tinakaka Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Aaaaa no i teraz rozumiem, bo myślałam, że skoro jest to Green Card 2019 to działa od stycznia...teraz wszystko jasne, dzięki
bloczek2 Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Mam pytanie,Czy wiadomo coś, czy w tym roku odbędą się zapisy do kolejnej edycji?A jeśli tak, to czy wylosowanie rodzica w loterii jest w jakiś sposób połączone z dziećmi? Mówimy o dzieciach, które maja > 21 lat. Czy wtedy to dziecko tez ma możliwość otrzymania zielonej karty, czy dotyczy to tylko rodzica szczęśliwca? Pozdrowienia z deszczowego San Francisco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sly6 Napisano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 2 godziny temu, Michał Paczyński napisał: Mam pytanie, Czy wiadomo coś, czy w tym roku odbędą się zapisy do kolejnej edycji? A jeśli tak, to czy wylosowanie rodzica w loterii jest w jakiś sposób połączone z dziećmi? Mówimy o dzieciach, które maja > 21 lat. Czy wtedy to dziecko tez ma możliwość otrzymania zielonej karty, czy dotyczy to tylko rodzica szczęśliwca? Pozdrowienia z deszczowego San Francisco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Poczytaj regulamin loterii i zobaczysz że te dzieci w zależności od wieku mogą się załapać lub może im zabraknąć czasu.. Napisz jaki wiek i wtedy coś więcej się napisze. Narazie pozostaje czekać na kolejną loterie.
kzielu Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 5 godzin temu, Michał Paczyński napisał: Mam pytanie, Czy wiadomo coś, czy w tym roku odbędą się zapisy do kolejnej edycji? A jeśli tak, to czy wylosowanie rodzica w loterii jest w jakiś sposób połączone z dziećmi? Mówimy o dzieciach, które maja > 21 lat. Czy wtedy to dziecko tez ma możliwość otrzymania zielonej karty, czy dotyczy to tylko rodzica szczęśliwca? Pozdrowienia z deszczowego San Francisco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzieci powyzej 21 lat nie sa "dziecmi" w rozumieniu prawa imigracyjnego. Jezeli rodzic wylosuje, to dziecka te wylosowanie zupelnie nie dotyczy.
Łukasz90 Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Potwierdzam znam przyjemniej kilak takich sytuacji w tym jedna taka osoba zachęciła mnie do brania udziału w loterii wizowej. Jego rodzice pracują pod Chicago u jakiegoś milionera a on z jedną siostrą ( młodsza poniżej 18 lat wyjechała z rodzicami) zostali w Polsce i bezskutecznie próbują doprowadzić do połączenia rodziny w USA.
bloczek2 Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Rozumiem, zatem nie ma sensu składać wniosków rodziców.Czyli czekamy na informacje, czy loteria się w tym roku odbędzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sly6 Napisano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 I sprawdzaj to po stronach rządowych plus to forum kiedy i co będzie Oraz co się wydarzyło w dv 2019. Weź pod uwagę że odnowa mogą przyjmować wnioski jak w ostatniej edycji tak było
bloczek2 Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Oczywiście, będę zwracał na to uwage.Mam tylko nadzieje, ze Trump nie zawiesi loterii zgodnie z tym co obiecywał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
motorolnik Napisano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2018 Zwykle o tej porze chyba jakieś odliczanie już było w wątku. A w tym roku albo jakoś nadzieja w ludziach zgasła albo hiperentuzjastów tym razem nie obrodziło. Jak by nie było ostatnia historyczna szansa i wszystko się okaże za miesiąc.
stalindg2 Napisano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2018 Nie no czemu ostatnia, Trump straszy i straszy ale jakoś to idzie. Liczę że z likwidacją loterii będzie jak z obniżkami podatków w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.