katlia Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 $1,000 na miesiac na 3 osoby? To sporo... My na 4 osoby wydajemy $800. Czy kupujecie duzo miesa? Wiele posilkow kosztuje doslownie grosze: taki kurczak, ryz, i jakas salatka kosztuje w sumie mniej niz $10 i nam wystarcza na 2 posilki dla 3-4 osob.
kozdii Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 10 minut temu, katlia napisał: $1,000 na miesiac na 3 osoby? To sporo... My na 4 osoby wydajemy $800. Czy kupujecie duzo miesa? Wiele posilkow kosztuje doslownie grosze: taki kurczak, ryz, i jakas salatka kosztuje w sumie mniej niz $10 i nam wystarcza na 2 posilki dla 3-4 osob. Mamy 4 osobową rodzinę powiem wiecej, mąż ma brata w Atlancie o on full organic na 4 osobową rodzine wydaje 1200 o 1400 $ na miesiąc! Jezeli chodzi o samochod to nie mamy kredytu, kupiliśmy za gotowke po przyjezdzie tutaj dokłdnie za 10 tys $ z 2014r. Mozna sprawdzic sobie ceny samochodów Cargurus.com
katlia Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 No to drogo maz brata je! Mozliwie ze, po tylu latach w USA, my po prostu jemy inaczej: gotujemy duzo kuchni azjatyckiej, meksykanskiej i duzo wloskiej pasta -- ktora naprawde kosztuje grosze. Co do samochodow, to absolutnie zgadzam sie -- strasza strata forsy, imo.
kozdii Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 4 minuty temu, katlia napisał: No to drogo maz brata je! Mozliwie ze, po tylu latach w USA, my po prostu jemy inaczej: gotujemy duzo kuchni azjatyckiej, meksykanskiej i duzo wloskiej pasta -- ktora naprawde kosztuje grosze. Co do samochodow, to absolutnie zgadzam sie -- strasza strata forsy, imo. Męża brat jest tutaj 15 lat Ale tak jak mówie u nich wszystko jest organic. Na Florydzie nawet wodę trzeba kupować do gotowania bo tyle w niej chloru! Może w przyszlosci zalozymy filtr... 200 $.
katlia Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 47 minut temu, kozdii napisał: Na Florydzie nawet wodę trzeba kupować do gotowania bo tyle w niej chloru! Może w przyszlosci zalozymy filtr... 200 $. Oj!
andyopole Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 2 godziny temu, kozdii napisał: Męża brat jest tutaj 15 lat Ale tak jak mówie u nich wszystko jest organic. Na Florydzie nawet wodę trzeba kupować do gotowania bo tyle w niej chloru! Może w przyszlosci zalozymy filtr... 200 $. U mnie też woda wali chlorem, do spożycia muszę filtrować. Bez tego nie da się pić kawy ani herbaty. Taka gmina.
haneczka019 Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 Kozdii świetny post, naprawdę. Może jakiś ułamek ludzi zastanowi się jak to jest przeprowadzając się z całą rodziną za ocean i że nie jest tak różowo jak się niektórym wydaje . Z drugiej strony te koszta o których piszesz, że ponieśliście, na pewno były też zwiększone początkowym brakiem pracy. 3 miesiące "wakacji" dla 4 osobowej rodziny kosztuje. Dałam wyraz wakacje w cudzysłów specjalnie, bo wiem, że wakacje to nie były, ale tak jak na wakacjach... 4 osobowa rodzinę trzeba utrzymać, a dochodów nie ma.
AdamZ Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 5 hours ago, kozdii said: Niestety ale co miesiac na jedzenie schodzi nam 800 -1000 $ i odrazu powiem, że ne ma w tym restauracji, ale gotowanie tylko w domu. Miesieczne wydatki w sumie to 3500 $ wliczajac 2 samochody. To w sumie nawet dobrze mi wyszly estimate, bo mniej wiecej tyle z moich obliczlen wyszlo na dwie osoby z dwoma samochodami Fajnie, ze ktos to tak pokazuje tak jak Ty, bo daje dodatkowo do myslenia, zeby wszystko dobrze zaplanowac i przemyslec, czy rzeczywiscie warto wyjechac i nie spieprzyc sobie zycia
SuperTraveller Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 10 godzin temu, kozdii napisał: Nie zrozumcie mnie zle ... ja nie neguje USA Odpowiedzialem tylko na pytanie z poczatku postu czy warto wyjechac np. z UK. Spokojnie, my tylko sobie dyskutujemy Co do GMO to ja nie mam nic przeciwko... myślę wręcz, że napisy na żywności typu "NON GMO" to tylko chwyt marketingowy aby towar lepiej się sprzedawał. O ile mnie pamięć nie myli to Unia Europejska prowadziła badania odnośnie potencjalnej szkodliwości tego typu jedzenia i po 10 latach stwierdzili brak jakiegokolwiek zagrożenia dla zdrowia. Odnosząc się do Waszych wydatków na jedzenie - 250$ miesięcznie na osobę to jak dla mnie bardzo fajne proporcje. W PL wydaję minimum 400 PLN na miesiąc a w UK jakieś 140-160 GBP.
scarab Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 400PLN w PL miesięcznie na jedzenie? Nie wiem jak liczysz, ale żeby zmieścić się w takim budżecie należałoby chyba jeść chleb z pasztetem na śniadanie, obiad i kolację
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.