Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
16 godzin temu, Kasia Żmiejewska napisał:

Badania moczu, krwi i rtg moze, ale do ogolnego lekarza z tymi wynikami, może iść dopero gdy zostanie dopisana do Twojej sprawy, bo wtedy musi mieć case number

Dzięki za info.
Udało się nam i jutro po 16 ślub cywilny ;) akt ślubu dostaniemy od razu. (Jak na nasze warunki to szybko, w poniedziałek byłem w USC :)
Aby odblokować wniosek trzeba pisać maila do KCC czy można to załatwić telefonicznie ?

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 hour ago, MeganMarkle said:

To niby jaki ma adres podać nie znając nikogo w US? 

Nie jest prawdą jakoby musiał potem siedzieć w tym hotelu 120 dni, spokojnie może zmienić adres juz po przylocie tylko musi sie upewnić ze zrobił to poprawnie. Nie jest tez prawdą, że musi sie wstrzymywać z opłatą do przekroczenia granicy, bo i tak kartę wyślą dopiero po jej przekroczeniu. Wg mnie na spokojnie może podać adres hotelu, zapłacić, przyjechać do US i od razu znaleźć lokum i zmienić adres. 

Moze krotko w zolnierskich slowach, bo widze ze sie nie zrozumielismy. Sugeruje zeby: przyleciec do US, na granicy podac adres jakikolwiek moze byc i hotel (albo zostawic to co bylo w DS-260), znalezc mieszkanie, zmienic adres w USCIS, zaplacic za GC.

BTW, jak piszesz, ze "nie prawda jest ze" w kontekscie na zywca wklejonych cytatow ze strony DOS, albo USCIS to zarzucasz mijanie sie z faktami mi, czy rzadowi federalnemu?

Napisano
41 minutes ago, Xarthisius said:

Moze krotko w zolnierskich slowach, bo widze ze sie nie zrozumielismy. Sugeruje zeby: przyleciec do US, na granicy podac adres jakikolwiek moze byc i hotel (albo zostawic to co bylo w DS-260), znalezc mieszkanie, zmienic adres w USCIS, zaplacic za GC.

BTW, jak piszesz, ze "nie prawda jest ze" w kontekscie na zywca wklejonych cytatow ze strony DOS, albo USCIS to zarzucasz mijanie sie z faktami mi, czy rzadowi federalnemu?

Krótko mówiąc oboje to samo mieliśmy na myśli tylko sie nie zrozumieliśmy, no harm no foul :P 

Napisano
7 godzin temu, bartek_p2 napisał:

Dzięki za info.
Udało się nam i jutro po 16 ślub cywilny ;) akt ślubu dostaniemy od razu. (Jak na nasze warunki to szybko, w poniedziałek byłem w USC :)
Aby odblokować wniosek trzeba pisać maila do KCC czy można to załatwić telefonicznie ?

Jeśli masz już ustalona wizytę w ambasadzie to musisz pisać do ambasady maila z prośbą o dołączenie żony do wniosku razem z załączonym skanem zupełnym aktu małżeństwa i wtedy czekasz 5 dni roboczych na odpowiedź. Tylko e-mail. I pamietaj że musisz wziąć dwa takie akty, jeden dla siebie, drugi dla żony. Ja płaciłam za jeden 33 zł

Napisano

Dzień dobry,

Mam 24 lata, zostałem wylosowany. Pytanie odnośnie wyciągu z konta na spotkaniu. Moi rodzice są w stanie zapewnić mi 24 000 zł, żebym mógł wykazać na spotkaniu, że stać mnie na wyjazd do USA. Jeżeli przeleją mi te pieniądze np 2 dni przed spotkaniem to czy to nie będzie podejrzane? Czy może lepiej, żeby do czerwca (wtedy zapewne będę miał spotkanie) przelewali mi po trochę? Być może w ogóle to nie będzie problem, jednak wolę zapytać.

Istnieje też opcja sponsoringu - znajomi w USA. Może ta droga jest lepsza?

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
1 hour ago, Adam1 said:

Dzień dobry,

Mam 24 lata, zostałem wylosowany. Pytanie odnośnie wyciągu z konta na spotkaniu. Moi rodzice są w stanie zapewnić mi 24 000 zł, żebym mógł wykazać na spotkaniu, że stać mnie na wyjazd do USA. Jeżeli przeleją mi te pieniądze np 2 dni przed spotkaniem to czy to nie będzie podejrzane? Czy może lepiej, żeby do czerwca (wtedy zapewne będę miał spotkanie) przelewali mi po trochę? Być może w ogóle to nie będzie problem, jednak wolę zapytać.

Dziękuję za odpowiedzi.

Wg mnie wyciąg z konta nie będzie Ci potrzebny (zreszta nic on nie wnosi, bo kasa tak samo łatwo może zniknąc jak pojawić sie na koncie i konsul o tym wie). Przygotuj dokumenty wymagane (akt urodzenia, świadectwo maturalne/dyplom itp) bo to sprawdza na pewno. A na resztę po prostu odpowiadaj szczerze. Jaki masz plan? Gdzie chcesz jechać i z czego sie utrzymywać żyjąc w US? Jakiej pracy będziesz szukał? 

Jeszcze nie widziałam tutaj nikogo z wylosowanych którym konsul kazałby przedstawić wyciąg z konta. 

kiedy masz rozmowę? 

Napisano
1 hour ago, Adam1 said:

Jezeli boisz sie ze mozesz nie dostac wizy z powodu niespelniania wymogow finansowych, a masz mozliwosc zalatwienia sobie i134 od LPR albo obywatela US, to po prostu to zrob. Jak konsul bedzie mial watpliwosci to mu wreczysz dokument z usmiechem na ustach, a jezeli nie, to mu go nie dasz.

Napisano

tak w ramach lekkiego ot,

Xarthisius powiem tak niesmialo ze jestes prawdziwa ostoja tego forum (jak kizielu, sly, roelka, pelasia, andyopole i kilka innych o ktorych nie pamietam z nicku). Merytorycznie wykonujesz niesamowitą robotę, a twoj skrypt odnosnie GC jest pierwsza tego typu inicjatywa jaka kiedykolwiek w tym zakresie widzialem(i godna pochwaly).

Napisano
4 minutes ago, srk said:

Xarthisius powiem tak niesmialo ze jestes prawdziwa ostoja tego forum (jak kizielu, sly, roelka, pelasia, andyopole i kilka innych o ktorych nie pamietam z nicku). Merytorycznie wykonujesz niesamowitą robotę, a twoj skrypt odnosnie GC jest pierwsza tego typu inicjatywa jaka kiedykolwiek w tym zakresie widzialem(i godna pochwaly).

O wow, dzieki za mile slowa! 

Co rozwiazywania captcha to nie przesadzajmy ;) Koledzy z za Bugu crowdsourced serwisy robiace dokladnie to samo wymyslili i spienienzyli chyba na drugi dzien po tym jak sie pierwsze CAPTCHA pojawily.

Napisano
1 godzinę temu, srk napisał:

O kurczę, załapałam sie :rolleyes: Dziękuje bardzo ! Taka pochwała to teraz juz nic nie musze robić przez cały tydzien! ;) Oczywiscie żartuje, bo za 10 minut trzeba do roboty isc :wacko:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...