Skocz do zawartości

Opłata za zielona kartę,zmiana adresu itd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minuty temu, czarex napisał:

Robilem przekierowanie w marcu i skasowali mnie $0.00 (slownie: zero) :) 

To musi byc jakas waska lista czego nie przekierowuja...

Bardzo. Tylko wszystkie malo istotne listy urzedowe....

"Government mail is NOT forwarded with a U.S. Postal Service Change of Address."

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, czarex napisał:

Robilem przekierowanie w marcu i skasowali mnie $0.00 (slownie: zero) :) 

To musi byc jakas waska lista czego nie przekierowuja...

Ja robilem to w grudniu i zaplacilem dolara. Poczta zawsze w polowie stycznia zmienia cenniki, mozliwe ze zlikwidowali te oplate.

Napisano
6 minut temu, andyopole napisał:

Ja robilem to w grudniu i zaplacilem dolara. Poczta zawsze w polowie stycznia zmienia cenniki, mozliwe ze zlikwidowali te oplate.

To jest chyba tylko weryfikacja ze Ty to Ty, a nie oplata - pozniej tego dolara dostajesz spowrotem. Moj mail forwarding poltora roku temu byl bezplatny. Niemniej jednak dyskusja bez sensu bo zielonej karty nie sforwarduja.

Napisano
Teraz, kzielu napisał:

To jest chyba tylko weryfikacja ze Ty to Ty, a nie oplata - pozniej tego dolara dostajesz spowrotem. Moj mail forwarding poltora roku temu byl bezplatny. Niemniej jednak dyskusja bez sensu bo zielonej karty nie sforwarduja.

Ciekawe. Sprawdzę statement z mojego banku z ciekawości. 

Napisano

Ha, wiem chyba dlaczego dolara placiliscie - robiliscie to online. Ja sie kopnalem do oddzialu poczty :)

Napisano

jeśli chodzi o opłaty za karty to ja się zgapiłam. w grudniu 2016 zmienili opłaty i zamiast od osoby zapłacić po $165 to już w styczniu płaciłam po $220, pamiętam moje wkurzenie:) , polecam sprawdzic kiedy te oplaty sie zmieniaja zeby nie przeplacic

a jeśli chodzi o zmianę adresu to może niedługo to opiszę na blogu jak dla mojej 4 osobowej rodzinki przyszły tylko 3 karty pod mój adres. a czwartą kartę dla mojego syna przekierowano na inny adres , była próba kradzieży

Napisano

http://joannaraczko.com/index.php/2017/06/19/green-card-i-proba-jej-kradziezy/

jesli chodzi o kradziez danych w USA, mielismy kilka juz takich sytuacji (a dopiero 3 miesiac tu jestemy), ale chce opisac jak to bylo w momencie zalozenia konta w banku. Nikomu nie podalismy naszego nowego numeru telefonu tylko znali go w tym banku, i co sie okazalo, juz nastepnego dnia dostalismy sms aby sie zalogowac na podszywajaca sie pod bank strone www, podac nasze loginy, hasla itd.

bylismy w szoku jak tu mozna latwo sie naciac na tych oszustow

albo z numerem SSN

jak wypelniasz aplikacje o prace przewaznie jest pole wpisz numer

teraz juz wiem ze pisze sie :POSIADAM

i starczy

tak samo u lekarzy sie nie podaje, juz sie nasluchalam tu historii jak to potrafia krasc zielone karty, SSN i kredyty zaciagac

chodzi o to by tak bezmyslnie nie podawac wszedzie swoich danych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...