kzielu Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 5 minut temu, Joanna30 napisał: Ale że co? Andy'ego... Udawal ze czytal Sienkiewicza ;-)
ilon Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 12 godzin temu, andyopole napisał: Przeczytaj POTOP sobie. To tylko trzy tomy. LOL Andy, az tak bardzo mi sie nie nudzi w zyciu
maciopa Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 1 godzinę temu, kzielu napisał: Andy'ego... Udawal ze czytal Sienkiewicza ;-) Hmm niekoniecznie... https://www.olx.pl/oferta/potop-wydanie-3-tomowe-lektura-sienkiewicz-CID751-IDmGUY0.html
cee Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 Czy wy mylicie trylogię Sienkiewicza z trzema tomami jednej powieści??
quarterback87 Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 Trylogia to trzy tytuły. "Potop" to trzy księgi, "Ogniem i mieczem" dwie, a "Pan Wołodyjowski" jedna. Na stronach tytułowych jest podtytuł "tom pierwszy" "tom drugi" "tom trzeci". Przynajmniej w tych które miałem w ręce. Andy dobrze napisał.
andyopole Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 6 minut temu, quarterback87 napisał: Trylogia to trzy tytuły. "Potop" to trzy księgi, "Ogniem i mieczem" dwie, a "Pan Wołodyjowski" jedna. Na stronach tytułowych jest podtytuł "tom pierwszy" "tom drugi" "tom trzeci". Przynajmniej w tych które miałem w ręce. Andy dobrze napisał. Bardzo dobrze! Co kilka lat czytam całą Trylogię. W USA już raz czytalem, tej zimy kolej na ponowna lekturę tego dziela. Ponieważ z natury jestem romantykiem i patriotą (nie narodowym) czyta mi się to bardzo dobrze.
quarterback87 Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 To poczytaj też W.E.B.Griffin, serie "Braterstwo broni" i "Korpus". Fabularyzowana historia po amerykańsku ale niegłupio
katlia Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 CztalamTrylogie majac 13 lat... bylam zachwycona... probowalan kilka lat temu i odkrylam ze Sienkiewicz to straszny kicz literacki... chyba jestem po prostu za stara na niego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.