Amek Napisano 22 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2017 Jak nie chce tam jechać, to po co go zmuszać
Radosny Napisano 23 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 No to rejestracja zakonczona...? Czekamy do MAJA .... to moje drugie juz podejscie, ale przeciez mowia do 3-razy sztuka
Ania799 Napisano 23 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2017 6 godzin temu, Radosny napisał: No to rejestracja zakonczona...? Czekamy do MAJA .... to moje drugie juz podejscie, ale przeciez mowia do 3-razy sztuka Mam nadzieję, to mój trzeci raz ;-)
Wojtek18 Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2017 Siema od nas 2 zgloszenia/listopad. Nie chwale sie i nie zale. Bierzemy udzial,od kiedy PL wrocila do DV. Caly czas na NIE. Od 3 lat mieszkamy w Anglii,a dzis dostalismy zgode na kredyt w banku na dom. Kupujemy tu dom,podchodzimy do DV z umiechem na twarzy,co ma byc to bedzie. Ale z naszym fartem to raczej UK. Nie narzekam, na zycie tu jest ok. Ja mowie wszedzie dobrze,gdzie nas nie ma. A pracowac trzeba wszedzie czy w PL,USA,Uk. Powodzenia wszystkim w dv2019. Glowa do gory ludziska,swiat sie nie konczy na USA.
heretyk Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2017 Mam nadzieję, że to już naprawdę koniec tej idiotycznej loterii i powstanie wreszcie jakiś ciekawy program imigracyjny punktujący chociażby znajomość języka, wykształcenie czy doświadczenie. No chyba, że tam naprawdę potrzebują wchłonąć rocznie tylu imbecyli z państw trzeciego świata to może ma to głębszy sens...
katlia Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2017 3 godziny temu, heretyk napisał: powstanie wreszcie jakiś ciekawy program imigracyjny punktujący chociażby znajomość języka, wykształcenie czy doświadczenie. Nie za tego prezydenta... on chce zamknac USA
katkity Napisano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Akurat loteria to dobry pomysł lecz mogła by być znacznie zmodyfikowana. Np. dzielimy 50k losów na 2 grupy 1 grupa - 15-20k - ludzie z wykształceniem średnim lub stażem pracy (tak jak obecnie) + znajomość języka na poziomie powiedzmy b2 potwierdzona certyfikatem z jakiegoś ośrodka wybranego przez ambasadę. 2 grupa - reszta losów - osoby z wyższym wykształceniem + znajomość języka jak wyżej. Taki system załatwił by parę rzeczy na raz. Po pierwsze faworyzował by osoby z wyższym wykształceniem, a po drugie od razu dyskwalifikowałby osoby które przystępują do loterii od niechcenia, gdyż zdobycie certyfikatu przed przystąpieniem do loterii wymagałoby jednak jakiegoś minimalnego nakładu pracy
Efes Napisano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 @katkityGdyby jeszcze wykształcenie w jakikolwiek sposób potwierdzało, że ktoś coś potrafi to by miało sens. Znam osoby, które dużo bardziej zasługują na wyjazd do USA, bo są specjalistami w różnych dziedzinach, a nie mają wyższego wykształcenia. Znam również osoby po studiach, których poziom inteligencji zatrzymał się chyba w gimnazjum. Natomiast co do testu na znajomość angielskiego to jak najbardziej powinno być to sprawdzane, bo nie wyobrażam sobie sytuacji aby wpuszczać do kraju osoby, które nie są w stanie się komunikować z innymi ludźmi.
rynr Napisano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2017 Już to kiedys pisałem - dla mnie loteria nie ma sensu kiedy szansa na wygraną jest taka jaka jest czyli około 1-2%. Po prostu nie można jej traktować poważnie.
maciopa Napisano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2017 Dnia 5.12.2017 o 15:56, Efes napisał: @katkityGdyby jeszcze wykształcenie w jakikolwiek sposób potwierdzało, że ktoś coś potrafi to by miało sens. Znam osoby, które dużo bardziej zasługują na wyjazd do USA, bo są specjalistami w różnych dziedzinach, a nie mają wyższego wykształcenia. Znam również osoby po studiach, których poziom inteligencji zatrzymał się chyba w gimnazjum. Natomiast co do testu na znajomość angielskiego to jak najbardziej powinno być to sprawdzane, bo nie wyobrażam sobie sytuacji aby wpuszczać do kraju osoby, które nie są w stanie się komunikować z innymi ludźmi. @katkity i @Efes A po czym wnosicie, że akurat angielski miałby być sprawdzany? Podpowiadam - w USA nie ma ŻADNEGO języka urzędowego... Może lepiej zastosować cenzus majątkowy - za zgłoszenie do loterii - opłata $10k?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.