobno jeszcze dokumenty nie dotarły :/

termin mam na 3.10 czy jeśli się nie zglosze to moge zapłacić jakas kare ?

w jaki sposob poza telefonicznym moge przelozyc date ?

dzieki za informacje  

Taka sama sytuacja, spotkanie jutro. W piątek po południu dostaliśmy informacje, że nadal nie maja terminarza spotkań. Zaproponowano,  aby w październiku (!) przesłać maila z prośba o zmianę terminu. Za dużo rzeczy na wariata, zdecydowaliśmy, że idziemy jutro. Trzymajcie kciuki.

Napisano

Daj znać jak poszło i trzymam kciuki :). My nie wyrobilismy ze szczepieniami, i juz z 5 dni temu pisałem maila na ten adres ze strony co mi podali :/ to mi responder odpowiedział i tyle ..... co za bałagan :/

Star and stripes dużo szczepien wam brakowało ? W jednym dniu załatwił iście wszystko ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...